Mleko mamy, a mieszanka - podobieństwa i różnice

Oglądając reklamy mleka modyfikowanego często słyszymy, jak producenci porównują je do mleka kobiecego. Jak bardzo mleko modyfikowane jest podobne do ludzkiego, a co je różni – dowiecie się z naszego artykułu.

mleko mamy jest najlepsze ale czasm nie ma wyjścia i potrzebna jest mm

No mleko mamy jest niezastąpione :wink: Ale gdy już TRZEBA przejść na modyfikowane to znajdziemy duży wybór. Producenci starają się stworzyć skład podobny do mleka mamy. Ale prawdę mówiąc tego mleka NIGDY nic nie zastąpi :wink:

najlepsze jest mleko mamy, niestety nie każda kobieta może karmić i wtedy niezastąpione są mm

bardzo ciekawa tabela, ilez to czlwiek moze sie dowiedziec, tylko zeby karmienie cyckiem byla dal kazdej z nas takie proste…to byloby super

bardzo fajnie jest to wszystko rozpisane.

Super artykuł! !!! Karmilam wylacznie piersia do 4 mies. Potem doszlo jedzonko inne niz melku a obecnie corka ma 10 miesięcy, je mleko modyfikowane od jakiegos miesiąca na zmianę z moim mlekiem.

Nasz maluszek zaraz po urodzeniu dostał mieszankę z racji tego, że nie miałam pokarrmu. Po kilku dniach sytuacja sie poprawiła ale tego pokarmu nadal było za mało-maluszek szybko zaczynał się denerwować, płakać, więc nadal był dokarmiany. Jak tylko skończył 2 miesiące już w ogóle nie chce piersi. Staram się go regularnie przystawiać ale bardziej krzyczy niż jak jest głodny. U nas mieszanka jest niezbędna.

wartościowy artykuł, obrze w nim widać jak wartościowe jest mleko mati

Super. Utwierdziłam się w tym, że mogę być dumna z siebie , że karmię piersią :slight_smile:

Naprawdę bardzo dobra artykuł!:slight_smile:

Jest wiele kożyści z karmienia piesią no ale cóż mi nie było pisane karmienie bo pokarm mi zanikł po 2 msc ;(

dobry*:slight_smile:

Rzeczowy, konkretny artykuł:-) Ja też z powodzeniem karmię piersią już trzeci miesiąc i oby tak dalej.

mam nadzieję jak najdłużej karmić piersią

Ja niestety nie mogłam karmić piersią ;( Wybrałam więc mleko zastępcze Bebiko 1.

mleko mamusi jest najzdrowsze

Mnie mimo wielkiej determinacji nie udało się karmić.

Moja córeczka jadła mleczko z piersi 5,5 miesiąca i nic innego nie chciała. Butelki wcale nie tolerowała .
To było wyzwanie dla mnie . Ale podołałyśmy i teraz już jest i butelka i łyżeczka :slight_smile:

Ja swojego synka karmie trzy miesiace. Dla mnie jest to bardzo wygodne bo nie musze szykowac butelek’wyparzac, itp. oczywiscie sluchac placzu mojego dziecka niecierpliwie czekajacego na swoj posilek .Zachecam wszystkie mamy do karmienia piersia. Z jednej strony bardzo wygodne a z drugiej ozczedne bo przeciez nic nie kosztuje.