Nieoczywiste zabawki

Hehehe ale sie usmialam jak zobaczylam tego bobasa i garnek  na stronie z artykulem;)  niv dodac nic ujac;)

U nas ktoluja troczki od wszystkiego od bluz spodni moich bluzek no wszedzie gdzie dojrzy sznorowki rowniez ;) druga nowosc wyviaganie wszystkiego z torby z wozka no no ciekawe co tam jest i ukladanie po swojemu czyli wywalanie wszytskiego na podlpge gdzie popadnie;) dzis jej dalam torbe bawelniana wypchana plastikowymi zabawkami tutaj to byl zachwyt ;) bo nie wiadomo co jeszcze w tej torbie jest;)

Sklepy pełne są najróżniejszych zabawek dla niemowląt, które świecą, grają i grzechoczą Do wyboru, do koloru. Tylko co wybrać dla dziecka? Podpowiadamy.

A ja często lubię tworzyć sama zabawki dla moich dzieci. Np. ostatnio dla sześciomiesięcznej córeczki zrobiłam zabawkę sensoryczną z torebki strunowe j do której nalałam wodę nasypała m Brplay różnych cekinów guziczków pomponik ów. Dla starszej dwulatki wbiłam w plasteliny makaron spaghetti i nabijała na niego płatki śniadaniowe takie kółeczka miodowe

u mnie butelka może byc nawet pusta na chwilę dziecko zatrzyma :D  u nas sprawdzają się takie patyczki jak u lekarza do badania gardła. Mamy takie z pepco kolorowe i mały sobie je wyciąga i wkłada do pudełka to jest dla niego fajna zabawa. 

uwielbiam tworzyć zabawki samodzielnie. Moja jedna z ulubionych to woreczek strunowy napełniony żelem do włosów w dwóch kolorach, a w nim koraliki różnych rozmiarów i kolorów. Na woreczku malujemy pisakami rybki, wodorosty i cokolwiek Wam podpowie wyobraźnia :) 

widziałam też koło Hula Hop, do którego doczepia się koraliki, pióra, piłeczki. Super pomysł:)

U nas pusta butelka i dziecka nie ma. Uwielbia jeszcze zabawy łyżeczką albo rolkami po papierze toaletowym. W ogóle najlepsze do zabawy są nie zabawki. Sznurki, kable. 

U nas jednak kontakty i kable to najlepsza zabawka, a i teraz przesadzanie kwiatków to dopiero jest hit:p

Starsza córka lubi bawić się ze mną w kuchni. Robi salatke ze wszystkiego, lubi blenderowac oraz bawić się ciastem, lepsze niż plastelina.

https://allegro.pl/oferta/magiczny-ogrod-edukacyjny-gra-swieci-domek-kwiatow-11977214586?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:queryandcategory&bi_c=MDlhMjVmYTktNGQ3NS00ZWU2LThhYmQtM2Q4OWJkN2YzYzVmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fc726e98-cf83-4cbd-ac3e-a0e45e0c79a1 mamaEm moze coś takiego na gwiazdkę sprawi jej niespodzianke;) 

córka miała coś podobnego ale mniejsze i fajnie wygladało jak zaczeło porastać roślinkami ;) niby zabawka a nie do końca;) dobrze ze nie wyrzuciłam tego gdzieś na dnie zabawek leży w pudełku;) 

Mamaem o! Przesadzanie kwiatków? Ale to robi razem z Tobą w ogrodzie czy szaleje przy doniczkach jak nie patrzysz? 

mamaem sadzenie kwiatków coś TY :D mój by je zjadł :D 

ze mną córka lubi gotować i robimy razem takie proste rzeczy 

Ja ostatnio zrobiłam synkowi pudełeczko napełnione woda i cekinami nie mógł oderwać wzroku ;) i bardzo lubi bawić się instrumentami .Jak był mniejszy to zrobiłam mu w butelce podatkowej nasypalam ryżu a w korku zrobiłam otwór i umieściłam wstążki w różnych kolorach ;) właśnie na etapie ok 6 MSC bo wtedy miał fascynacje metkami 

nie co wy podchodzi do doniczki, bo akurat jest na jej wysokości i wysypuje ziemię z doniczki:D

Mamaem ahaaaa to ja mam na szczęście wszystkie kwiaty na parapecie, ale u mojej mamy już łapki do doniczki wkładał. A na działce u rodziców to najlepsze do zabawy są kamienie. 

to moja córka mi ostatnio się bawiła kwiatkami i potem jeden był sobie na ziemi : u babci też wyrywała kwiatki bo ona ma na ziemi doniczki 

Mojego syna interesuje wszystko co nie jest zabawką 😀

jak moja córka była jeszcze malutka to lubiała taką wodną matę z kuleczkami i innymi zabawkami

ja nad matą sie długo zastanawiałam taką wodną w efekcie nie kupiłam ale moze jeszcze sie zdecyduje;) bo niebawem urodzinki ;) zreszta co chwila bedzie jakaś okoliczność wiec bedzie nad czym myśleć;) 

ale piszecie tak o kwiatkach a u starszej kolekcja kaktusów;) na szczescie wysoko wiec mam nadzieje ze młoda nie wpadnie na pomysł aby tam sie dostac;)

Aniss moja już z łóżka sięgnęła mi storczyka;/ masakra...:D 

Nie wiem właśnie co ma ziemia i kamienie, ale moją też ciągnie do tego , już się nawet zastanawiałam, czy nie kupić jej tej piaskownicy z little tikes i trochę piachu nasypać by się bawiła.