Nasiona chia w diecie dziecka

Nati próbuj skoro ma działanie obniżające cukier to może wyjdzie na dobre takie jego zastosowanie

Fajny przepis na "puding" chia to zalać nasiona mlekiem i odrobiną jogurtu, zostawic na noc. To sobie w nocy zatygnie a rano dodac jakies owoce swieze albo mus. Ja zawsze w sezonie truskawkowym to robie ze swiezymi owoscami  jako deserek czy drugiw sniadanie. 

Klaudiamama dzięki brzmi pysznie ☺

Ja lubię wymieszać też borówkami czy truskawkami mrożonymi

Juz sie nie moge doczekac sezonu truskawekowego i borowkowego :D naszla mnie ochota na pierogi z truskawkami :D 

Klaudiamam oj na ten sezon też czekam z utęsknieniem 😁 truskawki to mój ulubiony owoc ,a borówki córki uwielbia

Jak urodzicie to tez odrazu zamierzacie jeść truskawki.? Bo slyszalam też żeby troche uważać jak sie będzie karmić. Wiem wiem niby mozna jeść wszystko ale słyszałam juz różnie. 

A ja akurat  termin że te truskawki będą juz napewno takie pyszne

MOnia nie ma diety matki karmiącej ,więc będę je jeść od razu :)

Dziś byłam w rosmanie o nie dostałam nasion chia niby na necie wyskakuje ze są a ja nie widziałam będę musiała gdzieś w markecie

Monia jadłam truskawki w trakcie kp normalnie :) 

Nati no w każdym sklepie znajdziesz nawet w Biedronce

Mazia a właśnie dziś byłam w biedronce i nie zwróciłam uwagi jutro mam wizyte u lekarza to podjadę i kupię ☺

Nati na dziale że zdrowa żywnościa obok ketchupu hahah z tego co kojarzę to tam jest 

Tak teraz to juz można dostac chia prawie wszędzie. Właśnie jutro będę robić deserki z nimi

Jak były jej początki to ciężko było ją dostać,a teraz faktycznie jak piszesz gdzie nie pójdziesz to się ją znajdzie. 

Mazia w tesco był to wzięłam ☺ wiec będę robić zobaczymy co mi wyjdzie i czy będzie smakować tak jak to sobie wyobrażam ☺😂

Nati to daj znać, jestem ciekawa 😁no i abyś się nie dusiła po nich jak ja hahah choc to sporadycznie występuje

Taka reakcja alergiczna to chyba po każdym produkcie się może zdarzyć jednak 

Jasne zawsze się może zdarzyć. Ja czytałam,że tak może być po nich jak już objaw mialam

Mazia przeżyłam z m lekiem i musem malinowym robiłam bardzo mi smakowało wiec będę kabinowac z tymi nasionami zawsze coś nowego a nie ciągle to samo