Niemowlę przestało przesypiać noce

Moze być ale nie koniecznie jeśli wcześniej przesypiała to widocznie coś jej dolega mojej synek też kiedyś się częściej tak budził ale to trwało kilka dni u nas

Aktualnie jestesmy w trakcie 17 tygodnia życia. Mniej więcej od tygodnia mój corka budzi się po kilka razy w nocy (z 5) . Wcześniej przesypiala już noce (od 21-22 do 5-6), a teraz budzi się po kilka razy. Początkowo myślałam, ze moze zeby się zaczynaja, bo bardzo się ślini i trze często oczy (czytałam, ze może to byc objaw ząbkowania chociaż w jej przypadku nie wiem czy to nie kwestia tego, ze cyrkuje w nocy). Dziąsła wyglądają normalnie wiec już sama nie wiem. Czy to moze być skok rozwojowy albo ten cały regres snu? Dodam, ze w ciągu dnia jest troszkę bardziej marudna, ale tez nie jakoś bardzo..

Mamaoli często tak bywa, że dzieciom się zmienia wszystko zupełnie bez powodu :) może je mniej w dzień i w nocy budzi się głodna no nie wiadomo 

U nas też cały czas to się zmienia, wczoraj miałam tylko dwie pobudki w nocy a zazwyczaj co 2h się budzi 

MamaOli to często się zdarza i jeszcze jej się zmieni nie raz, po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić. 

Może powoli już zacznie robić większe przerwy

hehe to prawda te zmiany to z dnia na dzień potrafią sie pojawić i nie wiadomo o co kaman;)

jak nie z drzemkami to z jedzeniem;) 

dokładnie tak to bywa :) jedyna stała rzecz u dzieci to są zmiany :d to z pewnością będzie 

U nas tak samo. Codziennie wszystko wygląda inaczej. Od kilku miesięcy maluch chodził spać o 11 na 2h drzemkę a dziś mi zasnął w huśtawce o 9.20. i teraz śpi więc pewnie dziś będą znowu 2 drzemki. A z jedzeniem to ani nie mówię. Na tym najlepiej widać jak dziecko się zmienia. Dziś ogórek jest pyszny, jutro ląduje na podłodze bo jest be. 

Oj tak. nie wiem od czego to zależy, czy od pogody czy po prostu widzimisię dziecka. Moja jest taka maruda i taka krzykliwa -  idą czwórki -  że wieczorem muszę iść na spacer bo oszaleje:D