Migreny w ciąży

Karoliga w sumie masz rację, samo nacieranie nie powinno mieć negatywnych skutków.

A ten olejek muszę kupić.

Ja byłam dzisiaj w aptece i olejem k musiałam zamówić. Ciekawe czy można taki zamówić np. na allegr o. 
Czy będzie jakiś gorszy czy to taki sam 

Ja trafiłam do szpitala przez bóle głowy. Dostałam informację że można brać paracetamol 3x dziennie po dwie tabletki standardowego apapu. Starałam się jednak wiadomo brać jak najmniej, wolę unikać ale no niestety lepiej wziąć coś przeciwbólowego niż cierpieć całymi dniami. U mnie bóle głowy trwały prawie dwa tygodnie i spowodowane były jak się okazało dużymi skokami ciśnieniowymi. Sprawdzaj ciśnienie, podobno różnica dwudziestu to już dużo 

Ja też wolałam nie brać leków przeciw bólowych ale jak mnie bardzo bolało to brałam 

Polecam przykładanie zimnego rolera do okolic oczu i skroni. Mi pomagało a bałam się brać leki przeciwbólowe.

Są takie żelowe opaski na głowę kosztują chyba z 10 zł a fajnie bo mają materiał i nie da za zimne. Można je grzać i chłodzić 

Muszę kupić w takim razie żelową opaskę, z pewnością się przyda. Dziękuję za podpowiedź :)   

Taka moja mama ma z action 

Muszę koniecznie kupić.

A wracając do tematu to neurolog nie za bardzo pomógł za to ginekolog powiedział że paracetamol mogę brać na spokojnie a jakby nie dawał rady to przepisał mi inne tabletki na receptę bezpieczne w ciąży.

Kurczę to  jestem rozczarowana bo myślałam że neurolog jako specjalista coś Ci pomoże. A tak z ciekawości co Ci lekarz wypisał na receptę? 

Paracetamol jest bezpieczny, możesz go brać ze spokojna głowa do 3x na dobę, przynajmniej tak twierdzi moja położna. 
A jesteś pewna, że to bóle migrenowe? U mnie pojawiały się takie mocne, nagle bóle i okazały sie być bólami spowodowanymi kręgosłupem, fizjoterapeuta pomogl:)

Właśnie dziwne że neurolog nie pomógł 

Neurolog powiedział że w ciąży za wiele nie pomoże.....

Tak to na pewno migrenowe bo przed ciążą w czasie okresu też miałam takie bóle i to właśnie typowo migrenowe.

Ginekolog przepisał Dezamigren - twierdzi że mogę wziąć jak paracetamol nie pomoże choć mam trochę przed tym obiekcje i póki co paracetamol daje radę więc ratuję się paracetamolem

paracetamol mozna brac w ciazy

Paula545555 póki Paracetamol daje radę to na twoim miejscu też bym wolała go brać a nie ten drugi lek. Nadal masz takie częste te migreny?

Mam w pracy koleżanki, które również cierpią na migreny i niestety nawet neurolog za wiele nie był w stanie im pomóc.