Obciążeniowa Kołdra pomoc w zasypianiu

Dziewczyny ostatnio pisałyśmy o kołdrze obciążeniowej. Kupiłam synowi i poprawa jest. Nastąpiła po około tygodniu. Początkowo syn podchodził do niej sceptycznie. Spowodowane było to jego niechęcią do zmian. Jednak oswoił się z nią i zaczął lepiej zasypiać. W nocy też budzi się mniej. Także jesteśmy zadowoleni. Kołdrę zamówiłam u pani, która szyje je dobierając odpowiednią wagę i wymiar jaki się chce. 

p.s pół żartem pół serio….kochana nie pisz porady odnośnie mojego postu dotyczącego kołdry ;) haha sorry…..musiałam 

To dobrze ze syn ją polubił:)

Ja sama kocyk złożyłam na pół i oblekłam  w poszwę,  też Wam powiem ze młoda lepiej śpi,  raz że sama się przykrywa heheh a dwa ma w Misie, które uwielbia :)

O super sprawa

Rety aż poczytam co to ta kołdra, bo mega jestem ciekawa. Sensorycznie, taki dotyk poprzez delikatne przyciśnięcie jest bardzo dobry dla dziecka i rozwojowo i pozwala poczuć mu się bezpiecznie więc brawa dla tego co to wymyślił..  

Nasuwa mi się tylko pytanie czy to bezpieczne? Bo mam w głowie scenariusz, że ciężko dziecku to dźwignąć i przesunąć ale pewnie tak być nie może.. :)

Świetna sprawa, też używałam dla córeczki przez pewnien czas i również była poprawa.

Czyli jednak są efekty, super :-)

Logomama kołdra jest dobrana do wagi dziecka. Także to bezpieczne. Trzeba po prostu dobrać wagę kołderki  , żeby nie była jak niektórzy mówią większa na zaś… 

Co to za kolderka dziewczyny w sumie 1 slysze w jakim celu się ją stosuje?

Ooo pierwsze słyszę o takiej kołdrze, aż sobie poczytam 🙂

Pina tą kołdra pomaga w zasypianiu. Zwłaszcza dzieciom z autyzmem i z ADHD. Mój syn już się tak nie budzi w nocy i łatwiej mu zasypiać. Mówi , że teraz lepiej mu się śpi i faktycznie rano budzi się wypoczęty. 

Słyszałam o tej kołdrze już kiedyś i nawet się zastanawiałam nad taką dla młodszego syna bo on chyba właśnie bardziej potrzebuje być stymulowany mocniejszym dotykiem. Lubi zabawy w przepychanki, uciskanie itd. Ale ostatecznie z tego zrezygnowałam i nie konsultowałam z żadnym specjalistą. Czytałam, że właśnie taką kołdra nie dla każdego dziecka będzie odpowiednia i jej zakup powinien być przedyskutowany z lekarzem.

O rany jakie wynalazki pierwsze słyszę ale to dobrze ze świat idzie do przodu ku potrzebom takich maluchow 

Pina ja też byłam w szoku , że taka kołdra może pomóc. Nie chciało mi się wierzyć. Całe szczęście to działa. I tak jak mówisz - świat idzie do przodu , cały czas wymyśla się coś nowego, coś dobrego.  

Jak dla mnie szału nie ma. 2 tygodnie dałam jej szansę ale nic to nie zmieniło. No jedyne co to się nie rozkopuje bo mu chyba za ciężko hahaha. Kołderkę mamy dobraną do wieku i wagi i wiele to nie dało więc to chyba faktycznie nie dla wszystkich dzieci chociaż mały uwielbia być zawijany w koc, ściskany więc myślałam że potrzebuje tej stymulacji ale w nocy niestety kolderka egzaminu nie zdała 

ja się zastanawiam nad kupnem jej bo może synkowi pomogłaby w zasypianiu, b tak to musze go bujać w wózku 

Mama Wojtusia chyba warto spróbować. U nas się sprawdziła , sama bym ją sobie kupiła , ale nie mogę. Zdarza się , że w nocy moja córka przywędruje do mojego łóżka ;) i dla niej kołdra byłaby za ciężka. 

W razie czego można ją odsprzedać. Z pewnością znajdzie się ktoś chętny. 

Od jakiego wieku stosujecie takie kołderki?

Niby można je stosować u dzieci od 4 roku życia. Jednak lekarka mówiła , że najlepiej żeby dziecko miało chociaż 6 lat

Mi fizjo mówiła o tej kołdrze że może by spróbować jak córeczka miała 1,5 roczku. Ale wtedy drażnił ją nawet kocyk więc stwierdziłyśmy że nie ma co. Problem wrócił jak miała 3 latka i właśnie rozmawiałam z fizjo na temat tej kołdry, dobrałyśmy wymiary i u nas też się fajnie sprawdza, jest poprawa

1 polubienie

nie słyszałam nawet ze takie coś istnieje.