Leki, artykuły higieniczne. Gdzie kupujecie?

Hej Mamy❤️
Mam pytanie gdzie kupujecie leki i artykuły higieniczne dla dzieci? Internetowo czy stacjonarnie?
Ostatnio zamawiałam przez internet z apteki na G i niestety 1 syrop uszkodzony, a witaminy C wgl nie było :frowning: oczywiście złożyłam reklamację :frowning:
Czasem też kupuję stacjonarnie, ale wiadomo przez neta taniej. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

1 polubienie

Chętnie się dowiem jako przyszła mama :pregnant_woman:t2:

1 polubienie

Jak coś na szybko to najczęściej Rossmann i apteki w pobliżu, jak coś może poczekać to albo apteka na G - miałam z niej trochę rzeczy z wyprawki albo allegro! :grinning: zwłaszcza że zawsze przekraczam na allegro 50 zł więc dostawa za free :star_struck::grinning:

2 polubienia

Ja jestem w trakcie robienia wyprawki i póki co jeżeli chodzi o leki, pielęgnację i higienę to zamawiam z apteki na G :rofl:, allegro i Rossmann . Patrzę gdzie są promocje i gdzie najlepiej opłaca się zamówić czy kupić :smiling_face:

1 polubienie

Ja właśnie z apteki na G nawet słoiczki i kaszki dla małej ostatnio :sweat_smile:

1 polubienie

Najczesciej rozssman , a jak mam zrobic jakis zapas lekow na przyklad to sobie robie zamowienie do dozu
Artykuly higieniczne kupuje tez na stronie Canpol typu chusteczki , chyba, ze jest cos dostepne stacjonarnie :grin:

1 polubienie

Ja kupuje leki w DOZ z odbiorem w aptece, nie stresuje się że coś będzie uszkodzone czy za długo na mrozie czy w dużej temperaturze. Jakoś nie mam zaufania do leków wysyłanych kurierem. I wiem że do apteki też ten lek musi jakoś dotrzeć ale moja podświadomość mówi mi że lepszy odbiór w aptece niż kurierem :see_no_evil: w dr max i w melisa też można odebrać zamówienie w aptece :slight_smile: z innych nie korzystałam

1 polubienie

No ja w sumie drugi raz zamawiałam z G. i pierwszy raz taka sytuacja :confused:

Ja zamawiałam kilkukrotnie już we wspomnianej aptece słoiczki witaminy dla dzieci i zawsze wszystko było ok

2 polubienia

Ja najczęściej leki zamawiałam na doz. Ostatnio zaczęłam też na G i nigdzie się nie zawiodłam. Na szybko produkty dla dzieci kupuje w Rossmanie.

2 polubienia

W rossmanie , w aptece gemini ale internetow

1 polubienie

Ja już kilkanaście razy i wszystko ok. Wiem też że dużo zależy od kuriera :face_with_peeking_eye: bo jak brat pracował w InPost jak mówił co niektórzy robią z paczkami to jest masakra i nie dziwię się że czasami dochodzi jakie dochodzi :smirk:

1 polubienie

No, ale o dziwo karton wyglądał spoko, a w środku był armagedon :confused:

Ja wiekszosc zakupów tego typu robię online. Apteka na G. - nigdy nie bylo porblemu. Czesto allegro. Rosmann. Apteka olmed. Czy doz.
Patrzę gdzie po prostu taniej i korzystniej cenowo.
Do apteki stacjonarnie ide jak potrzebuje cos na juz

1 polubienie

U mnie ostatnio tak GLS przywiózł zdjęcia opakowanie sklejone na taśmę bezbarwną było widać że się porwało. Tu te pudełka z g są dość mocne więc wystarczy że rzucił kilka razy a środek latał :smirk:

1 polubienie

ja artykuly higieniczno kosmetyczne w rossmanie lub marketach na promocji
a jezeli chodzi o leki to glownie apteka doz bo promo maja i mam blisko odbior.

1 polubienie

No właśnie dziwne, bo pudełko naprawdę ok wyglądało, a leki dodatkowo były w siwym woreczku. Także chyba kurier musiał mieć serio zły dzień. Pół biedy, że akurat ten Kidofen nie jest nam potrzebny na już, bo jeszcze trochę starego jest… no, ale i tak niefajnie

Jak chodzi o leki i inne suplementy dostępne tylko w aptekach to wybieram zamówienia online z odbiorem w DOZie - szybką realizację, ceny okej :smiley:

1 polubienie

Ona nie wypełniają wnetrza kartonów :confused: napisałam im to kiedyś żeby wkładali dodatkowe zabezpieczenie , jak składałam reklamację bo paczke miałam z dziurą do odbioru na Shellu.

1 polubienie

Higieniczne głównie w rossmanie lub allegro.
Płatki higieniczne, chusteczki kupujemy w biedrze bo tam są nasze ulubione. Pieluchy w Lidlu.
Leki, suple itp. zamawiam w aptece G albo zamawiam przez stronę apteline z odbiorem w najbliższej aptece. Przez apteline super jest zamawiać leki na receptę bo czesto są dużo taniej nawet niż zamówione w doz.

2 polubienia