wpisz w lupce "zabawki" jest conajmniej kilka fajnych porad dotyczących tego tematu, plus wiele wątków na forum, począwszy od zabaw bez zabawek jak i tych sprawdzonych gadżetów
Jakie zabawki polecacie dla dziecka 6-12 miesięcy i 12-18. Szukam inspiracji, prostych mądrych zabawek. Nie jestem fanką wielofunkcyjnych, grająco-świecących "plastików" bo one zbyt bodźcują dzieci i zauważyłam że one są fajne tylko na chwilę (powodują szybkie znudzenie). Będę wdzięczna za linki :) U mnie sprawdzają się klasyczne wieże, DUPLO (te dla najmniejszych dzieci, bardzo duże klocki) i rzeczy codziennego użytku :)
przestudiowalam wątki o których napisałas przed zalozeniem tego wątku :) może pojawiło się coś nowego, fajnego ale jednak prostego :) ?
Był już podobny post.
Sprawdz tam proszę i ewentualnie dopisz swój wątek a nie zakładasz nowy :) będzie łatwiej. Każdej z Nas i tak się wyświetli w ostatnio komentowanych
Kosiaszka wystarczy odświeżyć i już każdy będzie widział ;)
Anulka a już myślałam że nikt na to nie zwraca uwagi i powiela wiele wątków które już istnieją ale trafna uwaga :) nie ma co robić bałaganu na forum
Moim zdaniem super sprawa to puzzle odpowiednio wielkością elementów dobrane do wieku.
Tak puzzle są świetne szczególnie te z dziurką.
ok być może moje niedopatrzenie :) w takim razie moge jakos skasowac ten obecny ?
To tez zależy od predtspozycji dziecka. Ja nigdy nie znosilam puzli. Za to klocki uwielbiam
Różnego rodzaju klocki, puzzle
Zróbcie sami kreatywne zabawki.
Najpierw kuklu a potem teatrzyk.
Dla mnie madre zabawki to proste zabawki
Duplo sa cudowne :) bawimy sie najwiekszymi takimi od 1,5 roku mimo ze mamy 10 miesiecy :) Mam tez duplo, ktorymi ja sie bawilam i maja okolo 30 lat :)
ja teraz wlasnie jak ktos pyyta co dziecku kupic to mowie lego duplo haha
PattMaz najlepszy prezent który cieszy kazde dziecko
i cieszy też niektorych rodzicow :) ja uwielbiam !!
Duplo sa super
Mamy juz chyba kazdy zestaw i mozna sie nimi super bawić
Proste układanki. Dopasowywanie kształtów. Książeczki z różnymi odgłosami.
My mamy puzzle drewniane- 9 - elementowe, układanki z funkcja dopasowania, sorter, klocki drewniane i plastikowe duże. Szczególnie klocki drewniane są u nas ,,wow",córka jest zafascynowana budową domu. Ponadto piłeczki róznego typu, nawet zwykły balon - podrzucanie, podawanie sobie, kręgle.
Ja odkryłam drewniane klocki z obrazkami a'la puzzle :) Dają rade - chwilowo jako gryzaki :) Ale fun mam z układania, córka z rozwalania.
Kosiaszka chyba wiem o jakich mowisz. Ja mam takie z Pepco że.na każdej stronie inny obrazek. Klocków jest 9 i można ułożyć z tego 6 obrazkow