Nadżerka do usunięcia

Mój lekarz usuwał właśnie bodajże przez wypalanie. Laserem na pewno to nie było. Moim zdaniem nic strasznego. Żadnego dyskomfortu. Ogólnie nic nie bolało. Szybki zabieg i do domu.

Hej dziewczyny ostatnio mi lekarz wykrył nadzerke do usunięcia , miała któraś z was podobny problem ? Jak ogólnie oceniacie usuwanie ? Boli ? Rozważam opcje usunięcia laserem chodź zdecydowanie jest droższa mój lekarz wykonuje tylko wypalanie , Dzięki za pomoc 

Ja miałam ale tabletki tylko na nadżerkę bo była mała i pomogło 

Pamiętaj by wzięli wycinek do badań bo tak powinni bynajmniej zrobić.

Ja miałam nadżerkę,ale na szczęście małą i wiele lat była do kontroli. Po porodzie znikła i tak się często dzieje 

No właśnie lekarz twierdzi że zabieg jest szybki ale mówi że jest to dyskfort czasem delikatny ból , laser nie boli , słyszałam że to też może się nawracać ? Wydaje mi się że teraz z automatu pobierają wycinki do badań przy różnych tego typu zabiegów może się mylę , ja mam taką która jest do usunięcia lekarz nic nie mówił o lekach więc pewnie nie taka mała mówił że jeśli bym się decydowała na ciążę to się możemy zastanowić czy usunąć teraz czy nie bo lubi się nawracać może być tak że usuniemy i po kolejnej ciąży znów będzie a koszty są nie małe.

Chyba cena nie grałaby dla mnie roli.. jak laser nie boli to zdecydowałabym się na niego :)

Ja miałam robione w szpitalu i nic nie płaciłam a do badania to biorą z automatu wszelkie wycinki - takie są chyba stałe procedury, więc nawet nie trzeba o to prosić tylko powiadomią kiedy należy przyjąć po wynik lub właśnie pamiętać aby zapytać kiedyś przyjść go sobie odebrać.

Podczas ciąży najczęściej nadżerka zanika ale właśnie też słyszałam, że może się nawracać. Ja miałam raz i póki co nic nowego nie pojawiło się.

Ja mialam nadzerke levzona lekami vo dziwne fowiedzialam sie o tym u in ego lekarza O.O nie wiem czy to mozliwe w ogóle bo dostalam jakies leki na niby zapalenie ;)

fuckkotek wiesz co kuzynka miała, ale chyba wymrażaną i lekarz w tedy jej nie pobrał wycinka. Ogólnie nie wiedziała w tedy, że tak się nie powinno robić bo tego wycinka nie da się pobrać chyba lub lekarz zapomniał. Dlatego piszę byś o tym pamiętała.

Laser jak nie boli to pewnie bym go wolała :D choć chyba jakieś znieczulenie miejscowe jest, więc może to jest lekki ból

Mi lekarz nie zaoferowal leczenia lekami więc jak przypuszczam nie ma takiej możliwości , też nikt nie zaproponował żebym usunęła w szpitalu więc już sama nie wiem jak to jest problem główny z laserem jest taki że w okolicy nie wykonują najbliżej Łódź albo Warszawa

Może warto dopytać o te rzeczy.. czasem lekarze nie są zbyt wyrywni do pomocy..

Warto o wszystko zapytać bo lekarze często nie mówią bo dla nich to oczywiście i często nie zdają sobie sprawy, że ktoś może nie być w temacie, nie znać się itp. 

Osobiście jak mam wątpliwości to o wszystko zawsze pytam czy dla kogoś to głupstwo i oczywista rzecz to nie znaczy, że dla drugiej osoby jest wszystko jasne i czytelne.

Ja miałam właśnie robioną cytologię i ginekolog mi powiedziała, że pokazała się krew i możliwe, że mogę mieć nadżerkę, więc czekam na wynik z niecierpliwośćią...

Warto pytać, bo dla niektórych to oczywiste ale są osoby które mogą o czymś nie wiedzieć 

Dziewczyny stoję przed dylematem aktualnie wypalenia nadżerki i zastanawia mnie to czy aby na pewno jest to bezpieczne czy jeśli zdecyduje się na dziecko za jakiś czas nie będzie niosło to za sobą jakiś konsekwencji? Ogólnie dłuższy czas myślam żeby ją póki co zostawić i poczekać jak znajdę po prostu w ciążę i po usunąć ale przed tą nadżerkę zanikł mi okres pierwszy cykl po wykryciu miałam wywołany teraz kolejny i okres się spóźnia lekarz kazał czekać na krwawienie a ja kompletnie nie wiem co mam robić w tej sytuacji , może macie jakieś doświadczenie i jesteście w stanie mi pomóc ? Ale z drugiej strony jak starać się o dziecko kiedy chyba co drugi cykl mam owulację a teraz dodatkowo nie mam miesiączki 

Ja mam nadżerkę nie boli lekarz kazał poczekać może się wchłonie sama.

MamaLaura to pewnie tak jest i już jednak ma większe rozmiary, więc trzeba działać. W sumie chyba przyjaciółka miała sporą, ale zmniejszyła się po porodzie . NIe znikła, ale zawsze trochę mniejsza jest. 

a dużo kazał czekać ?

Lekarze czasami mam wrażenie , że wogole nie chcą rozmawiać tylko robią swoje i basta . Jak byłam w ciąży sama wszystko wyciągałam od lekarza , to samo w szpitalu po porodzie .

Mi kazał czekać 6 mies to następnej cytologii mówił ze to nie jest groźne i warto poczekać.