Niewykorzystane leki

Dziewczyny mam pytanie co zrobiłyscie z lekami, które nie użyłyście do końca w czasie ciąży?

Do apteki zaniosłam :slight_smile: w gemini aptekarka odebrała ode mnie cały wór bo na zapleczu miala pojemnik, a niektóre apteki mają na środku pojemniki do wyrzucania :wink:
Np u mnie na wsi w ziko nie przyjmują leków po dacie, a jestem ciekawa czy inne ziko odbierają i od czego to zależy, że jedna spteka przyjmie, a druga nie ?
Tylko igly i strzykawki apteka nie przyjmie i musisz szukać specjalnego pkt który przyjmie

Ja też zaniosłam do apteki

W aptece są pojemniki na zużyte leki

Ja do apteki zanosiłam. Czasmi pytałam się znajomych czy czegoś nie potrzebują (suplementy wzięła ode mnie koleżanka ale byłyśmy w ciąży równocześnie i korzystała z tych samych)
Wszystkie leki “ciążowe” jednak oddałam do apteki, żeby nie było później problemów, że zaszkodziłam przyszłej mamie i maluszkowi.

Do apteki, a strzykawki lub igły to można poszukać punktów do oddania bo niektóre apteki mają podpisane umowy i przyjmują

Ja swoje po ciazy po prostu zanioslam do apteki – tam przyjmuja niewykorzystane leki do utylizacji :+1: Nie wolno ich wyrzucac do smieci ani spuszczac w toalecie…Niektore dziewczyny zostawiaja w domu „na wszelki wypadek”, ale ja wolalam oddac i miec spokoj :blush:

Ja to starałam się tak wykupić by właśnie nie zostało mi nic, jedynie insuliny jedna fiolka i kilka clexanu bo to z całości opakowania.
Ciężko teraz z tymi lekami bo u mnie w jednej aptece też jest że nie przyjmują nic … Na szczęście mam kilka w okolicy to było łatwiej oddać

Zanosilam do apteki bo u Nas przyjmuja.

Ja też zawsze zanoszę do apteki wszystkie zbędne lub przeterminowane leki.

Mi na szczęście udało się kupić tak, że nic nie zostało. Ale normalnie zanoszę właśnie do apteki:)

Mi została luteina pod język i dopochwowa i encorton.
Te leki nawet jak są w terminie to apteki je utylizują?

Tylko do apteki , jeśli były w terminie oddałam na fb na lokalnej grupie :slight_smile:

Ja w terminie też oddawałam, myślę że nie sprawdzają dat jak ktoś odda

1 polubienie

A można oddawać leki na receptę?

Igły też zdarzało mi się oddać przy okazji jakiejś wizyty w przychodni. Akurat ja miałam te małe do glukometru ale i tak wolałam ich nie wyrzucać do śmietnika

1 polubienie

Zaniosłam do apteki tam maja takie specjalne pojemniki na nie zużyte leki

A może któraś z Was jeszcze potrzebuje? Chętnie bym oddała bo szkoda mi ich wyrzucać.

Wszystkie leki można zanieść do apteki te na receptę też

A dom samotnej matki ? Moze oni przyjmą Twoje leki ?