Lecieliśmy z 6 miesięcznym synem , było to piękne doświadczenie ![]()
To super doświadczenie ja mimo wszystko bym się bała , a jak było na miejscu z takim maluszkiem?
Ja bym się nie zdecydowała z takim maluchem ale to dlatego że dla mnie nie byłby to odpoczynek i sądzę że dla niego też nie
A mi się wydaje że właśnie takie 6 miesięcy to idealny czas. Dziecko jest już po szczepieniach, dopiero zaczyna się RD więc nie trzeba kombinować z jedzeniem, wystarczy wziąć jakieś 3 słoiczki. Albo opóźnić RD na te kilka dni, dziecko jeszcze stosunkowo dużo śpi, więc można zwiedzać z bobasem w wózku i nie przejmować się porą drzemki ( koło 8 miesiąca synek już przestał chcieć spać w wózku) i wtedy najczęściej jest już wymiana z gondoli na spacerówkę więc maluszek cierpliwiej siedzi w spacerówce bo więcej widzi
Z takim rocznym już troszkę ciężej jest „odpocząć” bo dziecko jest bardziej mobilne i nie usiedzi w miejscu jak taki niemowlak
To ja mam inne doświadczenia. Wtedy są skoki rozwojowe i moje dziecko miało dni ze bardzo źle spało i ja z nim i ja nadal uważam że bym się nie wybrała. To uważam że teraz jest super jak mały ma 16 m bo już właśnie mogę z nim jechać i może zjeść to co my nie trzeba wozić słoików żadnych czy mleka ze soba (KP). Z reguły przesypia nocy dobrze, nie ma efekt przebodzcowania i ma już tylko jedną drzemkę więc więcej można robić w ciągu dnia. Także wszystko zależy od dziecka. Wtedy też niektóre mamy jeszcze mają połóg
Dlatego to jest bardzo indywidualna kwestia i trzeba to dostosować do dziecka i do mamy. Ja bym nie wybrała się z taki małym. Inaczej może z takim dzieckiem jak moja starsza bym się wybrała ale był kobiet więc nie miałam za bardzo możliwości. A z ulewającą młodszą to byłby dla mnie koszmar i tak małej przestrzeni jak samolot ją tyle razy przebierać bo jak teraz ma rok to może trzeba będzie ją przewinąć ale ja ją nie przebieram tak często a jak to miało miejsce na początku
Dziś kuzynka wlansie wróciła z podróżny z 11 msc dzieckiem, też miała słuchawki wygłuszające i mówi że przespała cały lot , z początku była dość aktywna i zainteresowana ale jak wylecieli tak ją odcięło ![]()
Nooo ale między 11 miesięcznym dzieckiem a 6 miesięcznym to jest olbrzymia różnica
Tak wiem , niestety nie znam nikogo kto leciał z takim maluszkiem ![]()
To ja ci powiem hit jak ja leciałam w 2022 roku czyli jakby nie patrzeć covid we wrześniu z moją starszą do Bułgarii właśnie to samo miejsce gdzie teraz lecimy to w samolocie było dwumiesięczne dziecko leciało koło nas
@AnetteSo I jak zniosło podróż? 2 miesięczne to jeszcze matka w połogu była … ale jaja.
To już udało wam się wykupić wakacje? Lecicie do Bułgarii?
A jak na miejscu wspomina z takim maluchem ?
Mieli wakacje full wypas, mała kocha wodę to praktycznie cały czas przesiedzieli nad basenem a że jest dość żywiołowym dzieckiem to nic nie odpoczęli ![]()
Wiesz co był moment taki że troszkę płakało. Za to moja starsza co chwilę kukała tam do nich zafascynowana a miała wtedy właśnie niespełna 2 lata.
Tak jak najbardziej zamówiliśmy lecimy za tydzień.
Więc jestem bardzo ciekawa jak to będzie trochę pełna obaw. Ogólnie to ten wrzesień u nas trochę pokręcony i intensywny
Jest taki żarcik że dziecko wszędzie płacze więc matka lepiej znosi ten płacz pod palmami
No taka prawda, wszędzie trzeba sie dzieckiem zająć a jednka na wyjeździe cos mozna zobaczyć dla siebie
Haha mądre słowa ! No też bym z chęcią gdzieś poleciała ![]()
Moja szwagierka wróciła właśnie z Bułgarii w ten wtorek ale niestety mieli średnia pogodę. Padało im i było pochmurno a i prawie cały pobyt mieli czerwoną flagę ![]()
O jeny, najgorzej jak deszcz bo ciężko w taką pogodę wyjsc ba zewnątrz a tu oplacony pobyt i trzeba siedzieć ![]()
No niestety. Pewnie nie padało cały czas ale jednak człowiek jedzie by posiedzieć w ciepełku nad morzem a nie w deszczu jak w Polsce
Zaczęłam patrzeć na pogodę to pokazują że mają być takie 26 stopni. Zobaczymy. Bo hotel mamy relatywnie średniej i opinie słyszałam różne.
Dobra będzie co ma być staram się nie nakręcać chociaż na razie wszystkiego mam za dużo