Ja też jak zobaczyłam to przestraszylam sie bo takie machanie jakby niekontrolowane i szybkie mimo, ze zostałam uprzedzona o tym.
Tak. Najlepiej udać się do lekarza.
Też jestem z tych mam które panikują i wszystko wola skontrolować
No ja tak samo, ale wolę robić z siebie przewrażliwioną u lekarzy niż coś przegapić
To prawda
Ja tez tak uważam warto kontrolować coś jak nas nie pokoi
zawsze nie zaszkodzi pytać :) kto pyta nie błądzi :)
Ja też z tych panikujących, ale teraz jak ma katar, to nie biegnę od razu do lekarza tylko inhalacje od razu i zazwyczaj jej przechodzi.
Czasami aby lepiej ktos ocenil ze ktos przewrazliwiony niz cos przegapic
Uważam że jeśli coś nas niepokoi to warto pogadać ze specjalistą. On lepiej może doradzić i pomóc. Ja jestem mamą zawsze przewrażliwioną i wolę raczej wszystko skonsultować z lekarzem.
podobno też zależy jaki kolor ma wydzielina
Jeżeli dziecko nie gorączkuje, ma apetyt i tylko doskwiera katar to ja też robię inhalacje.
Femka wiadomo, że jak się pojawia gorączka to już nie są przelewki, to wtedy wolę skonsultować, ale sam katar to reaguje od razu swoimi sposobami, bo w przechodni tyle wirusów ze wolę ich unikać.
Ja też z katatem nie chodzę do lekarza chyba że widzę, że ma on wpływ na gardło bo często właśnie jak ta wydzielina spływa to podrażnią gardło
Ja na początku z pierwszym synem to że wszystkim szlam do lekarza. Teraz chodze kiedy widzę, że trzeba..
ja na początku to sama leczę, oczyszczam nosek często, do tego inhalacje jeśli jest gorzej a nie lepiej to wtedy lekarz
Ja pierwsze kilka mc to też biegłam do lekarza, ale jak za każdym razem dawali mi to samo, to teraz od razu to robię, jak nie przechodzi to wtedy nie ma wyjścia:p
Na początku choroby jakby nie patrzeć to lekarz zleci inhalacje i syrop na gorączkę.. po czym karze odczekać 3 dni i zobaczyć czy będzie poprawa