Muszki w rurach – ktoś miał tak?

@Muszka jak tak bez okularów czytam że muszka chce zapisać środek na pozbycie się muszek , ale mnie to rozbawiło na koniec dnia :rofl:
Broń Boże się z ciebie nie naśmiewam nie odbierz tego źle , poprostu taka zbieżność słów :crossed_fingers::orange_heart:

2 polubienia

Haha no faktycznie, tak wyszło😄
Muszka chce się pozbyć muszek :joy:
Ale luz, absolutnie się nie obrażam! Czasem takie słowne zbieżności są najlepsze poprawiają humor i zostają w głowie na długo :smile:

3 polubienia

O kurczę to faktycznie dziwnie , że z takiego miejsca wylatują. Ja zawsze próbuje działać octem :wink: może jakby go wlać ?

siostra miała ten sam problem okazało się, że w rurach zalegała organiczna maź, idealna do rozmnażania muszek kanalizacyjnych. Pomogło dokładne wyczyszczenie syfonu i regularne zalewanie odpływu wrzątkiem + enzymatyczny preparat do rur (np. Biosept). Warto też sprawdzić, czy nie ma nieszczelności w rurach. Od tamtej pory spokój.

1 polubienie

Może ocet albo Kreta czy coś podobnego do rur

1 polubienie

Dobrze, że udało się to zauważyć, takie rzeczy potrafią być uciążliwe. Dobrze, że problem rozwiązany :slight_smile:

1 polubienie

Faktycznie hahahha muszka jak możesz :rofl::rofl::rofl:

Pierwszy raz słyszę o takim przypadku :face_with_peeking_eye:

Może rzeczywiście coś gdzieś zalega

zalej to kretem albo domestosem :}

Można też sodę zalać octem , dobrze się pieni

To niestety nie pomaga

Ojej nigdy się z tym nie spotkalam

A jak byś zalała to domestosem i zakleiła np grubą taśma na noc a rano zalała wrzątkiem. Tylko czy rury to zniosą :rofl:

A czy to jest takie coś ?

1 polubienie

Wiesz co zalej na noc wrzarkiem i zaklej taśmą bądź korkiem a potem z rana tez zalej wrzątkiem .
Unikaj juz płynów do garnków, on Cinie da nic a tylko piany duzo jest.

Hmm nie wiem, one są takie malutkie

Zrobiliśmy pianką i póki co ich nie ma

1 polubienie

Dobrze że coś pomogło , trzeba poprostu częściej przelewać czym te rury .

Takie uroki mieszkania w bloku :upside_down_face: sąsiady mieli podobny problem