Makijaż codziennie czy tylko od święta?

@MojeM1 szaszłyki wychodzą pyszne bo ten ananas sprawia że mięso nie jest suche
Do pizzy lubię i sosy i oliwę zależy co jest do wyboru

Jak już o pizzy gadamy to w pizzy hut jest właśnie festiwal pizzy!
Byłyście kiedyś ? :smiley:

Ja muszę się w końcu wybrać :smiley: pn-czw 46 zł i jesz ile chcesz, kiedyś myślałam że w sumie tyle to ja nie przejem, ale ostatnio właśnie jak byłam z mężem na pizzy to zapłaciłam za jedną pizzę którą wciągnęłam coś około 45 zł, a tu o tyle fajnie że sobie możesz wybrać za każdym kawałkiem inny smak pizzy :smiley:

2 polubienia

Nigdy nie bylam ale super najlepiej isc ze znajomymi rzutka po 10 zl i jesc ile sie da , akurat ja zjem 3 kawalki i najedzona :rofl:

Ale to tak nie działa bo oni przynoszą po jednym kawałku, dopiero jak zjesz jeden przynoszą następny, więc jak przyjdziesz ze znajomymi i tylko Ty będziesz zamawiała to od razu obsługa wyczuje że tu jest coś podejrzanego :sweat_smile:

Ew janusze biznesu mogą przychodzić ze swoimi pudełkami i pakować i prosić o kolejne kawałki :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

Aaa no widzisz to tego nie wiedziałam :rofl::rofl::rofl:

Nie byłam , ale może kiedyś się wybiorę z koleżanką bo lubimy :wink:

Ogólnie tam jadam pizzę :slight_smile:

A jak po 1 kawaku przynoszą to hmmm przy naszym stoliku będą latać co po chwila bo przyjedziemy meeeega głodne :smiley: dobrze wiedzieć i że nam piszesz jak to dziala bo ja myślałam ze po calej pizzy przynoszą , a nie że wydzielają po kawałku :sweat_smile::sweat_smile: ja np lubie od razu na raz zjesc dwa lub trzy kawałki a nie ze mi beda wydzielać po 1 a zanim doniosą drugi to żołądek do kręgosłupa się z głodu przyklei bo na bank wtedy bedzie masa ludu i czekanie na kelnera :rofl::rofl::rofl:

A to nie mogę przyjść z chłopakiem i jak oni mi go dadzą to on nie może zjeść i niby ja zjadłam ? :rofl: a to tylko w tym tygodniu jest? U nas w galerii mamy tą pizzę więc wątpie że by szukali gdzie ktos siedzi bo tu tyle ludzi zawsze , że ciężko z miejscem i obok pełno innych restauracji :smiley: no jestem ciekawa jak to wygląda

No może tak być, ale wtedy co - jedna osoba siedzi i je a druga patrzy ? Jak przychodzą dwie osoby to podejrzane byłoby jakby tylko jedna jadła :smiley: i tylko tej jednej by donosili

urywek z regulaminu :

“Zabrania się dzielenia otrzymanymi kawałkami pizzy z osobami, które nie zamówiłyFestiwalu Pizzy. Osoby, które nie będą przestrzegały tego postanowienia zostanąobciążone kosztami Festiwalu Pizzy zgodnie z cenami powyżej.
Kawałki pizzy otrzymane w ramach „Festiwalu Pizzy” nie mogą być wynoszone poza
teren restauracji”

W weekendy też działa - ale w weekendy kosztuje 54 zł :smiley:

Właśnie super patent z sokiem ananasowym. Bo niestety , ale mięso często się wysusza :confused:

1 polubienie

No to w sumie ja za 46 zł mam jedna pizzę dla dwóch :smiley: i lepiej się opłaca według mnie :see_no_evil: bo ja zjem tylko 2/3 kawałki

1 polubienie

U mnie pizza dla dwoch to okolo 72 zl plus 2 sosy po 5 zl to 82 i to tylko 1 rodzaj pizzy . A na festiwalu masz ciagle cos innego , wiec to fajne . Ja bym z checia poszla , ale u mnie nie ma pizzy hut , a zreszta teraz nie moge , bo muszę byc twarda :sweat_smile::see_no_evil:

1 polubienie

Ja też tak myślałam, że zjem max 2-3 kawałki, a ostatnio całą pizzę opędzlowałam :face_with_peeking_eye: mąż to samo a zapłaciliśmy ponad stówkę, więc z chęcią bym na taki festiwal poszla bo nie dość że cena podobna to próbujesz różnych smaków - ale teraz że w ciąży jestem to się boję próbować czegoś czego nie znam, więc będę musiała poczekać :sweat_smile:

Przed takim festiwalem trzeba zrobić sobie mały detox dzień przed, a w dniu kiedy się wybierzecie jeść jakieś małe lekki posiłki, żeby potem się że tak napisze “chamsko” nażreć jak świnka :sweat_smile:

Osttanio u nas zamówiłam pizze po jej odebraniu mowie cos smierdzi… zajechalam do domu otwieram a ona spalone Brzegi, ale mowie ok… ale po ugryzieniu byl taki niesmak, nie dalo sie tego jesc … mowie nie - jade tam , pojechalam z ta pizza i mowie o co kaman , ze tak śmierdzi i nie da sie tego jesc…ogolnie zamawialiamy tam juz pizze czy kebaba i bylo ok ale zmienila sie Pani i nic nie potrafi robic :rofl::rofl::rofl: właścicielka mnie zna wiec bez problemu zwrocila mi kase za ta pizze a mielismy wtedy taka ochote na pizze :hugs:

2 polubienia

Powiem Wam , że my rzadko chodzimy na pizzę. Naprawdę najlepsza jaką w życiu jadłam robi według moich kubków smakowych mój mąż. Daje wszystko to co dokładnie lubię i tyle ile lubię :wink: czyli dużo pieczarek :wink: ma przepis od kolegi z Włoch i naprawdę pizza jest obłędna. Nawet znajomi i sąsiedzi często jak przychodzą to jest - Mariusz a może jakąś pizzę na szybko być zrobił :see_no_evil::joy:

2 polubienia

Ja też czesto robie swoja pizze i jest mega dobra.
Ostatnio zamowilismy… takie jednosobowe małe pizze, wyszło ponad 100 zł :face_with_peeking_eye: trzeba bylo po nia jechac, jak weocilismy to pizza była zimna i też spalona po boku….
Nic mnie tak nie denerwuje jak wydanie tyle pieniadzy na jedzenie i jeszcze jedno wielkie rozczarowanie :face_with_peeking_eye:

Ja uwielbiam robić pizzę, miałam kiedyś nawet piekarnik pod robienie pizzy który nagrzewał się do 310 stopni, jak przeprowadzaliśmy się do nowego domu to już nie mogłam znaleźć takiego piekarnika :frowning: rozważamy też zrobienie pieca do pizzy na zewnątrz ;D

2 polubienia

Ja mam zwykły piekarnik i daje rade jednak moja kolezanka ma specjalny kamien do robienia pizzy i jest mega zadowolona. Ja jakos jeszcze nie poczułam potrzeby aby sie w niego zaopatrzyć:D

To też mam kamień i mega polecam :smiley: tylko jeszcze muszę zaopatrzyć się w łopatkę do pizzy bo gdzieś się zapodziała podczas przeprowadzki

A co dokładnie daje ten kamien? Jaka jest roznica w pizzu z kamienia s z blaszki?

1 polubienie

Przede wszystkim pizza szybciej się piecze, bo kamień oddaje ciepło i spód jest bardziej chrupiący, z kamieniem spod się szybciej upiecze a góra nie spali. Tylko kamień trzeba wcześniej nagrzać w piekarniku, minimum 30 min a najlepiej godzinę.

1 polubienie