@Muszka jak tak bez okularów czytam że muszka chce zapisać środek na pozbycie się muszek , ale mnie to rozbawiło na koniec dnia
Broń Boże się z ciebie nie naśmiewam nie odbierz tego źle , poprostu taka zbieżność słów
Haha no faktycznie, tak wyszło😄
Muszka chce się pozbyć muszek
Ale luz, absolutnie się nie obrażam! Czasem takie słowne zbieżności są najlepsze poprawiają humor i zostają w głowie na długo
O kurczę to faktycznie dziwnie , że z takiego miejsca wylatują. Ja zawsze próbuje działać octem może jakby go wlać ?
siostra miała ten sam problem okazało się, że w rurach zalegała organiczna maź, idealna do rozmnażania muszek kanalizacyjnych. Pomogło dokładne wyczyszczenie syfonu i regularne zalewanie odpływu wrzątkiem + enzymatyczny preparat do rur (np. Biosept). Warto też sprawdzić, czy nie ma nieszczelności w rurach. Od tamtej pory spokój.
Może ocet albo Kreta czy coś podobnego do rur
Dobrze, że udało się to zauważyć, takie rzeczy potrafią być uciążliwe. Dobrze, że problem rozwiązany
Faktycznie hahahha muszka jak możesz
Pierwszy raz słyszę o takim przypadku
Może rzeczywiście coś gdzieś zalega
zalej to kretem albo domestosem :}
Można też sodę zalać octem , dobrze się pieni
To niestety nie pomaga
Ojej nigdy się z tym nie spotkalam
A jak byś zalała to domestosem i zakleiła np grubą taśma na noc a rano zalała wrzątkiem. Tylko czy rury to zniosą
Wiesz co zalej na noc wrzarkiem i zaklej taśmą bądź korkiem a potem z rana tez zalej wrzątkiem .
Unikaj juz płynów do garnków, on Cinie da nic a tylko piany duzo jest.
Hmm nie wiem, one są takie malutkie
Zrobiliśmy pianką i póki co ich nie ma
Dobrze że coś pomogło , trzeba poprostu częściej przelewać czym te rury .
Takie uroki mieszkania w bloku sąsiady mieli podobny problem