Materac dla rodzica do pokoju dzieciecegp

Hej, może polecicie coś tego typu

Do spania przy łóżku dziecka w awaryjnych sytuacjach?

U nas z uwagi na ograniczenie miejsca zdecydowaliśmy się na materac z Ikea, który kiedy nie jest używany stoi za szafą. Ma wiele zastosowań, córka trenuje na nim akrobacje czy bawi się w jakieś tory przeszkód. Na minus jest dość twardy, więc jak muszę na nim spać to przykrywam go kocem, żeby było przyjemniej, mąż z kolei nie narzeka.

1 polubienie

A nie myślałaś o rozkładanej jednoosobowej kanapie? Ja planuję w pokoju synka obok jego łóżka wstawić właśnie taki rozkładany fotel/kanape żeby w awaryjnych sytuacjach spać obok synka, a wieczorami korzystać jako fotel i czytać mu bajki. Ale to mnie czeka dopiero za jakiś rok :slight_smile:
Ale z podobnych rozwiązań jak to na zdj widziałam w JYSK. Możesz sprawdzić dostępność w sklepie i zobaczyć na żywo czy wygodne :slight_smile:

1 polubienie

My mamy rozkładany fotel bujany , super sprawa . Jak masz miejsce to rozważ te rozwiązanie ,można się pobuiać z maluchem a i można spać jak jest potrzeba

1 polubienie

A wrzucisz jaki masz fotel i gdzie kupiony?

1 polubienie

Mamy coś takiego tylko że kupiony w Jysk ale to jakoś rok temu kupowaliśmy i nw czy jeszcze są na stronie nie widziałam . Ale ten jest identyczny .

2 polubienia

Rozważasz zakup po prostu jakiegoś dodatkowego mebla czy zależy Ci na czymś co rozłożysz i zwiniesz?
Bo jeżeli masz miejsce to faktycznie rozważ ten rozkładany fotel, który dziewczyny polecają, jeżeli nie, to sprawdzi się dmuchany materac lub mata. Co do maty, możesz zakupić z większą grubością i wykorzystasz ją dla dziecka do zabawy jak i do spania :slight_smile:

2 polubienia

Właśnie nie chce zagracić pokoju, a odkąd córka choruje to czasem trzeba iść do niej w nocy poleżeć. Z drugiej strony fajnie jakby to też pasowało do pokoju dziecka:x

To jak masz miejsce to wydaje min się że właśnie taki rozkładany fotel będzie idealnym rozwiązaniem. Sama planuję taki kupić żeby stał obok łóżka dziecka i planuje czytać tam mu bajki :slight_smile:

2 polubienia

U nas obok łóżka dziecka stoi rozkładany fotel misioo, rozkłada się do materaca, ale to typowo dziecięcy mebelek.

1 polubienie

To jak nie chcesz zagracać i jednak nie weźmiesz pod uwagę tych rozkładanych (w sumie nie wiem czy to jest takie wygodne do spania?) to Ja bym na Twoim miejscu postawiała na jakiś zwykły materac dmuchany, jeżeli to tylko ma być na sytuacje awaryjne :grinning:

1 polubienie

Ja polecam taki rozkladany fotel

1 polubienie

My na takim materacu dmuchanym spaliśmy z mężem jakieś 2 miesiące zanim nie kupilismy łóżka. Na takie awaryjne sytuacje jest faktycznie spoko i zajmuje niewiele miejsca

Może lepiej kupić rozkładany fotel albo kanapę, którą jednak się bardziej wykorzysta niż sam materac.

Zależy ile też miejsca w pokoju , bo ten fotel jest super , szwagierka go ma i da się na nim wyspać :smiling_face:

My mieliśmy taką rozkladana jedynkę ale bardzo było nie wygodnie . Kupiliśmy rozkładaną kanapę tylko taką mniejszą

Jak na dłuższy czas to lepiej rozkładana kanapę , ale na takie awaryjne sytuacje kanapa może być za duża

też bym chyba zainwestowała w jakiś mały dmuchany materacyk.

My mamy taki dmuchany materac dla.gosci. to na kilka nocy jest super. Wszyscy twierdzą że bardzo wygodny. U nas nie ma miejsca to postawiliśmy na materac,.na którym można spać z dzieckiem.

No właśnie wydaje mi się, że materac jest najrozsądniejszym rozwiązaniem :grinning: tzn te fotele rozkładane też są fajne, ale one już zabierają miejsce i nie da się od tak takiego fotela wrzucić na strych i w razie potrzeby go zdejmować bo to męczące :grinning: