Luteina, duomox - czy mogą na siebie wpływać?

Od czw biorę duomox. Plus rano i wieczorem luteina. Mówiłam lekarce co biorę i nic nie mówiła,  by to kolidowało. 

Ale Odkąd mam antybiotyk to ten brzuch częściej mam twardy. Tzn nie, że cały twardnieje tylko kawałek na łonem (wiecie co za miejsce ;))

I tak myślę,  czy to może być wina antybiotyku, czy mojego stresu z nim związanego czy wzdęciami bo mam akurat a może dziecko tam się ułożyło, że akurat naciska w to miejsce? Im więcej o tym myślę tym bardziej jestem zestresowana 

Hmm No ona powinna najlepiej wiedzieć , wiec chyba nie powinno skoro ona ci nic nie powiedziała 

Myślę że najlepiej powiedzieć lekarce o tym co Cie niepokoi a ona na pewno rozwieje wątpliwości. Jeśli jednak dalej masz obawy to może skonsultuj stosowanie tych lekarstw z innym lekarzem. Nawet lekarz to tylko człowiek i może popełnić błąd wiec warto poszukać info u innego lub chociaż może u farmaceuty.

Ach.. powiem Wam, że dużo też w głowie siedzi. Zajęłam się sprzątaniem, nie myślałam o tym i nic się nie działo.. 

Gdy mi przepisali Luteinę przyjmowaną dopochwowo, którą przy plamieniu miałam brać rano i wieczorem to kazali mi odstawić Progesterone Besins, który przyjmowałam wcześniej, ale doustnie . Jeden i drugi lek zawiera progesteron, wiec upewniłabym się jednak na Twoim miejscu czy faktycznie masz przyjmować jedno i drugie. Choć wiadomo każdy przypadek inny. 

Skoro lekarz wiedział o Luteinie to myślę że wiedział co przepisuje. Można skonsultować w aptece, sprawdza w bazie leków czy koliduje. 

Raczej rzadko kiedy luteina z czymkolwiek koliduje, ale specjalistą nie jestem. Tyle, że jeśli lekarz tak przepisał to nie sądzę, żeby miało być coś nie tak. Z tym, że każdy organizm jest innym i inaczej może reagować.

Dokładnie, wszystko siedzi w głowie więc może to było takie trochę placebo :)

Mi sie wydaje ze jak lekarz wiedzial o luteinie to mial ja na uwqdze dopisujac dodatkowy lek,

Mamuska a moxe ten brzuszek twardnieje jak sie nasprzatalas od wysilku?

No od wysiłku często może się tak dziac

Ja zdałabym się na lekarza. Osobiście nie brałam więc nie bardzo mogę pomóc.

Najlepszym wyjściem jest wizyta u lekarza. Najlepiej paru innych w celu sprawdzenia jeżeli Cię to stresuje 

Dokładnie, warto zasięgnąć opinii też od innego specjalisty :)

mozna zawsze isc na nfz do innego lekarza

Luteina raczej z niczym nie koliduje :) ja ją w poprzedniej ciązy dostawałam bardzo długo i mnóstwo leków brałam w trakcie 

Wiecie co.. to chyba że stresu bardziej było niż kolidowanie leków. Jest ok, nic nie nie działo a brzuch się uspokoił. 

Właśnie widzę, że też to od dnia i ułożenia dziecka zależy. Czasami w takim jest ułożenie, że ciężko się wyprostować mi