Najlepsze pozycje do karmienia butelką

Jak prawidłowo karmić butelką? Jakie są najlepsze pozycje do karmienia butelką? Jakich błędów nie popełniać? Wielu rodziców zadaje te pytania. Przeczytaj artykuł, żeby poznać odpowiedzi.

Drogie Mamy w jakiej pozycji najbardziej lubicie karmić maluszka butelką?

Najbardziej z mężem opanowaliśmy pozycję do karmienia klasyczną. Wtedy zdecydowanie wygodnie jest i mi i córeczce. Choć ta na kolanach boczna też mnie zaciekawiła , ze względu na częste ulewania spróbuję także w tej pozycji

Klasycznie tylko najlepiej się sprawdzało :)

Najlepiej sprawdzala się nam pozycja klasyczna. Obecnie jak córka już siedzi do pije na siedząco

U nas też sprawdza się klasyczna 

Najlepiej sprawdzają się te znane od lat

Oj tak

Próbowałam z tą zaproponowaną na kolanach. Nie dla mnie

No właśnie nie każda pozycja jest dla każdego. Trzeba wypróbować swoja

Bardzo fajny artykuł. Warto przed urodzeniem dziecka zapoznać się. Nawet jeśli planujemy karmić piersią bo różnie to bywa (wiem po sobie- chciałam być KP ale prze ostatevzne cc był problem z laktacja). I co ważne- trzeba pamiętać ze nie wszystko jest dla każdego. Jednej mamie będzie się super karmiło w pozycji klasycznej a innej i Maluchowi nie będzie pasować. Trzeba próbować i znaleźć najlepsze dla siebie i dziecka rozwiązanie.

Bardzo ciekawy artykuł ;)

Dla mnie najwygodniejsza była pozycja przodem do mnie, czyli ze zgiętymi kolanami. Miałam wtedy wolną jedną rękę. Próbowałam pozycji klasycznej, ale nie było mi jakoś wygodnie.

U nas klasycznie 

U nas różnie to bywało. Czasami mały leżał na poduszce jedną ręką go karmiłam a drugą trzymałam laktator. Eh trzeba było sobie jakoś radzić 

Pozycja klasyczna najlepiej się u nas sprawdzała. 

Karoliga to dopiero musiało być wyzwanie! Chyba, że miałaś laktator muszlowy, bo z nim można robić prawie wszystko. Ale z takim ręcznym to musiały być kombinacje.

Moje dziecko nie lubi pić w pozycji fasolki,  pije z butelki tylko w pozycji leżącej, więc albo w łóżeczku, na macie bądź w Chicco hug. 

Moje dziecko nie lubi pić w pozycji fasolki,  pije z butelki tylko w pozycji leżącej, więc albo w łóżeczku, na macie bądź w Chicco hug. 

Mój mały butle to prawie w każdej pozycji. Bo mleczko :P