My jeśli już musieliśmy sobie jakoś poradzić w podróży i potrzebna była butelka z moim pokarmem to też wkładaliśmy mleko do gorącej wody w termosie. Pokarm był w porcjach w woreczkach, mile zaskoczona byłam kiedy odkryłam, że niektóre firmy mają na woreczkach, taki znaczek lub wizualizacje termometru i pokazuje czy ma ono optymalną temperaturę. Dodatkowo butelka była przepłukana ciepłą wodą żeby mleko się nie wychłodziło po przelaniu ![]()
@Mimilili to nawet i takie woreczki sa ?
matko to albo ja nie trafilam albo nie zauwazylam ![]()
teraz to juz ulatwienie na kazdym kroku
Rynek akcesoriów dla mam i dzieci naprawdę zaskakuje i bardzo szybko się zmienia. Ja po pierwszej ciąży w czasie oczekiwań do drugiego dzieciątka musiałam nadgonić trendy, a i tak pewnie jest jeszcze dużo do odkrycia ![]()
@Mimilili ja poprzednią robilam dwa lata temu i teraz kolejna
coraz więcej produktow zaskakuje i o wielu dowiedziałam się od was
wczesniej nie spotkalam sie z takimi produktami
nie wiem jak u Ciebie ale mam wrażenie że teraz bardziej ulatwien szukam niż poprzednio ![]()
Tak tak, są takie, ja mam właśnie z firmy Bocioland takie woreczki na pokarm ze wskaźnikiem temperatury ![]()
Tak zdecydowanie szukam ułatwień jeszcze bardziej! Nie wiem czy to wiek, lenistwo, a może chęć oszczędności czasu, bo przy dwójce bąbli ciągle jestem w niedoczasie ![]()
O matko, nawet nie zauważyłam że mam takie bajeranckie woreczku, ze wskaźnikiem, dzięki ![]()
@Mamii to ja akurat babyobo obecnie bo lubie "odcinany dziubek " w nich. nie maja takiego bajeru
ogolnie to mialam wczesniej z lansinoh kilka sztuk i tez z canpol bo maja “dziubek” ale nie pamietam by mialy wskaznik.
@Mimilili chyba troche wszystkiego po kolei🤣
jednak ulatwienie oszczędnośc czasu duzo robi szczególnie jak dwojka nagle chce wszystko na juz ![]()
@daga1271 dlatego caly czas powtarzam to forum bawi i uczy🤣
człowiek korzysta z “podstaw” nie zauważając dodatkowych ulatwien
Ooo nawet nie wiedziałam o takich woreczkach
czego to teraz nie wymyślą. Ale dobrze niech ulepszają produkty dla mam aby było nam łatwiej funkcjonować ![]()
@MamusiaNM o tak ja dużo się nowych rzeczy dowiedziałam tutaj na forum .
Canpol nie ma wskaźnika, miałam kilka woreczków jeszcze po pierwszym dziecku i nie było, może te nowe już mają ![]()
Ooo pierwsze słyszę o takich woreczkach , to jest super sprawa wiedzieć ile ma temperatury ![]()
@Mimilili tez mi sie wydawalo
i zaczelam szukac to mi te bocioland jedynie wyskoczyly z typowym wskaznikiem i kusi
ale narazie mam zapas z babyono i musze je uzyc
te z wskaznikiem podgrzewacie w podgrzewaczu? @Mamii
Ja podgrzewam w kąpieli wodnej ![]()
Szczerze, to ja na razie zbieram i zamrażam zapasy, jeszcze nie miałam okazji ich użyć
ale zrobiłabym dokładnie tak, jak @Mimilili w kąpieli wodnej właśnie
tak też podpowiadała mi położna, żeby zmierzyć temperaturę wody i tak w ok 37 stopniach stopniowo rozmrozić to mleczko ![]()
Kurde dziewczyny ile od was mozna sie dowiedziec
nie mialam pojecia o takich woreczkach , w sumie jak mam byc szczera to zawsze kupowałam po prostu takie ktore akurat wpadly w rece ale teraz musze sprobowac tych ze wskaznikiem .
Ja tak samo i nigdy się nie zastanawiałam nad tym ze mogą mieć coś lepszego jedne od drugich ![]()
jaz pierwszym rozmrazalam w lodowce a pozniej plynne wlewalam do butelki i w podgrzewacz ale i w sumie raz robilam po prostu w kapieli ale mialam obawy czy sie nie zepsuje bo jednak mleko swieze a mrozone jest jakies inne a szczególnie zapach
to tak jak ja patrzylam aby zamowic przy okazji czegos w media expert czy aptece i byly, chyba ze bylam w sklepie i przy okazji byly dostepne ale w zyciu bym nie pomyślała ze bajer, jedynie mialam stycznosc z wskaznikiem butelke do karmienia. łyżeczki z wskaznikiem ciepla tez mnie zaskoczyly a myślałam ze po 2 latach macierzyństwa sporo wiem🤣
Jak to sie mowi “wiem ze nic nie wiem”
najwazniejsze , ze juz zostalysmy oświecone . Wlasnie p tych lyzeczlscj tez dowiedzialam sie tutaj i napewno kesy to moje must have jak tylko moja mloda troszke podrosnie
Jeśli wyjmie się z zamrażalnika i od razu do tej kąpieli wodnej a zaraz potem dla dzidziusia to na pewno nie ma obaw, że się zepsuje
tylko wiadomo rozmrożone później to już nie może leżeć, jest do bezpośredniego zużycia ![]()