Dziewczyna miała kompletnie niedrożne jajowody. 3 próby udrażniania nic nie dały. “Zasklepione” na amen.
Pierwsza ciąża in vitro poronienie w 10 TC. Druga ciąża in vitro bliźniacza, ale dziewczynki urodziły się bardzo przedwcześnie. Jeszcze długo leżała w szpitalu i to na tym łóżku co musisz być głową w dół bo lej jej się zrobił i walczyli o każdy dzień aby dzieci były w brzuchu. Ogólnie to co ona przeszła to wręcz trauma.
Dziewczynki 4 lata a tu nagle ona jest w ciąży i to samoistnej. Lekarze za głowę się łapali. I do tego wręcz książkowa ciąża bez żadnych problemów
No właśnie ja już słyszałam wiele razy że właśnie pary które się starają o dzieci i udaje im się dzięki in vitro to potem zachodzą naturalnie. A wcześniej się starały 10 lub więcej lat i nic
To ciekawa historia. Widocznie na “amen” nie były zasklepione
U mnie podobnie - po badaniu drożności jajowodów u lekarza specjalizującego się w niepłodności w klinice wyszła obustronna niedrożność i oczywiście namowa na procedurę ivf. Musiałam przemyśleć.
Poszłam do innego lekarza który zlecił mi histerolaparoskopie na NFZ, wykonał ją, trochę czekałam ale wyszło że jednak wszystko jest drożne
W rocznicę laparo miałam drugie badania prenatalne
Mój syn też był bardzo zadziwiany wgl jak ktoś do nas przyjedzie i większą uwagę skupi na małej to jeszcze nieraz zazdrość mu się objawia ale już coraz mniej
Jeny straszne, nawet nie wiedziałam że tak ciążę można przechodzić. I takie leżenie w dół coś pomogło? Niesamowite są organizmy ludzkie @Mamuska357 też tak uważam, czasami można usłyszeć dwie skrajne diagnozy, to warto i do 3 pójść
To u nas to samo a najstarsza to wogule już fioła dostaje jak przychodzą goście, chce skupić na sobie uwagę więc tak szaleje że aż krzyknąć musimy a i tak to nie pomoże…
A ile ma syn szwagierki? Mój ma 2 lata, wczoraj wstał w złym humorze z drzemki. Byliśmy na bilansie 2latka i może tak postanowił odreagować. To ja dzisiaj jestem jeszcze zmęczona
E to ma więcej, w tym roku skończy 5 a jest taki zazdrośnik. Ostatnio jak znalazł zabawkę która babcia kupiła dla mojego to nudził i nudził ze chce rozpakować i ją sprawdzić i babcia się zagłodziła. Trochę mnie to wkurzyło bo dlaczego mój ma dostawać rozpakowane o używane zabawki? Okazało się potem że jego mama poprosiła babcię żeby mu dać. Tragedia. Bo nauczony że wszystko mu wolno i nie uznaje sprzeciwu. Jest głośny mega i zachowuje się jak niemowlaka czasem ale pewnie chce na siebie zwrócić uwagę
*zazdrosny miało być nieraz czytam co ja wgl napisałam . To dobrze że tak jest wszędzie bo myślałam że ten mój to taki mega zazdrośnik , ale jakby już mu bardziej mija
5 latek powinien wiedzieć co wolno a co nie ale jak ma oparcie w mamie to wykorzystuje to bo wie że mama zrobi tak żeby było. Też bym się wkurzyła trochę.
Tak ale warto też jako rodzice zwracać uwagę na to co można i co wypada a co nie. Nie może być tak że dziecko zawsze dostaje to co chce przynajmniej moim zdaniem
A twój syn też wstaje z drzemki popołudniowej i płacze? U mnie córka bidzi się z drzemki i płacze i na rękach ją muszę tulić aż się uspokoi … @Mama.kacperka spokojnie domyśliłam się mój telefon też tak mi często przestawia wyrazy i mnie to strasznie denerwuje
@Patrycjaw25 mojemu starszemu jak przytrafi sie drzemka to tak ma
ale generalnie jiz nie spi w dzien. to sa bardzo sporadyczne sytuacje… zawsze skończone placzem
Też jestem tego samego zdania. Ogólnie niby nic się nie stało bo mój mały jeszcze tego nie rozumie ale chodzi o sam fakt. Nie będzie przecież stale dostawał używanych rzeczy bo kuzyn musi się pobawić. Teraz jak siostra męża kupiła na prezent Jam jeździk na urodziny to mój mąż zaznaczył już że mają nie otwierać.
Najlepsze jest to że jak ostatnio chowałam u babci do takiego pudła zabawki mojego synka to ten przyszedł i powiedział że schowałam jego auto ja się pytam a które to a on że to policyjne (te co rozpakował ) ja na to że babci mówiła że to jest tego kuzyna a nie jego … i zmienił temat także jest przemądrzały
@AnetteSo tak zmieniłam bo tamta się zlewało w
oczach i nie było widać że to tygrys
No właśnie dzieci są bardzo cwane. Ja mam 3 latka w domu jak kupuję prezent innemu dziecku to tłumacze że to na urodziny dla … I tyle. Może zobaczyć pudełko ewentualnie razem pakujemy w papier i on wie że to nie jest dla niego. Dziecku można dużo wytłumaczyć ale no trzeba chcieć a nie pozwalać na wszystko
Też tak uważam i się dziwię że tak postępują ale każdy wychowuje po swojemu. Natomiast ja tego będę przestrzegać i jak się będzie powtarzać to na to zwrócę uwagę czy podejmę temat
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.