Mała ilość pokarmu mimo stymulacji laktatorem,zażywania suplementów ,dziecko prawie 3 miesiące KPI plus mm ,czy jest jeszcze możliwe rozkręcenie laktacji ?
A ile razy dziennie ściągasz mleko laktatorem? Ja słyszałam, że laktację można rozkręcić nawet jak się nie rodzilo więc na pewno można. Wg mnie najlepiej działa regularne ściąganie mleka, 8 razy dziennie, w tym jeden raz w nocy. Stosowałas Power Pumping?
Laktatorem jak najbardziej można pobudzić laktację , do tego falmatiker i piwo karmi zero ![]()
Oczywiście że jest możliwe. Jezeli bardzo Ci na tym zalezy to na pewno sie uda. Pij duzo wody. Przynajmniej 2 litry.
Organizm trochę „dopasowuje” produkcję do potrzeb dziecka a czasem tez mleka wydaje się nagle mniej. Najważniejsze to dostawiać dziecko często, odciągać po karmieniu i stymulować pierś. Jezeli podalas mm to w tym czasie powinnas stymulowac. Nie poddawaj się
u mnie tez dlugo trwalo rozkrecenie.
A karmisz piersia czy butelka?
Stosowałam nie widziałam różnicy , przy 7 sesjach maksymalnie 300 ml na dobę . Do tego femaltiker 2 razy dziennie ,karmi ,herbatki itp.
Spróbuj metody 7 5 3 z laktatore. Może pomoże a na pewno nie zaszkodzi
Stosowałam tą metodę zaraz po porodzie przez kilka tygodni i faktycznie trochę rozkręciło no po cc nie miałam w ogóle pokarmu no ale stanęło na tej ilości i więcej nie ma
Ja mialam podobna sytuacje. Odciągalam, przystawialalm Malrgo, femaltiker byl i jeszcze jakies rabletki (juz nie pamietam). Ale nie poszlo. Ale ja sie poddalam po 6 tygodniach
Na początku piersią teraz butelką ,mała odrzuciła pierś
A dużo pijesz wody? Może mało kcal na dobę spożywasz? A dobry masz laktator?
Staram się około 3 litry płynów na dzień pić , kalorii też wystarczająco
Spróbuj jeść dduużo więcej,zobaczysz poprawę . Mówię ze swojego przykładu ![]()
Na pewno i ilość płynów ale i spokojna głowa ma znaczenie - u mnie efekty dopiero się pojawiły jak przestałam podchodzić do sytuacji karmienia tak nerwowo.
Z pewnością dobrze dobrany laktator, a raczej lejki bedą tu odgrywać kluczową rolę!
Myślę, że wszystko jest możliwe! Spróbuj częściej dostawiać laktator, odnaleźć odpowiednią metodę i zadbać o swój komfort i spokój podczas odciągania.
dokładnie tak, dużo spokoju będzie kluczowe.
Dobry laktator i prawidłowo dobrane lejki oraz częste ściąganie. Nic tak nie nakręci laktacji, jak odpowiednio częste opróżnianie piersi.
Należy jednak też pamiętać, że to nie zawsze przyniesie efekt, bo laktator nie ściąga mleka tak samo, jak efektywnie ssący niemowlak, u jednej kobiety zadziała, u innej nie
Myślę że jest jeszcze szansa , robiłabym cykle laktatorem i dużo dużo pić wody
Wszystkie rady tutaj są cenne i słuszne, pamiętaj też że bardzo dużo jest w głowie
No i ja jeszcze polecam kolektor pokarmu
Odciągając mleko laktatorem nie ma takiej stymulacji jak przy ssaniu piersi. Jezeli jednak zalezy Ci na zwiekszeniu ilosci mleka to trzeba stymulowac wtedy kiedy podajesz mm. To sygnal dla organizmu zeby wyprodukowal wiecej.
Mi pediatra kazała się wysypiac jeszcze ![]()
![]()