Lista zakupów - aplikacja

Dziewczyny, szukam aplikacji, w której mogłabym tworzyć listę zakupów. Może już taką mam systemowo, mam iPhone, a o tym nie wiem.
Zależy mi, żeby mogła się synchronizować z telefonem męża i żebyśmy oboje widzieli, co jest do kupienia. Kartki mi się sprawdzały, dopóki nie pracowałam. Teraz jak sobie nie zrobię zdjęcia, to nie pamiętam co mam kupić.
Któraś z was używa? A może macie jakiś lepszy patent?

Ja robię sobie w notatniku w telefonie info mi się przypomni to wpisuje

Ale notatnika nie mamy jak zsynchronizować, a nie zawsze mam jak odebrać telefon w pracy, żeby wyslac mezowi, to co ja mam na liście, czy żeby on odesłał mi swoją :pleading_face:

1 polubienie

Można współdzielić plik z notatnikiem np z listą zakupów na iPhone. A jak mąż ma android to spoko rozwiązaniem jest plik na dysku Google który udostępnia się drugiej osobie.

Ja używam tej systemowej z iPhone’a i serio długo nie wiedziałam, że ona w ogóle ogarnia listy zakupów :sweat_smile: To jest aplikacja Przypomnienia. Robisz tam listę, ustawiasz ją jako „zakupy” i możesz ją udostępnić mężowi i wtedy oboje widzicie na bieżąco, co jest do kupienia i co już ktoś odhaczył. U nas to się mega sprawdziło, bo jak jedno jest w sklepie, to drugie może w domu coś dopisać i od razu się pojawia. Jak Twój mąż nie ma iPhone’a albo wolicie coś prostszego, to sporo osób chwali Google Keep albo Bring! obie działają na różnych telefonach i synchronizują się bez kombinowania. Bring! jest fajna, bo ma takie „ikonki produktów” i lista jest bardzo czytelna w sklepie.
A patent od życia: dodaję rzeczy od razu głosem albo przez Siri, albo jak mi się coś przypomni w biegu. Bo dokładnie tak jak piszesz, kartki są super, dopóki się nie zapomni zrobić zdjęcia :joy:
Na start serio polecam sprawdzić najpierw te Przypomnienia, bo masz je już w telefonie i nie trzeba nic instalować. Jeśli nie podejdzie, wtedy możesz spróbować testować inne.

1 polubienie

Jak oboje macie iPhona to tak jak @SylwiaMK napisała dobrze się sprawdzi notatnik - bo można go współtworzyć i wszytsko łatwo, a jak coś bardziej zaawansowanego to my z mężem jak kompletowaliśmy wyprawkę to ja stworzyłam taką listę w aplikacji Numbers (mieliśmy ją już wgraną systemowo, to taki exel) i bez problemu też można tworzyć listy i współtworzyć razem :

Jednak dla mnie latwiejszy jest notatnik, ale w Numbers jest “więcej opcji” 🫶🏼

U nas tylko sms badz karteczki , Choć czasem kartki gubimy :grin: miałam kiedys apke ale juz nie pamiętam bo odinstalowałam , nie używałam jej .

Oboje mamy iPhone, więc to może zdać u nas egzamin! Nigdy nie używałam tych przypomnień, bo nie wiedziałam, że możemy coś takiego tam tworzyć :rofl::rofl: ale super, że mi napisałaś, po pracy dziś tam pogrzebie :rofl::rofl:

1 polubienie

My zapisujemy na karteczce w domu albo piszemy SMS , kiedyś z polecenia założyłam „Listonic” ale wcale nic tam nie zapisywałam więc ją usunęłam. No ale można udostępniać dla całej rodziny i ja mialam też tą aplikację na iPhone

Ja właśnie ile razy pisałam listę, to dopóki nie pracowałam to brałam, a teraz czasami skończę pracę szybciej i mam czas na zakupy, a listy nie zabrałam :rofl:

To ja zdjęcie robię też, jak już mam dużo zapisane :smiley:

Listonic, można udostępnić :slightly_smiling_face:

To samo robię :rofl::rofl: albo screen jak robię w notatniku

Ja wysyłam mężowi listę przez sms. Jeżeli chce ją aktualizować to coś dopisuję. Lub można wysłać przez whatsapp, usuwasz poprzednia wiadomość i wysyłasz nową aktualną. Nie ma chyba takich aplikacji na telefon.

Ja używam aplikacji Domownik już chyba od 2 lat. Mam zsynchronizowane z mężem, co wpisze to jemu od razu powiadomienie wyskakuje. Robię tam listę zakupów i wpisujemy wszystkie wizyty dziecka i swoje, nieważne czy to lekarz, fryzjer, dentysta czy głupie paznokcie. Dzięki temu on nie musi do mnie dzwonić jak coś planuje tylko zagląda w telefon i już wie

Tak to mniej więcej wygląda

Kiedyś słyszałam o tej aplikacji, ona jest płatna ?

Bezpłatna. Można kupić premium i wtedy nie wyskakują reklamy ale ja używam podstawowej wersji i nie są one jakoś mocno uciążliwe

1 polubienie

Tak, ale jak już napisałam nie za każdym razem mam opcję wysyłania SMS, szczególnie, jak jestem w pracy. Czasami nie mam nawet swojego telefonu prywatnego przy sobie, w sensie na biurku, a mąż jest np na zakupach i odwrotnie, więc to u nas odpada

U nas w tej sytuacji jest aplikacja cookido z thermomixa . Tam wpisuje listę zakupów i oboje z mężem ją widzimy na swoich telefonach.

Hmm nie ma thermomixa, to pewnie nie mogę z tego korzystać, chyba trzeba to opłacić najpierw?