Jak się nad tym zastanowić to nawet sklepowe owoce i warzywa mają w sobie chemię
Nie da się tego uniknąć
My używamy słoiczki i bynajmniej synek codziennie dieta urozmaicona. Przy dwójce dzieci psie dom nie ma czasu na nic. Zaraz pójdzie do żłobka i myślę że w moment nauczy się jeść już po normalnemu a bynajmniej mam nadzieję
Niestety żyjemy w takich czasach że już chyba nic nie ma zdrowego i nie będzie nic lepiej chyba że sami będziemy sobie wszystko hodować
Ja też wspomagalam się słoiczkami ale już koło roczku przestały jej smakować. Od czasu do czasu dam jakiś słoiczek w połączeniu z makaronem czy ryżem ale zje parę łyżek tylko
Przecież coś jeść trzeba, niby człowiek wie że w sklepie sama chemia się co zrobić.
I tak ludzie żyją teraz dłużej mimo, że jedzą więcej chemii niż kiedyś więc jakoś trzeba się pocieszać :)
To też racja
TerazMamma a to jakieś statystyki? Bo mi się wydaje, że ludzie kiedyś umierali ze względu na ograniczony dostęp do medycyny itp. Ale jeśli porównać ludzi, którym nic szczególnie nie dolegało teraz, a kiedyś to teraz średnia wieku jest niższa., znaczy krócej żyją.
Zależy o jakich czasach mówimy :) kiedyś rzeczywiście ludzie umierali częściej na jakiś powikłania po chorobach bo dostęp do medycyny był słaby ale jedzenie było zdrowsze i nie przetwarzane więc nie było takich chorób jak teraz, które są głównie związane właśnie z przetworzonym jedzeniem. Wydaje mi się, że teraz zdecydowanie średnia wieku życia jest dużo wyższa bo medycyna jest rozwinięta, ludzie żyją bardziej aktywnie, są różne diety itp. Ludzie cały czas dążą do długowieczności i pewnie kiedyś im się to w końcu uda :P
racja teraz jedzenie to na każdym kroku chemia i dodatki konserwanty
Ja też uważam, że jak się coś samemu wyhoduje to wtedy wiemy, że jest zdrosze niż to kupione w sklepach. Chociaż w tym powietrzy to też lata tyle chemii, że oddychając już się trujemy mam wrażenie.
Powietrze szczególnie teraz jest okropne. Ciężko nawet czasem okno otworzyc bo dym czuć.
teraz pali się w piecach i tak jest
No niestety, ludzie pala tym co mają a że ceny poszły w górę to kupuję się korszej jakości węgiel czy inne tworzywo
U nas nawet pediatra mówiła o tym jaka teraz jest jakość powietrza i jaki smog przez to właśnie czym ludzie palą
No dokładnie jakość powietrza też coraz gorsza
Tragiczna jest jakość powietrza bo ludzie palą wszystkim bo ceny naprawdę wysokie są
Na wsiach się słyszy teraz że ludzie palą nawet wkładami do zniczy a nie jedna z was widziała pewnie co się dzieje we wszystkich świętych na cmentarzu a my to wdychamy
Dlatego mojej córce zawsze koniec września pojawia ske miesięczny kaszel az właśnie nje przyzwyczai się do tego powietrza