Leżenie na brzuszku – jak zachęcić do niego maluszka?

Najpiekniejsza

Nasza ma 2 cm grubości , mam nadzieję że przypadnie jej do gustu

Ta z Canpol z liskiem jest strasznie gruba jak kolderka też jest super dla dzieci 

Ta z liskiem świetnie wygląda. Nie miałam. Okazji jej testować niestety 

Jest fajna. Mały lubił i dalej lubuskie na niej leżeć. Jest mięciutką bardzo.

Takie maty się przydaja

Bardzo się przydają. Dziecko się rozwija i przy okazji zajmie się czymś na chwilę żeby mama mogła coś zrobić, poza tym można je rozłożyć w każdym miejscu w domu 

Karoliga ;) podoba mi się ta myśl :)

Karoliga to prawda, fakt, że można ją wszędzie rozłożyć to super sprawa;p

Ojj tak. Mata to obowiązkowy element wyprawkowy :)

Też uwielbiam te maty :)

Teraz jak moja leży na macie żałuje że nie mamy baby gym. Miałaby chwilę na czym oko zaczepić gdy wychodzę po kawę :)

Oj tak każda mata mega zachęca do leżenia 

A co sądzicie aby taką mate raz na jakiś czas przenieść na dwór? Ustawić na trawie aby tam mogło dziecko sobie leżeć?

A pewnie że można ją rozkładałam ale pod spód dawałam koc żeby się mata nie ubrudziła. Przecież ziemia jest teraz tak nagrzana że jest cieplejsza niż podłoga 

Pewnie ze tak ! Tylko ja tez starałam się coś podłożyć pod mate :)

Ja też na dwór to kładę jeszzcze koc i dopiero matę, żeby się nie odbarwiła od trawy.

Mata super też i na polko 

Moja córeczka nie miała na szczęście z tym problemu ,od malca kładłam ją na brzuszku , kikut  pępowinowy też odpadł po równych 2óch tygn ale i nawet jak był to też była na brzuszku. 

Na początek kilka minut, po kilka razy dzinnie z wiekiem wydłużałam czas, zajmowałam książeczki,  pstrykaniem palcami,  poruszam rzeczami tak aby główką kręciła. To jest bardzo duży wysiłek dla bobasa więc trzeba stopniowo  to robić:) 

nie Każde dziecko lubi lezec na brzuszku ale warto chociaz na chwilę je przewrocic. Ja robilam to po kazdym przewijaniu..