Mycie i pranie zabawek

Ja też mam taką zwykłą z Ikea i jest okej :smiley:

Piękna łazienka :heart:jak z katalogu :wink:

1 polubienie

Też tą mam . Ale u nas jest problem z kabiną taki że mamy w półkole szyby jeszcze u rodziców i nie da się ściągaczka i ten kamień się mocno osadza , nie lubię tego prysznica źle się go czyści

1 polubienie

Też mamy takie szyby i po prostu nie robię z góry na dół tylko w bok , do tego płyn i super schodzi

No tak ale te szyby prysznicowe to ogólnie się po jakimś czasie gorzej czyści niestety

@magdap_96 ja miałam w poprzednim mieszkaniu czarny zlew granitowy to po wyczyszczeniu i wyschnięciu, smarowałam go olejem to pomagało trochę na dłużej żeby kamień się nie osadzał.
@Mama.kacperka też mam kabinę półokrągłą u rodziców i porównując do mojej prostokątnej to tamtą się dużo gorzej czyści masz rację.

1 polubienie

Mi się zrobił od wody kamień i się zastanawiam czy tym preparatem do granitów czy kamienia zejdzie mi

Ja mam złote baterie w łazience i powiem Wam, że też masakra z kamieniem, a trzeba uważać, bo jak za mocny środek się użyje to farba zejdzie.

Z tymi bateriami to jest problem czy złotymi czy srebrnymi …. Teraz są takie emaliowane i pewnie nieco łatwiej utrzymywać je w czystość ale nie wiem czy nie robią się na nich potem odpryski od ciepłej wody

Znajoma umyła też czarna środkiem do baterii i za silny był i też jej wyblaklo

No właśnie ja też się boję by nie zniszczyć

No to mi też właśnie z Czarnego kolor schodzi :confused:

Już nie mogę się doczekać jak będę mogła już zmienić na prostą :face_with_peeking_eye:

Dzięki przetestuje :blush: @Redax33 ja mam impregnat, ktory jest na bazie olejów i daje radę. Gorzej z blatem.

Właśnie dlatego ja się zastanawiam jakie kupić bo i ze srebrnych potrafi zejść czasami albo matowieją…

No, ale kiedyś te baterie były trwalsze :stuck_out_tongue: pamiętam w domu to te baterie były i były, a teraz krótką żywotność maja

Oj tak to prawda , zaraz trzeba wymienić bo coś się ukręci , kapie i nie opłaca się części kupować.

1 polubienie

Oj tak ostatnio odpaliłam zabawkę po 7 latach nadal bateria trzyma :smiley:

Ooo to dziwne że baterie nie wylały

Ooo , a zabawka gdzie była przechowywana?