Nocne bóle nóżek u trzylatka

Mazia u dzieci raczej żylaki mało prawdopodobne

Tyle że bóle wzrostowe chyba aż tak długo ciągiem się nie utrzymują tłumaczyl mi lekarz więc jeśli trwa to powyżej 2 miesięcy ja bym zgłębila temat żeby nie przegapić czegoś. Ale mam nadzieję że u Twojego synka to właśnie zwykle bóle wzrostowe

Mi się tak wydaje że w tym czasie to właśnie dziecko najwięcej rośnie 

MamaLaura pisała, ze ona ma żylak i to jej on daje popalić. NIe pisała, że dziecko . Dzieci raczej żylaków nie mają :D 

nie słyszałam jeszcze aby dzieci miały żylaki 

Właśnie przyplątała nam się kolejna infekcja więc badania muszą poczekać niestety, syn niecodziennie ale nadal narzeka na ból nóżek, mam jednak nadzieję że to nic poważnego. 

Trzeba być dobrej myśli 

Megg a moze to też przez infekcje troche ?

a jak rośnie nie patrzyłas na centyle ? moze faktycznie coś z szybkim wzrostem? 

Anisss lekarz też to zasugerowała ale wycofała się jednak, czekamy jeszcze ze zrobieniem badań i zobaczymy. 

długo musicie czekać ?

Jejku powiem szczerze że ja nawet nie wiedziałam że mogą tak nóżki boleć jak dziecko rośnie. Sama jestem ciekawa co wyjdzie z tych badań. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ;) 

czasami tak jest ze jak intensywnie rośnie to bolą 

też mieliśmy bóle wzrostowe u starszaka, nie było to przyjemnie ale lekarstwa na to nie ma, możliwe że u nas pomóg basen, ale nie jestem pewna czy to też nie było tak ze akurat w tym czasie przeszły po prostu samoistnie 

Pamiętam jak dzisiaj , Michał nie mógł i nie umiał chodzić . Czułam się jakby dopiero co uczył się chodzić , przykry był widok ale lekarstwa na to nie było . Wyniki były dobre więc nie miał żadnego niedoboru witamin ani żadnego zapalenia. Było to do tego stopnia , że Michał płakał całymi dniami i leżał tylko . Po około tygodniu minęło na szczęście . Michał miał wtedy 4 lata . 

tak czasami  dzieci mają wiadomo czasami ten ból jest mocniejszy a niektóre dzieci nawet nie odczują 

dokładnie, zalezy od wrażliwości dziecka

No dużo od tego zależy 

Ewe no fakt, mogło się to zgrać w czasie więc do końca nie wiadomo czy to jest rozwiązanie. 

Grabon.anna jak czytam co piszesz to aż mi się płakać chce. Nie mogę sobie tego nawet wyobrazić. 

nie sadziłam ze bóle wzrostowe az tak mogą boleć, masakra!

najlepiej iść do lekarza aby sprawdził czy to na pewno to