Ja tez przed ciążą starałam się odżywiać zdrowo . no i zaczęłam brać kwas foliowy
ja już długo przedciaza zmieniłam tryb życia, zaczełam brac kwas foliowy i zrobiłam cały szereg badań…
U mnie to byla niespodzianka wiec przed sie nie przyg ale od 5tyg dbalam o siebie
Moje dwie ciaze nie byly jakos specjalnie planowane ale pozniej mega dopieszczane
Był raz program gdzie kobiety starały sie latami a 50% z nich nigdy nie spełniło marzeń. Płakałam to oglądając jak bóbr patrząc jak mój Syn śpi obok. Druga ciąża ,przyszła’’ po 4 miesiacach starań i jestem szczęśliwa. Czy działałam coś w tym kierunku ? im sie więcej o tym mysli i bardzo chce tym trudniej przychodzą starania
My o drugą ciążę starliśmy się 2 lata i jak odpuściliśmy to bach- niespodzianka
Z pierwsza ciąża nie mieliśmy żadnego problemu w ciążę zaszlam zaraz od razu na zawołanie teraz od ponad roku staramy się o drugiego maluszka problemów z zajściem w ciążę nie mam ponieważ idzie to u mnie od razu ale niestety podaniem do 10 tygodnia
Zawsze warto o siebie dbac nie tylko planując ciążę. A dla kobiet planujacych ciąże kwas foliowy to podstawa
tak tak samo jak witaminy ale to moze pobierane ze swiezych owocow i warzyw a nie z tabletek
ja o ciaze starałam sie 4 lata
ciąża planowana, ale staraliśmy się tylko 4 miesiące ![]()
mówiąc szczerze to o pierwsza ciąże się nie staraliśmy- była niespodzianką
ja o drugiego bobasa starałam się 5 miesięcy , dla mnie aż 5 miesięcy ![]()
Moje ciąży były planowane, ale jakichś specjalnych przygotowań nie robiłam, nie kojarze nic takiego
zawsze jadłam dużó warzyw, owoców, więc moje nawyki żywieniowe są takie same a poza tym już byłam psychicznie gotowa ![]()
U mnie ciaze byly wpadka… Ale nie zaluje… Mam dwoch cudownych synkow
Ja przygotowan nie robilam, nie palę , nie piję także nie musialam niczego ograniczać
mysle ze maloktora kobitea sie przygotowuje, jesli juz to nie pije, ale kwasu foliowego chyba wiekszosc nie bierze przed planowana ciaza
Ja również nie brałam kwasu foliowego przed planowaniem dziecka, mało tego przy pierwszym dziekcu w ogóle późno zaczęłam go brać, bo nie wiedziałam, że trzeba jakos nikt mnie o tym nie powiadomił a ginekolog chyba zapomniał, wiec nie jest to takie oczywiste czasami
Plany? Absolutnie
Życie spłatało wybitnie miłego figla ![]()
u nas to tez byla super niespodzianka ![]()