Montessori DIY zrób to sam / gdzie kupić / jak oszczędzić

Ja właśnie w weekend zleciłam mężowi takie DIY baby gym :smile: zabawki na razie planuje powiesisz takie co mam w domu ale jak coś podpatrze od Was to czemu nie :smiling_face:

Moj Pomysł na ścieżkę sensoryczną - kiedyś go podpatrzyłam na tik toku

Kupujecie na allegro takie płytki ;

Potem robicie zakupy w pepco, Action, kiku czy tedim i szukacie różnych faktur którzy można wykorzystać i wkleić w te płytki za pomocą kleju na góraco, mogą to być jakie guziki, fasola, gąbki, te takie włochate końcówki od mopa, sztuczna trawa :wink:

Na allegro jeden gotowy panel znalazłam za 60 zl, przy zrobieniu go samemu wychodzi dwa razy taniej :wink:

2 polubienia

Ja kupiłam takie pudełeczko z kartami, i tam są gotowe przepisy na DIY :smile:

1 polubienie

Fajne takie są ścieżki, super sprawa , już zrobiłaś sobie taką ścieżkę?

Niee, co Ty :grinning: mój maluch jeszcze nie jest na takim etapie żeby go taka ścieżka zainteresowała :sweat_smile: ale w przyszłości mam plan zrobić!

1 polubienie

Ooo też widziałam na tik toku to :face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts:

U nas w szkole często mają dzieci zajęcia sensoryczne, to super sprawa . :smiling_face: kiedyś jak byłam dzieckiem takich zajęć u nas nie było

1 polubienie

TikTok - Make Your Day ta pani ma cały profil z zabawkami wykonanymi własnoręcznie :sweat_smile:

2 polubienia

Oo ale ile tego :smiley: fajne pomysły :slight_smile:

U nas też nie było bo wydaje mi się że ogólnie jakoś inne nauczanie było dzieci , teraz w przedszkolach są wlasnie zabawy sensoryczne , nauczyciele jeżdżą na kursy zwiazane asnie z sensoryką , ostatnimi czasy do przedszkoli i szkół " 0" wszedł frobel taka moda na niego nastała . Jak dla mnie no spoko ale drogie te dary froblowskie że szok :see_no_evil: a to tylko kolorowe drewniane elementy do układania, prawda rozwijają wyobraźnię dzieci , zachęcają do kombinowania bo xzieciaki układają różne wzory za pomocą darów. (Czyli tych drewnianych elementów :smile:

2 polubienia

Wow super nie znałam tego kanału !

Zapisuję super kanał faktycznie i ile pomysłów :ok_hand:

A to ciekawe , o tym nie słyszałam :blush:

U mnie w przedszkolu gdzie pracowałam było to i moja córka w zerówce też to miała , niby fajne bo dzieci tam układały sobie ludziki z tych darów, albo liczyły , dodawały , układały kolorami .ale ogólnie powiem szczerze takie coś można i z klocków drewnianych zrobić . Ja osobiście uważam że to taki zbędny wydatek. Poprostu taka moda w szkołach weszła.