Namiot TIPI 2026

Jeśli ktoś kto ma jakieś pytanie czy wątpliwość i nie znajdzie odpowiedzi w starych czy w starym będzie za dużo komentarzy (niestety przejrzenie 1000 komentarzy niejednokrotnie nie na temat, bo często się odbiera od głównego tematu) albo temat jest bardzo stary (ma dobre parę lat) to jest to zrozumiałe i jak najbardziej w porządku. Gorzej jak jeden z powyższych kryteriów jest nie spełnione i wtedy właśnie robi się problem.

Ja kilka razy odświeżałam wątek ale odzew był słaby niestety a z drugiej strony jak widzę 1000 komentarz to mi się nawet nie chce tego przeglądać bo nie mam czasu na to.

Niby masz rację ale znów założony nowy wątek po 2-3 miesiącach i znów za 2-3 miesiące temu sam wątek ale założony przez nową użytkowniczke też nie ma sensu. No tak źle i tak niedobrze niestety. Faktycznie jak by redakcja usuwała te które są już kilka lat i nikt tam nie zagląda to może był by mniejszy bałagan albo te powielone wątki też mogły by być usunięte

Dlatego napisałam że stare wątki (parę lat temu utworzone) a nie po 2-3 miesiącach.

Ale nawet nowe wątki czasem są ciężkie do przejrzenia. Zwróć uwagę na te dotyczące produktów do testów ile tam jest poruszanych wątków na różne tematy …… same wrzucamy różne tematy w wątkach które nie powinny tam być. Chociażby ten wątek. On miał dotyczyć namiotów tipi bo jestem na kupnie a dotyczy zasad na forum

Właśnie napisałam te 2-3 miesiące w kontekście 1000 odpowiedzi w nowym wątku że ciężko go przeglądać dla nowych mam. Źle doprecyzowałam
No tak ten miał dotyczyć czegoś innego ale zeszliśmy na inny temat. No nie da się żeby forum było cały czas aktywne i coś się tu działo. No załóżmy że jest nas tutaj 100 mam. Ty zakładasz wątek każda z nas odpowiada po jednej odpowiedzi o tyle ciszaaaa i musiały byśmy czekać na następny wątek :rofl::rofl: tak jak w normalnej rozmowie schodzi się na inne tematy nie koniecznie dotyczące głównego wątku. Zaczynamy rozmawiać o zupie a kończymy rozmawiając o du… :rofl::face_with_peeking_eye:ale rozmowa się kręci i tu też o to w tym trochę chodzi żeby się coś tutaj działo bo jesteśmy tu codziennie i gadamy jak z dobrymi kumpelami

1 polubienie

Oczywiście ale przez to ciężko nad tym właśnie zapanować i też ciężko znajdować odpowiedzi w starych wątkach i mamy to co mamy :face_with_peeking_eye::joy: mnie to nie przeszkadza osobiście. Jak czegoś szukam to po prostu zawsze wchodzę w najnowszy wątek i tyle

Ja to samo, więc dlatego uważam że tak zdroworozsądkowo powinniśmy do tego podchodzić, jak jest wątek który ma mało wpisów to warto odświeżyć, no ale jak np jest wątek gdzie sporo się zbacza z głównego tematu to dla mnie to bez sensu takie odświeżanie, jak kolejna mama będzie chciała poczytać o czymś to przeczyta pierwsze wpisy na temat a już ominie od tych gdzie się zbaczało z głównego tematu (czyli te najnowsze, odświeżone). No i te odświeżone tematy też trafiają do mniejszej ilości osób np dziś odświeżyłam temat z wkładkami do spacerówki to tylko @ewelka8990 mi odpowiedziała

1 polubienie

Tak bo odświeżone zazwyczaj widzą te co brały udział w dyskusji albo jak ręcznie się przegląda tam gdzie są jakie nowe odpowiedzi …. Ale to nie jest już takie szybkie

A ja widziałam tylko nie odpowiedziałam , bo to jeszcze przed nami :face_with_hand_over_mouth:

Więc mnie to totalnie nie dziwi że ktoś zakłada nowy wątek zamiast odświeżyć stary. Ja często tak miałam że myślałam że jestem na bieżąco ze wszystkimi wpisami a się okazało że chyba z połowy nie widziałam bo były odświeżone

1 polubienie

Mnie też nie widzieli ale jakiś schemat powinien być ustalony żeby za każdym razem nie było pytan lub zdziwienia

1 polubienie

Dokładnie dlatego lepiej jest szukać w tych nowych tematach niż w tych starych , i każda z nas więcej się udziela w nowych wątkach.

1 polubienie