Hmm zapytam tutaj , ostatnio w kik kupiłam pieluszki z materiału molton , są takie grubsze , może któraś je ma ? I do czego ich używacie ?![]()
Takie pieluszki kładę na przewijak u pediwtry jak jesteśmy
albo fajnie sprawdzają się do przewijania pieluszki.
One są z takiego grubszego materiału
a jako kocyk albo żeby okryć się nie sprawdza ?
Ja akurat tej konkretnej nie mam ale mam podobne pieluszki też trochę grubsze i dawałam je na poduszkę do karmienia lub na ramię jak miałam odbić maluszka.
Dajac pieluchę na poduszkę trochę się ją zabezpiecza przed mała ilością mleka, więc nie trzeba tak często prać poszewki.
No to też dobre zastosowanie
Też tak robię ale mam pieluszki muślinowe . I jeszcze jak kładę córkę na nasze łóżko to też zawsze rozkładam pieluszkę .
Ja w sumie na początku używałam tych pieluszek a tedaz leżą w szufladzie.
To nie są takie podobne do flaneli? Na szkołę rodzenia położna nas uczyła że na ręcznik kładzie się flanelę i nią osusza maluszka bo jest miła i chłonna a ręcznik jest do okrycia ![]()
Jak czytałam na gogle opis to że to jest taki grubszy niż bawełna i że bardzo chłonny ciepły i przewiewny
pani w sklepie mi go pokazała powiedziała że takie ładne wzroki i się skusiłam ![]()
Staram się nie czytać wszystkiego naraz, tylko wybierać informacje, które naprawdę są mi potrzebne i sprawdzać je w kilku miejscach , i nie czytam za dużo w internecie