Łojotokowe zapalenie skóry gładkiej

Madzia88 nie zgodzę się z Tobą, mój pediatra zapisywla nam swego czasu Bebilon pepti też na 30% bez wizyty u alergologa czy gastro czy dermatologa. 

Sa wskazania konkretne do tych mlek i jeśli dobrze je udokumentuje to może zapisać. 

Figa pewnie tak ale jak jest niestolerancja czy alergia to musi byc potwierdzneie od specjalisty. Jezeli inne wskazanie to pewnie wtedy pediatra moze wypisac na 30%

Hm noworodkowi raczej trudno było by zrobić testy alergologiczne bo one są wiarygodne dopiero po 3 roku życia, wiec wydaje mi się ze pediatra powinien moc wypisac mleko ze zniżka jeśli widzi naocznie ze jest potrzeba stosowania takiego mleka

Kosiaszka a co to za różnica z jakim wskazaniem masz refundację? Wszystkie są na 30%

Wg NFZ "Refundacja tego środka żywieniowego obejmuje następujące wskazania:

• -alergię na białka pokarmowe, w tym białko mleka krowiego,
  • -niedobory disacharydaz,
  • -przewlekłą biegunkę,
  • -chorobę trzewną,
  • -profilaktykę alergii pokarmowych.
  • -kolkę." 

Mi chodzilo o to kiedy moze wypisac pediatra sam z siebie:) wypisalas wiecej wskazan niz alergia a w przypadku alergii nie chca wypisywac refundacji bez papieru od alergologa czy dermatologa

Figa jest lepiej po tym zoxidermie. Nie zniknelo calkowicie ale znaczoca poprawa na tych pleckach :)

Mamuśki co na powracające atopowe zapalenia skóry? Synek ma pelno plam aż mam wrazenie ze mu pekają próbowaliśmy mnóstwo kremów w tym la roshe posay bo widziałam ze był polecamy, niestety dostał uczulenia.. może macie coś co naprawde pomaga i go nawilży

Jakies opinie o serii Atopicin https://atopicin.pl/sklep/

Ectokrem