Makijaż codziennie czy tylko od święta?

Rodzynki niestety też mają dużo cukru :frowning: polecam borówki mają niski indeksy glikemiczny. To było moje danie nr 1 w ciąży :stuck_out_tongue: borówki płatki owsiane i jogurt :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Ooo dziękuję bardzo za radę :face_with_hand_over_mouth: nigdy nie miałam z tym tak problemu więc nie bardzo się znam , a borówki bardzo lubię :face_with_hand_over_mouth: no i truskawki :heart_eyes:

1 polubienie

Niestety wszystkie suszone owce mają bardzo dużo cukru. Ja też bardzo dużo jadłam borówek w ciąży i truskawek. Truskawki i borówki mają niski indeks glikemiczny. Często jadłam truskawki z jogurtem lub z kefirem :slight_smile: borowki mają też bardzo dużo antyoksydantów :slight_smile:

2 polubienia

Ale mnie to cieszy :face_with_hand_over_mouth::heart_eyes::heart_eyes: już myślałam , że nie będę mogła jeść truskawek :heart_eyes::heart_eyes:

Dokładnie masz rację suszone owoce to bomba kaloryczna i lepiej coś sezonowego.
No tylko właśnie na truskawki trzeba uważać z jakiego źródła :stuck_out_tongue: w sumie na borówki też, ale częściej o truskawkach i problemach słyszałam :stuck_out_tongue:
No i borówki pomagają na pracę jelit :slight_smile: kiwi też dzięki enzymom pomaga w trawieniu i podobno zdrowo zjeść 1 po obiedzie :slight_smile:

1 polubienie

Ale to też z umiarem trzeba jeść :joy: tak z 200 gram dziennie. Ja umiaru nie znam :joy: codziennie jadłam minimum pół kg jak był sezon

3 polubienia

No właśnie podobno kluczem jest, żeby jeść sezonowe owoce :slight_smile: chociaż niektóre mrożone potrafią być zdrowsze xD
W tamtym roku też była modna owsianka nocna nie wiem czy słyszałyście? I tam też można owoce przemycić :stuck_out_tongue:

Ja kilka razy robiłam owsiankę nocną z pudingiem i nasionami chia, ale jednak wolę tradycyjną bo jest bardziej syta. W tej nocnej zawsze w przepisach jest mało płatków owsianych, więc szybciej robiłam się głodna

Najgorzej jak trzeba tyle uważać , a się ma zachcianki ciążowe

1 polubienie

A widziałam ostatnio takie ładne na targu i nie wzięłam :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil: trzeba się znowu wybrać :smiley: @SylwiaMK haha z tym ciężko, ale jakoś będę musiała dać radę , jedna truskawka na godzinę :rofl::rofl: @ironiczniepateyczna a jak robisz tą owsiankę ? @Mama.kacperka czasem jest ciężko , ale na święta miałam plan zrobić ciasto i nie zrobiłam , zjadłam tylko u teściów i rodziców po jednym kawałku :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil:

1 polubienie

Przepis wygląda tak, ale ja nie kładłam masy krówkowej i jako owoce tylko borówki.
Raz chyba zamiast masy krówkowej użyłam masło orzechowe :slight_smile:

2 polubienia

Jeden kawałek czy dwa raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi :wink:

Smaka tymi owocami narobiłyście :crazy_face: ja czekam na sezon owocowy i na … czereśnie :cherries: mogłabym jeść je kilogramami :cherries::yum:

Ale zgłodniałam. Nie wygląda jakoś na skomplikowane

Dziękuję :slight_smile: też zrobię bez tej masy krówkowej :slight_smile: @Mama.kacperka po jednym nie powinno :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 polubienie

Oj tak Borówki , czereśnie truskawki mogła bym jeść na okrągło . Uwielbiam :smiling_face:

2 polubienia

A jak myślicie , truskawki są już polskie ?

Hmm, na polskie chyba jeszcze ciut za wcześnie :wink: pewnie bliżej maja będzie szansa na te szklarniowe polskie :wink: ale mogę się mylić :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Ja od ciazy tez mam faze na wisnie i czeresnie . Naprawde wszytsko z dodatkiem tych owocow jest u mnie topppp . I to mi zostalo :see_no_evil: nawet perfumy mam wisniowe lataffy
To w sumie byla moja jedyna zachcianka ciazowa , ktoregos razu dzwonie do meza , ze ma po pracy zajechac do zabki i kupic mi cokolwiek wisniowego , a najlepiej te wisnie w sloiku , ale ich nie bylo to kupil ciasteczka z nadzieniem , jogurt i kisiel :see_no_evil: na drugi dzien pojechalam do cioci i ona robila swoje wisienki w sloikach to dostalam zapas :grin:
W ogole polecam tort z kauflanda z wisniami , no mega pyszny ja na kazda okazje moglabym go jesc
Kupuje zawsze w niemczech , moze ktoras ma kaufland u siebie i dalaby mi znac czy w polsce tez sa

3 polubienia

Ja już chcę lato i właśnie fajne takie owoce