Ja w sumie ufałam że jak pisze że od 1 dnia życia to ze to poważne oznaczenie … słabe to
Ja też się nie znam na tych składach i jak jest napisane od 1 dnia życia to powinno być bezpieczne i odpowiednie dla noworodków/niemowlaków. Jak kompletowałam rzeczy do pielęgnacji itd. to oglądałam dużo tiktoków od dermatologów/lekarzy odnośnie całej pielęgnacji dla dzieci. I już dosłownie głupiałam bo każdy co innego rekomenduje , w składach też różne rzeczy wykazywali jakieś składniki nieodpowiednie. Finalnie wybrałam najczęściej polecane , a wszystko wyjdzie jak to będzie . Może przypasują, a jak nie to będę zmieniać .
@Mama.kacperka też ostatnio zamówiłam ten filtr z musteli jeszcze mi nie przyszedł. A właśnie on jest przezroczysty więc fajnie, że nie pobrudzi .
O a u mnie w Płocku to nie pozwolą używać swoich butelek a już tym bardziej swojego mleka mm. No, ale wracając do butelek to decyzja jest odgórna, bo nie wiadomo jakie kto zachował standardy higieny i czy tą butelkę w ogóle wyczyścił i przyniósł do szpitala.
Moim zdaniem to dużo zależy od Ciebie i od maluszka.
W kwestii pielęgnacji ja mam tylko kupiony olej ze słodkich migdałów, nie mam żadnych balsamów, kremików itp. kupię jeszcze bepanthen i krem spf
Rynek jest zalany mnóstwem produktów, które mogą Ci się zwyczajnie nie przydać jak np. podgrzewacz do chusteczek i skarpetek. Ja nie mam, ale za to mam monitor oddechu do pieluszki i planuję kupić drugi pod materac.
Mam zrobionego excela z produktami, które już kupiłam i które planuję kupić. W tym excelu mam dodane ceny i linki do produktów. Swoją drogą uważam, że to fajna sprawa zrobić coś takiego w ciąży jak się później ma w planach coś sprzedać z tych rzeczy. Masz gotowe zdjęcie poglądowe, wymiary, opis itp.
Pisz śmiało to Ci powymieniam co ja mam na swojej liście a wierz mi jest naprawdę długa.
Mi już doszedł i zamówiłam chyba jakiś najmniejszy bo strasznie malutki jest ![]()
A jaki krem z kapusty stosowałaś?
Ja z kolei nie kupowała za dużo kosmetyków bo nie chciałam skóry malego od początku przyzwyczajać do kremów. Wiem że oliwki nie są polecane dla maluchów bo zatykałam pory w skórze. Ja do kąpieli kupiłam Emolium emulsję do kąpieli. Wlewa się ją do wanny i w tym się dziecko kąpie. Można stosować od 1 dnia życia. Kupiłam też balsam do ciała tej samej firmy i tyle. Resztę kremów kupowałam już zgodnie z potrzebą i sugestiami położnej środowiskowej czy pediatry. Najpierw kupiłam krem barierowy Emotopic do buźki a jak pojawiła się przy ząbkowaniu wysypka to jeszcze kupiłam krem boderem i Avene regenerujący. Do noska używam tylko soli fizjologicznej.
Też próbowałam olejkiem migdałowym, ale minął miesiąc i średnio widzę poprawę, akurat szukałam opinii o Emolium, bo też pediatra mi o tym wspominała.
Lecę do apteki i mam nadzieję, że też się z nią w końcu uporamy ![]()
@Mama.kacperka ja zamawiałam z gemini nawet nie spojrzałam na pojemność czy jest do wyboru z tego co widzę zamówiłam 9ml. Ty też ten zamówiłaś ? Na szybko spojrzałam to chyba tylko jest jedna pojemność . Ciekawe czy jest wydajny jak taki malutki.
Zapiszę sobie twoją wiadomość i dam ci odp jutro ile mam , ale pierwsze co spojrzałam to moje słowa jakie malutkie . Może jest całkiem wydajny ![]()
Bo myślę, że Emolium na pewno da radę
u nas zawsze pomagało ![]()
Ja na początku używałam tego z Emolium, ale bardzo bieli. Położna poleciła mi z Dermy i super nam się sprawdza i nie bieli.
Ogólnie położna polecała tę markę dla maluszków, mamy też szampon i płyn do kąpieli i są bardzo delikatne.
Też mam ten malutki 9 ml ![]()
![]()
Ja się nie spotkałam z tą firmą. Ja się kupuje w aptece czy w drogeriach ?
Ja zamawiałam na Gemini, często promki tam są i wychodzi chyba najkorzystniej jak porównywałam z innymi aptekami.
Na apce rossmana jest też, ale u siebie w rossmanie stacjonarnie nie widziałam
Tam są fajne ceny ale trzeba płacić za odstawę (chyba że jest akurat promocja) albo zrobić większe zakupy chyba za 150 lub 200 zł z tego co pamiętam
Tak, ja zazwyczaj zamawiam większą ilość lub dobieram rzeczy dla siebie, żeby dostawa była darmowa ![]()
Ja nieraz jak mam mało zakupów to dobieram coś co daje darmową wysyłkę , zawsze jest kilka produktów takich do wyboru coś mi zawsze spasuje
@Mama.kacperka doszedł mi ten sztyft z Musteli . Faktycznie on jest tak malutki. On jest wielkości mojego kciuka , jak pomadka. Nie myślałam, że będzie aż tak mały . Może będzie wydajny, a może taki malutkim będzie mi lepiej smarować noworodka
.
Ja miałam sztyft z mustelli na zimę i był bardzo wydajny. Nie byłam w stanie skończyć opakowania
a super mi się go aplikowało. Też był taki malutki