Malowanie rzęs

hej! macie jakies protipy, by nie brudzić sobie powiek przy malowaniu rzes? próbowałam z kartą kredytowa, ale niezbyt mi to wychodzi.

swoją drogą moze to byc post na różne protipy w makijazu, np. nakładając na rzęsy puder przed nałożeniem mascary sprawi, ze rzęsy będą gęstsze, a np. wazeliny, ze będą dłuższe

Polecam zalotkę :)

Czasem nawet bez malowania daje radę sporo wydłużyć optycznie rzęsy :)

Ja używam zwykłego tuszu bez zalotki 

Nigdy nie miałam z tym problemu :)

Ja nie malowałam rzęs od 3 lat bo robie sobei rzęsy. Jest to. Mega wygoda i nie pamiętam co to znaczy mieć rozmazane oczy 

Ja maluję normalnie rzesy i nie mam problemu z pomazaniem sobie powieki. Nawet jeśli mi się to zdarzy wystarczy patyczek który czyści uszy i nie muszę się niczym martwić. 

Robiłam kiedyś sztuczce rzesy niestety miałam problem ze strasznie mi wchodziły do oczy bo mam duże i jakoś mi to przeszkadzało z biegiem czasu zaczęły mnie swędzieć i piec oczy. Może to reakcja kleju i od tej pory nie robię. Zdarzało mi się nawet chrapanko na fotelu kosmetycznym hahaha

Ja maluję rzęsy na zamknięty oku - może tak spróbuj? ;)

I zgodzę się, że tusz też ma znaczenie - polecam Gosh, Collistar. Tusze świetnie się sprawdzają i są wydajne 

Ja też normalnie maluje rzęsy nie zdarza mi się brudzic koło oczu najwyraźniej nie mam aż tak długich i pokaźnych rzęs a jeżeli gdzieś tam minimalnie przybrudza mi się tuszem to po prostu czekam jak przyschnie zmywam delikatnie patyczkiem do uszu

To chyba problem bardzo długich rzęs ja mimo że nie mam jakiejś strasznie krótkich to raczej nie zdarza mi się żebym się ubrudziła no chyba że sobie kichne sekundę po pomalowaniu hah

Ja nie miałam nigdy problemu żeby mi się odbijało na powiece maluje na otwarty oku poprostu czekam aż tusz wyschnie zanim otworze oczy tak żeby rzesy dotykały powieki 

Chyba najlepiej będzie przy delikatnie zamkniętym oku. Jeśli troszkę się ubrudzisz to patyczkiem kosmetycznym usuń zabrudzenie.

Ja tez patyczkiem pod koniec walczę z zabrudzeniami jak można to tak nazwać czasem mam całe oko czarnw nie raz tusz do rzęs do oka wsadzę xd nigdy malować się nie umiałam 

Zawsze maluję rzesy na pół zamkniętym oku i jeszcze chyba nigdy nie zdarzyło mi się ubrudzić powiek.

Ja mam opadająca powiekę i strasznie ciężko się maluje ;( 

maluj powoli

na lekko przymkniętym oku nie powinno się zdarzyć, jednak jak się ubrudzi ta powieka, to wystarczy patyczkiem zdjąć. 

na lekko przymkniętym oku nie powinno się zdarzyć, jednak jak się ubrudzi ta powieka, to wystarczy patyczkiem zdjąć.