No mega są te kubki
muszę kupić dla kuzyna aby mu przekazać wiadomość nie tak dosłownie ;p widziałam te kubki z różnymi tekstami:laughing:
Ślicznie ci dziękuję!! Jakbyś miała czas i chęci i mogła mi też podesłać ten rysunek 10,11,12 i 13 ![]()
O Jezu genialne hahah
Jak tylko wrocimy do domku z Mala ekspres bedzie testowany ![]()
Mieliśmy juz testować wczesniej bo Synek jeszcze pije mleczko ale przez ostatnie zawirowania sie nie udalo.
Ta
Właśnie super by było gdyby.o czymś takim pomyśleli, pytanie czy byłby zbyt ![]()
@Efektdomi @Mamii przytulam, u mnie też pobudzki 1-2.5 h, ostatniej nocy budził się co godzina… Nie zdążyłam dobrze zasnąć a tu już pobudka na następne karmienie.
@Mamaprzygod Kubek z napisem “jesteś mój chłop” rewelacja ![]()
Kultowy tekst, ale cena trochę powala ![]()
Dziewczyny macie jakiś sposób żeby umyć dokładnie pojemnik na wodę? Mam wrażenie że pod tą metalową częścią nie domywa się dokładnie i zostaje osad.
A i tak przy okazji odkryłam ostatnio że ekspres bardzo dokładnie odmierza wodę i miarki mleka
wydawało mi się że mleko które my robiliśmy z termosu+ mm było trochę mniej wodniste niz z ekspresu i zrobiłam eksperyment. Okazało się że butelki z których korzystaliśmy miały oszukaną miarkę - jak wlewaliśmy wodę na 120 ml to było jej w rzeczywistości 110, a nasza miarka proszku to nie było 4,4 jak w opakowaniu tylko 5g (jak nabieraliśmy to miarka była bardziej zbita, a nie taka luźna jak mierzył producent). Jak zrobiłam mleko z ekspresu to ważyło dokładnie tyle ile powinno (woda+proszek).
Woesz że ja zważyłam też miarkę mleka i u nas tak samo 5 g waży, ale zmieniłam w ekspresie też na 5 g .
Te miary na butelkach to są takie średnie. Ja mam pojemniki na mleko z Lansinoh i butelki Philipsa, to nigdy mi się nie pokrywa
Ja mam Philips Avent i Lovi mammafeel i mają identyczną miare ![]()
Lansinoh ma trochę oszukaną miarę. Te butelki z canpol i lovi mają idealna ;D a już najgorzej mi się mierzyło w souvenix przez to że mają woreczek silikonowy