Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Chyba w tym przypadku dziecko kojarzy pierś ze sposobem na zaśnięcie i jak się wybudzi to nie potrafi zasnąć bez piersi. Moj na szczęście ma smoczka i jak się wybudzi to bierze smoczek do buzi i idzie dalej spać, ale mieliśmy taki moment że płakał że nie może zasnąć a mleko go uspokajało i pił żeby zasnąć a nie dlatego że był głodny

U mnie też jest to kwestia tego że nie może inaczej się wyciszyć , to nie jest tak że jest Głodna w nocy czy pić jej się chce , jak dziecko nie chce smoczka to też nie dobrze

No tak jest. Na kolację daje mu kaszkę ale nie zawsze chce zjeść. Serka to do ust nie weźmie. Jak jest zdrowy to ma jedną pobudkę. No myślę sobie że można by mu dawać butel z wodą i może się odzwyczai ale nie chciał tego robić na początku żłobka

@SylwiaMK tez uważam że to nie kwesta głodu tylko nawyku. Mój nie jest smoczkowy wie mc to go nie uspokoi

U nas od 9 miesiąca przesypia całą noc nam , jak się przebudzał to go pokołysałam i spał dalej , i tak oduczył mi się jedzenia i pobudki w nocy.

1 polubienie

@Patrycjaw25 Kurczę to może też tak spróbuję. Czasem jak się budzę to też go ponoszę i zasypia. Zastanawiam się tylko czy jak przestanie jeść w nocy to czy laktacja mi się nie zakończy

Muszę to wypróbować też , może tak chociaż po trochę aż się uda

Tak , mleczko nam sie sprawdza , laktowit ma super sklad i w sumie moim zdaniem jest tez fajny cenowo.

Nie wiem ale wydaje mi się że nie tak szybko zaniknie , może bedzie troche mniej ale raczej ci nie zaniknie :grinning:
@Mama.kacperka u nas to dzialało przy córce i synku więc trzeba próbować :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

@Patrycjaw25 nowłaśnie się zastanawiam bo niby nic jest kluczową dla rozkręcania laktacji

A jak długo myślałaś karmić piersią?

Wiesz co , u mnie mala w sumie naprawde rzadko je w nocy a jednak utrzymuje laktacje, przed pójściem spac po prostu sciagam sobie mleko laktatorem . Mam nadzieje , ze i Tobie bez problemu sie utrzyma tak dlugo jak bedziesz tego chciala :smiling_face_with_three_hearts:

Wiesz co no chciałam do roku ale teraz jak młody jest w żłobku to myślałam żeby do 2 lat żeby mu dawać przeciwciała które będą mu pomagać z wychodzenia z chorób.

@asiam1 ty tylko odciągasz przed snem i w nocy już nie ściągasz? Z tego co popamiętam to Ty dajesz na noc młodej mm, tak?

Tak dokladnie , na noc mala ma mm , ladnie spi , ewentualnie jak sie przebudzi to ja docyckowuje , ale tak to po prostu sciagam zanim sie poloze (ja ogolnie dosc malo spie , zazwyczaj klade sie kolo 2/3)

O kruca to faktycznie mało śpisz … ja ostatnio poszłam spać o 20 a wczoraj o 22 :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: i ciągle mi mało snu.
Jak odciągasz ok 2 lub 3 to w idealnym czasie to nic dziwnego że laktacje masz. Moja sióstr ale to jak młoda miała 3 miesiące odciągała tylko wieczorem i potem rano o szybko mleko się skończyło

Czasem organizm jest przemeczony i potrzebuje więcej snu , ja czasem też jak jestem przemęczona to i o 20 bym usnęła :rofl::rofl:

1 polubienie

Mi się czasem zdarzy, ale mam jedno dziecko, wiem że jakbym miała więcej to nie byłoby to wykonalne :sweat_smile:

powiem Ci że ja jako mama kładę się spać ostatnia i nie wiem czy tylko jak tak mam czy inne mamy też ale noo ja zamykam koniec dnia mogę powiedzieć :slight_smile: ciągle coś trzeba podrobic. A już najbardziej nie lubię miec całego zlewu w kuchni i musze pozmywać przed spaniem. Byl czas że szlam spać 1 - 2 w nocy , ale @asiam1 to juz noo prawie świt jak idzie lulu :astonished::astonished:

To ja odpuściłam. Wolę wieczorem spędzić czas z mężem i odpocząć wtedy kiedy on też odpoczywa :sweat_smile: zlew ogarniam jak synek je śniadanie albo jakąś przekąskę to od razu patrzy co ja robię . Odkurzanie i mopowanie to też atrakcja dla mojego synka więc sprzątam przy nim a jak mam posprzątać łazienkę itp to wtedy mąż zajmuje się synkiem (wolę żeby się zajął niż posprzątał żeby synek tez z nim czas spędzał)

Aaaa mycie podłogi to oczywiście fascynacja i nie ma mycia zeby jedna czy druga weszla w mokrą podłogę , to jeest taaaaaaaka frajda przecież , tak samo jak piana w wiadrze a jaka smaczna przy tym :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::stuck_out_tongue:

1 polubienie

No to przy przy moim to już się nie da mopowac podłogi bo jak zobaczy to leci i chodzi po niej a jak sprzątam odkurzaczem to mi zmniejsza moc wciągania z maksa na min i wole sprzątać jak pójdzie do żłobka.

Ja to z kolei nie lubię syfu do mycia po całym dniu rano i wolę sprzątnąć wszystko wieczorem ale ja to robię s kuchni która jest połączona z pokojem i mąż jest w pokoju więc możemy rozmawiać :face_with_hand_over_mouth: