Moja już dostała tyle zabawek przed świętami, tablice manipulacyjną, basen z piłkami, ze chyba na mikołajki dostanie jakieś drobiazgi:p
chociaż dzisiaj byłam w castoramie i babcia czyt moja mama pokazała jej tańczącego kotka no i oczywiście kotek musiał z nami pojechać do domu;( ale schowałam go i dopiero damy na mikołajki, chyba że rano jak wstanie to będzie go szukać, bo nie chciała go oddać za nic;/
U nas w domu zawsze mama chowała do szafy prezenty i w pewnym momencie jak podpalamy to już wiedziałam gdzie szukać to zmienili miejscówkę i prezenty były w garażu ;) ja też myślę nad tablica manipulacyjna dla.Laury bo chrzestna pytała co chcemy dla Laury ale taka mniejsza w granicach 100 złotych na allegro są :)
A ja myślę że moje dziecko w ogóle nie byłoby zainteresowane tablicą manipulacyjną Nie wiem czemu ale już nieraz miałam okazję mu takie coś pokazać szczególnie często jak jesteśmy na kulkach to tam jest właśnie tablica manipulacyjna i jakość zbytnio go to nie zachęca
My jak jesteśmy u Laury to mój mały często jest zainteresowany jej kuchnią nie wiem jakby to było gdyby faktycznie taka kuchnia była w domu być może to jest po prostu tak że widzi u niej on takiej zabawki w domu nie ma więc Zainteresowanie jest naprawdę duże też się osobiście nie spotkałem żeby chłopcy bawili się kuchnią chyba sama bym na to nie wpadła żeby kupić dziecku Ale z drugiej strony jak tak teraz myślę czemu nie to że chłopak to wcale nie oznacza że nie może bawić się taką zabawką
Ja znałam dziś na allegro super klocki drewniane i zastanawiam się mocno nad nimi myślę że były by dla Laury świetnym prezentem i super by nam się sprawdziły
No właśnie wiec to nie ma zasady ze musi byc podzial według plci jak chłopak chce to niech sie bawi nawet wozkiem z lalka niech poznaje swiat i wie ze w przyszłości i dorosłym życiu zajmowane sie dzieckiem to również jest rola mężczyzny nie Tylko kobiety dziecko powinno Takie nawyki przemycac w sobie od malego właśnie przez zabawe
Też nie wiem czy córka się zainteresowałaby Tablica manipulacyjna, ma kilka zabawek w których są takie elementy jak w tablicy i dużo uwagi im nie poświęca ale pewnie jakby się coś nowego pojawiło to mogłoby zaciekawić
My zrobiliśmy tą tablice i w ciągu dnia podchodzi do niej i sobie majstruje tam najbardziej ją interesuje brzuszek, bo jest futerko schowane drzwiczkami:D
mi się wydaje że dzieci to jeszcze nie patrzą na kory że różowe to dla dziewczynki a niebieskie do dla chłopca . Jak ich coś zaciekawi to kolor nie ma znaczenia
zależy do dziecka ;) ale i charakteru, młodsza jest ciekawa wszystkiego jak sie otwierają drzwiczki co sie kryje w szafce czy szufladzie i dlaczego jej czegoś nie wolno?:P
z tablicą ciekawy pomysł też sie nad nią zastanawiałam ;) póki co ma sporo innych zabawek a im wiecej ich w domu tym bardziej interesują ją zupełnie cos innego ;) czyli to co domowe czego nie wolno;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.