@MojeM1 szaszłyki wychodzą pyszne bo ten ananas sprawia że mięso nie jest suche
Do pizzy lubię i sosy i oliwę zależy co jest do wyboru
Jak już o pizzy gadamy to w pizzy hut jest właśnie festiwal pizzy!
Byłyście kiedyś ? ![]()
Ja muszę się w końcu wybrać
pn-czw 46 zł i jesz ile chcesz, kiedyś myślałam że w sumie tyle to ja nie przejem, ale ostatnio właśnie jak byłam z mężem na pizzy to zapłaciłam za jedną pizzę którą wciągnęłam coś około 45 zł, a tu o tyle fajnie że sobie możesz wybrać za każdym kawałkiem inny smak pizzy ![]()
Nigdy nie bylam ale super najlepiej isc ze znajomymi rzutka po 10 zl i jesc ile sie da , akurat ja zjem 3 kawalki i najedzona ![]()
Ale to tak nie działa bo oni przynoszą po jednym kawałku, dopiero jak zjesz jeden przynoszą następny, więc jak przyjdziesz ze znajomymi i tylko Ty będziesz zamawiała to od razu obsługa wyczuje że tu jest coś podejrzanego ![]()
Ew janusze biznesu mogą przychodzić ze swoimi pudełkami i pakować i prosić o kolejne kawałki ![]()
![]()
Aaa no widzisz to tego nie wiedziałam ![]()
![]()
![]()
Nie byłam , ale może kiedyś się wybiorę z koleżanką bo lubimy ![]()
Ogólnie tam jadam pizzę ![]()
A jak po 1 kawaku przynoszą to hmmm przy naszym stoliku będą latać co po chwila bo przyjedziemy meeeega głodne
dobrze wiedzieć i że nam piszesz jak to dziala bo ja myślałam ze po calej pizzy przynoszą , a nie że wydzielają po kawałku ![]()
ja np lubie od razu na raz zjesc dwa lub trzy kawałki a nie ze mi beda wydzielać po 1 a zanim doniosą drugi to żołądek do kręgosłupa się z głodu przyklei bo na bank wtedy bedzie masa ludu i czekanie na kelnera ![]()
![]()
![]()
A to nie mogę przyjść z chłopakiem i jak oni mi go dadzą to on nie może zjeść i niby ja zjadłam ?
a to tylko w tym tygodniu jest? U nas w galerii mamy tą pizzę więc wątpie że by szukali gdzie ktos siedzi bo tu tyle ludzi zawsze , że ciężko z miejscem i obok pełno innych restauracji
no jestem ciekawa jak to wygląda
No może tak być, ale wtedy co - jedna osoba siedzi i je a druga patrzy ? Jak przychodzą dwie osoby to podejrzane byłoby jakby tylko jedna jadła
i tylko tej jednej by donosili
urywek z regulaminu :
“Zabrania się dzielenia otrzymanymi kawałkami pizzy z osobami, które nie zamówiłyFestiwalu Pizzy. Osoby, które nie będą przestrzegały tego postanowienia zostanąobciążone kosztami Festiwalu Pizzy zgodnie z cenami powyżej.
Kawałki pizzy otrzymane w ramach „Festiwalu Pizzy” nie mogą być wynoszone poza
teren restauracji”
W weekendy też działa - ale w weekendy kosztuje 54 zł ![]()
Właśnie super patent z sokiem ananasowym. Bo niestety , ale mięso często się wysusza ![]()
No to w sumie ja za 46 zł mam jedna pizzę dla dwóch
i lepiej się opłaca według mnie
bo ja zjem tylko 2/3 kawałki
U mnie pizza dla dwoch to okolo 72 zl plus 2 sosy po 5 zl to 82 i to tylko 1 rodzaj pizzy . A na festiwalu masz ciagle cos innego , wiec to fajne . Ja bym z checia poszla , ale u mnie nie ma pizzy hut , a zreszta teraz nie moge , bo muszę byc twarda ![]()
![]()
Ja też tak myślałam, że zjem max 2-3 kawałki, a ostatnio całą pizzę opędzlowałam
mąż to samo a zapłaciliśmy ponad stówkę, więc z chęcią bym na taki festiwal poszla bo nie dość że cena podobna to próbujesz różnych smaków - ale teraz że w ciąży jestem to się boję próbować czegoś czego nie znam, więc będę musiała poczekać ![]()
Przed takim festiwalem trzeba zrobić sobie mały detox dzień przed, a w dniu kiedy się wybierzecie jeść jakieś małe lekki posiłki, żeby potem się że tak napisze “chamsko” nażreć jak świnka ![]()
Osttanio u nas zamówiłam pizze po jej odebraniu mowie cos smierdzi… zajechalam do domu otwieram a ona spalone Brzegi, ale mowie ok… ale po ugryzieniu byl taki niesmak, nie dalo sie tego jesc … mowie nie - jade tam , pojechalam z ta pizza i mowie o co kaman , ze tak śmierdzi i nie da sie tego jesc…ogolnie zamawialiamy tam juz pizze czy kebaba i bylo ok ale zmienila sie Pani i nic nie potrafi robic ![]()
![]()
właścicielka mnie zna wiec bez problemu zwrocila mi kase za ta pizze a mielismy wtedy taka ochote na pizze ![]()
Powiem Wam , że my rzadko chodzimy na pizzę. Naprawdę najlepsza jaką w życiu jadłam robi według moich kubków smakowych mój mąż. Daje wszystko to co dokładnie lubię i tyle ile lubię
czyli dużo pieczarek
ma przepis od kolegi z Włoch i naprawdę pizza jest obłędna. Nawet znajomi i sąsiedzi często jak przychodzą to jest - Mariusz a może jakąś pizzę na szybko być zrobił ![]()
![]()
Ja też czesto robie swoja pizze i jest mega dobra.
Ostatnio zamowilismy… takie jednosobowe małe pizze, wyszło ponad 100 zł
trzeba bylo po nia jechac, jak weocilismy to pizza była zimna i też spalona po boku….
Nic mnie tak nie denerwuje jak wydanie tyle pieniadzy na jedzenie i jeszcze jedno wielkie rozczarowanie ![]()
Ja uwielbiam robić pizzę, miałam kiedyś nawet piekarnik pod robienie pizzy który nagrzewał się do 310 stopni, jak przeprowadzaliśmy się do nowego domu to już nie mogłam znaleźć takiego piekarnika
rozważamy też zrobienie pieca do pizzy na zewnątrz ;D
Ja mam zwykły piekarnik i daje rade jednak moja kolezanka ma specjalny kamien do robienia pizzy i jest mega zadowolona. Ja jakos jeszcze nie poczułam potrzeby aby sie w niego zaopatrzyć:D
To też mam kamień i mega polecam
tylko jeszcze muszę zaopatrzyć się w łopatkę do pizzy bo gdzieś się zapodziała podczas przeprowadzki
A co dokładnie daje ten kamien? Jaka jest roznica w pizzu z kamienia s z blaszki?
Przede wszystkim pizza szybciej się piecze, bo kamień oddaje ciepło i spód jest bardziej chrupiący, z kamieniem spod się szybciej upiecze a góra nie spali. Tylko kamień trzeba wcześniej nagrzać w piekarniku, minimum 30 min a najlepiej godzinę.