Nadżerka w ciąży - czy to niebezpieczne?

ja nie miałam takiego problemu

Pytałam o to. Mój lekarz zawsze tłumaczył, że tak zwane nadżerki, to zazwyczaj ektopie gruczołowe, które może mieć każda kobieta. Nie są groźne.

Nadżerki w ciąży nie miałam, ale miałam ją po porodzie i odważyłam się coś z ty zrobić dopiero rok po porodzie. Miałam ją wymrażaną

na pewno nic przyjemnego :confused:

Na szczęście mnie ten problem ominął

Niestety nadzerka towarzyszy mi juz od kilku lat, pomimo, ze mialam dwa razy wypalana i zamrazana, ciagle sie robi :frowning: wystarczy ja kontrolowac i mozna z tym zyc

mój lekarz powiedział mi że mam delikatna nadżerke i że po porodzie przydało by się ją usunąć więc byłam na to przygotowana zarówno psychicznie jak i finansowo zmieniłam lekarza ponieważ mój był zbyt długo na urlopie i co się okazało nadżeki brak

ja miałam nadżerkę przed ciążą na szczęście w ciąży nie dawała problemów

na szczęscie nie mam tego problemu

Ja mam nadzieję, która do tej pory leczona była poprzez globulki. Z zabiegiem lekarz kazał się wstrzymać do czasu urodzenia dziecka i proponuje zamrażanie.

Nie miałam takich kłopotów

koleżanka miała nadżerkę ale nie miała jakiś problemów w ciąży

Ja wogóle nigdy nie miałam nadżerki.

ja również nie miałam i nie mam mam nadzieje że tak pozostanie

Moja koleżanka też miała nadżerkę w ciąży, ale z pomocą lekarza udało się sytuację opanować.

Nigdy nie miałam nadżerki i w ciazy również nie…

Co więcej kobietom, które nie rodziły jeszcze zaleca się, by nie leczyć nadżerki, bo własnie często po porodzie ona sama znika. W zależności oczywiście jakie było jej stadium.

Również nie mialam nadzerki

Ja regularnie chodze do ginekologa i mialam wszystko poleczone przed zajsciem w ciaze

ja mam nadżerke i czekam do porodu aby sie tego pozbyć