https://canpolbabies.com/pl_PL/forum/CB-1/CB-671
W tym wątku, znajdziesz informacje o różnicach wiekowych u mam. Nie ma sensu dublować tematu.
https://canpolbabies.com/pl_PL/forum/CB-1/CB-671
W tym wątku, znajdziesz informacje o różnicach wiekowych u mam. Nie ma sensu dublować tematu.
Witam. Jest jakaś mamusia, która zdecydowała się na kolejną ciążę po długim czasie? Jestem 30letnia mama i zostało 11tygodni do powitania kolejnego członka rodziny �
Najpierw lupka i jak nie ma to tworzymy nowy wątek ;)
Ja mam córkę 13 lat i synka półtora roku ;)
Dokładnie warto pierw poszukać interesującego nas tematu wpisując słowo kluczowe w lupce tej w górnym lewym rogu i jak nie ma nic takiego to wtedy założyć wątek aby nie było bałaganu bo zawsze wczsnsiej jak się dotrze do wątku to mozna znaleźć odpowiedzi już komentarz można dodać przecież i myślę że ktoś na pewno odpowie :)
Dziewczyny powiem Wam ,że ja wpisując coś do wyszukiwarki czy tej lupki czy na forum ja także mam z tym problem.W starej wersji wyszukiwanie było 100% lepsze ,albo nie wiem ja chyba podobnie jak niektóre mamy nie potrafię z niej prawidłowo korzystać. Wpisałam np. "pierwsze karmienie piersią" bo wiem,że taki wątek istnieje i co ?! w ogóle mi nic nawet podobnego nie wyskoczyło. W jaki sposób wy korzystacie,że jest ok bo nie wiem?
Moniczka, przyznam się, że teraz w tej wersji forum to nie jest, że nie wyszukuje, tylko wyskakuje błąd. Przynajmniej mi, jak teraz sprawdzam. Tylko, że jak ten temat się pojawił to na pierwszej stronie był taki sam wątek. Wystarczyło tylko przeczytać.
Ja nie umiem z wyszukiwarki forum dobrze korzystać albo tak mi się tylko wydaje , już sama nie wiem.W starym forum bardzo dobrze mi się wyszukiwało.
Rena bo lupka nad kategoriami nie działa i wyskakuje błąd 404 a ta w lewym górnym rogu działa.
Ale tamta łupka chyba nie szuka po forum tylko w poradach
Ogolnie forum jeszcze nie do końca działa tak jak powinno.. Szkoda bo szczerze mówiąc trochę zniechęca.
Co do tematu wątku.. Moja mama urodziła mnie w wieku 20 lat, pierwszą siostrę 4 lata później (czyli miała 24). A następną uwaga.. 15 lat po mnie.. (czyli w wieku 35) I Marysia ostatnia z moich sióstr urodziła się dwa lata potem (czyli moja mama miała 37).
Na pewno miała dużą pomoc z naszej strony, ale też tak na prawdę musiała sporo się nauczyć bo wiele się zmieniło między czasie :)
U mnie podobna sytuacja. Między dziećmi ponad 11 lat różnicy. Decyzja świadoma, dziecko baaardzo wyczekane ;)
Teraz to bardzo popularne i modne, że kobiety na kolejne dziecko decyduja się po dłuższej przerwie.
Moim zdaniem powiedzenie ,że to modne to chyba trochę przesadzone.
Czy ja wiem czy jest modne. Według mnie to jednak wewnętrzna potrzeba, znam pary którym udaLO się po wielu latach więc moda to nie była napewno
Też mi się nie wydaje żeby bylo modne
To nie moda zdecydowanie a po prostu chęć posiadania dzieci po czasie dłuższym i tyle każdy uważa inaczej kiedy chce następne dziecko niektórzy odkladaja starania aż wychodzi różnica duża inni się starają i nie mają dziecka mimo starań aż nagle po kilkunastu latach się udaje i też różnica jest taka większą a niektórzy mają bo wpadka była po prostu.
Inni z kolei chcą mieć szybko dziecko następne np rok po roku czy z różnica mała między dziećmi :) a ja osobiście poznałam kobietę która miała córkę lat 21 i urodziła maluszka więc różnica bardzo duża. Niektórzy chcą taka różnice np moja mama chciała mieć różnice 20 lat między dziećmi niestety nie udało jej się i zostałam jedynaczka mimo że była szansa na rodzeństwo ale neistety chyba miało tak być ze nie wyszło.
Aissa,a powiedz,Ty jako jedynaczka nie miałaś czasem momentów,że np. było Ci smutno,że nie masz rodzeństwa?
Moja córka dopóki nie pojawił się brat to często marudziła ,że nie chce być sama,że wszyscy w klasie u niej mają rodzeństwo a ona nie itd.
Niektórzy planują tak że są duże różnice wiekowe a u niektórych czasem jest to wpadka
Moniczka miałam takie momenty ale wiesz u mnie rzadko się zdarzały bo ja jestem typem samotnika też ale też dusza towarzystwa zawsze przeciwstawne cechy u mnie występowały na raz często w takich momentach odzywał się samotnik i nie potrzebowałam po prostu być z kimś ale czsdem zdarzało się że chciałbym mieć nawet mamie mówiłam o tym że chciałabym ale wyszło jak wyszło że jestem jedynaczka ale powiem tak często zdawałam sobie sprawę że mam spokój z nikim się dzielić nie muszę bo jak się ma rodzeństwo to po równo każdemu iyd widziałam u kuzynostwa że na każdym kroku bitwa bo musi być po równo albo jeden chciał więcej i kłótnie to chyba zaleta jedna z niewielu w byciu jedynaczka.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.