Nie chce pić wody

Anulka ja pamietam ze nie miałam pieniedzy i kupiłam zwykła zelmera za 100zł tak aby sprawdzic jak bedzie działała;) czy córka bedzie w ogóle piła te soczki i byłam pod mega zaskoczeniem bo małej smakowały sokowirówka nie droga a do tej pory działa a ma 9 lat ;)

tylko przydało by sie ją naostrzyć albo wymienic te ostrza ale to juz przy drugim baby;) 

a przyznam zę robiłam tego dużo dl;a małej i na zime też wyciskałam soki głównie z jabłek ;) 

ponoć lepsze są sokowirówki wolnoobrotowe ale na tamten czas nie miałam az tyle finansów

Ale sok musiałaś jakoś wekować, aby się nie zepsuł 

Miśka sok wyciśniety gotowałam i do butelek, taka informację znalazłam na necie i świetnie sie trzymał  a smak miał prawdziwego soku nie takiego w kartoniku ;)

Ja jak wyciskam go ma bieżąco wypijam 

Anita bardzo fajny pomysł,w sumie nigdy nie szukałam w necie  tego bo wypijalismy na bierzaco ale pomysł super.

pamiętam ze sporo jabłek wtedy dostaliśmy od ciotki i to ze starej odmiany a wiadomo jabłko też długo nie poleży a codzienne picie soku jabłkowego wszelkich szarlotek  w końcu człowiek ma dosyć;) 

a soczki świetnie się sprawdziły 

Anita w takim przypadku to u nas szybciej dżemy, musy się robiło a nie soki 

To u nas znów jak dostaliśmy masę jabłek to kompoty. Pamiętam, że był taki rok, kiedy gmina rozdawała jabłka. W pracy dla wychowanków też wtedy na tony dostawaliśmy za darmo i u nas na wsi też chyba 2 razy były rozdawane. To już ze 3-4 lata  temu może...

U nas najczęściej mama z owoców kompoty robi.

Kupiłam nowe butelki wlewam wodę i liczę ze bd wszyscy pic ;D 

Aneczka  ja z jablek uwielbiam prażone ale nie zawsze te sloiki mi trzymały ;(  ale na juz takie poddusić i zjeść to pychotka;)

W tamtym.roku chipsy robiłyśmy z corka też bomba witaminowa ale więcej zabawy a chipsow malo;)

Anita moja suszone jabłka to uwielbia 

Ja na razie nie myślę o żadnych przetworach i tego typu rzeczach bo po prostu nie mam na to ani odrobinki i czasu

Xyz ja czasu tez mam mało ale jednak zrobiła przetwory jakos jak się ma dzieciaki tez się znajdzie chwilę by coś porobić.

My w tym roku kompoty zrobiliśmy i ogórki 

Ja jak nalałam kompot tak tez go wylałam bo nie smakowało dzieciom 

Moja lubi kompot z samych jabłek 

U nas kompoty się sprawdzaja;) lepsze zamiast herbaty ;) ale u mnie w domu mama czesto robila jak bylam mala;)

Córka również głównie na wodzie i kompotach  od małego nauczona soki w butelkach kupowalismy zadko  moze dlatego jej smak kompotu nie przeszkadza,

A jak udało mi się zrobić soki na zime z wiśni czy truskawek to często jej robiłam.domowy kisiel tez o niebo lepszy niż z torebki ;)

PattMazz ja tez córci nie móie ze to kompot tylko soczek i pije,jak bym powiedziała kompot to nie chce tka przewrotnosc dzieci

ja uwielbiam kompot  z jabłek u nas mama często robiła taki na szybko 

Pyszny jest odkąd zaczęłam go synkowi podawać polubił soki ! A tak nie chciał mi nic pić!