Liczenie ruchów dziecka

zamarancza mnie ciąża się bardzo dłużyła tak do 28 tc, ze względu pewnie na to, że wizyty co 4 tygodnie, a jak zaczęły się co 3, a teraz co dwa to już leci piorunem :slight_smile: i własnie teraz się zastanawiam, kiedy to zleciało, że do terminu zostały mi 3 tygodnie :smiley:

Zamarancza tak sie wydaje długo a potem nagle że za szybko czas zleciał :slight_smile: sama bym chciała jeszcze w ciazy być ale cóż :confused:

Mi tylko na początku się wydawało ile to czasu. Potem ciągłe badania, wizyty i zleciało nie wiem kiedy.

Rena bo tak jest jeszcze w sumie końcówka jak już nie wiadomo kiedy ten poród będzie zwalnia wtedy czas a tak to mija 2 i 3 trymestr migiem.

Dla mnie ciąża bardzo szybko zleciała

MI się dłużyło do momentu, kiedy syn nie poszedł do przedszkola… Zaczęło się regularne budzenie, zaprowadzanie, później odbieranie, teraz od września wizyty u położnej, więc też spotkać się można z innymi mamusiami ;]

Dzisiejszej nocy powtórka z rozrywki. Nie dało się połozyć, bo w każdej pozycji czułam ucisk i się dusiłam. Okropne uczucie… Łaziłam i łaziłam, aż nagle poczułam tykniecie i jak ręką odjął…

Magicznypazur strasznie szybko zleciało ja myślałam że jeszcze z miesiąc , dwa a tu lada moment . Oby szybko poszło i bez komplikacji tego Ci życzę :slight_smile:

Mi początek też się bardzo dłużył , później jak wychodziłam z domu miałam zajęcie to nawet nie wiedziałam kiedy tak to zleciało a później znowu mi się dłużyło w szpitalu . A mówi się że podobno ostatni miesiąc najgorszy bo strasznie się dłuży jak się czeka może kiedyś się dowiem .

Zamarancza organizm się przyzwyczaja do wstawania w nocy teraz będzie coraz mniej snu . Dobrze że chodzenie pomaga

Wkoncu to aż 9 miesięcy i tylko 9 miesięcy. Zawsze chce się już urodzić a później człowiek myśli jak to zleciało.

pati1990 dziękuję Ci kochana, mam nadzieję, że tak faktycznie będzie :slight_smile:
Mała dzisiaj mega leniwa jest i mało się rusza, były nawet 4 godziny bez żadnego ruchu, ale później dała znać, że żyje :slight_smile:

Magiczny pazur równiez życzę by wsystsko poszło bez komplikacji.

Zamarancza może mały się przestawil i ucisk znikł tak bywa niestety w ciazy nieraz że spać się nie da.

Magicznypazur na pewno śpi w tym czasie . Teraz też ma mniej miejsca więc pewnie mniej harcuje a więcej śpi :slight_smile: ale wiadomo trzeba być czujnym :slight_smile:

Mnie bardzo dłużyła się pierwsza ciąża.Druga za to migiem.To piękny czas,kobieta czuje się wyjątkowo :slight_smile:

Szkoda tylko że nie wszyscy traktują cię wyjątkowo… Fakt są ludzie uprzejmi dla cięzarnych ale są i tacy którzy jeszcze gorzej cię traktują (może to kwestia zazdrości)

Dziękuję dziewczyny :slight_smile: Jestem czujna, najważniejsze, że się rusza :slight_smile:

Magicznypazur ja w dzień średnio czułam ruchy. Ale za to wieczorem dawała znać. A potem w nocy też spokój byl

Magiczny pazur a może po prostu spioszka j
Urodzisz :slight_smile:

Faktycznie może po prostu śpioszka :slight_smile: Dziś u położnej miałam sprawdzane tętno dziecka i wszystko było okej :slight_smile: Ruchy normalnie wyczuwalne :slight_smile:

Czyli jest wszystko wporzadku

Magiczny pazur kuzynka tak miała to młoda jej spała dużo po porodzie więc może u ciebie też tak będzie :smiley:

Aiisa coś się obawiam, że będzie odwrotnie :stuck_out_tongue: mówi się, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego, a synek był bardzo grzeczny i bardzo ładnie spał :slight_smile: Wiem, że to nie reguła, ale bardzo często się tak zdarza :slight_smile: