Też nie znam słów więc czasami śpiewam „na na na na „ i powiem wam że to chyba nawet lepsze od śpiewania całych słów bo maluch skupia się na dźwięku a nie na słowach. Gdzieś mi mignęła taka rolka na Ig i stwierdziłam że w sumie to fajnie że nie znam słów i często mu sprawami takie sylaby ![]()
To ja żeby go uspokoić mówię do ucha ciiii siiii , widze ze lubi takie wysokie tony jak sie mu śpiewa ![]()
A ja kolędy znam więc śpiewam
i jakieś religijne piosenki a resztę też zmieniam tekst
Ja tak samo! Nawet jakieś zdania co bym po prostu do małej mówiła to nagle śpiewam ![]()
Oo to ciekawe , tego nie wiedziałam . Ale no faktycznie takie nananan będzie prostsze .
@karolina27034 ja kolędy też śpiewam i też zawsze coś wymyślę dodatkowego .
@BeataSt ja też tak robię haha
.
A jak pierwszy raz zaśpiewałam wlazł kotek na płotek to ostatni raz w życiu kiedy to śpiewałam to jako nastolatka w wersji z brzydkimi słowami i o mało mi na język to nie przyszło ![]()
![]()
![]()
Mój mąż nadal używa tych brzydkich, korzysta ze małolat jeszcze nie powtarza ![]()
Hahaha no to jeszcze trochę i będzie musiał zmienić wersję bo mała będzie wyłapywać
.
To ja tej wersji nie znam
ale może to I dobrze ![]()
To się ciesz haha
. Ja znam kilka piosenek z dzieciństwa przerobionych na brzydkie ![]()
To ja tak samo , na bierząco tekst wymyślam aż nieraz syn ma nizly ubaw co ja wymyślam ![]()
![]()
Wiesz co myślę jakiego by mama głosu nie miała to on będzie najpiękniejszym dla maluszka ![]()
Oo ja też wlansie tak śpiewam
i wymyślam coś co mi przyjdzie do głowy
ale to jest słodkie jak się tak fajnie wpatruje tymi pięknymi oczkami i jeszcze uśmiecha ![]()
@Paulina.K myślałam że to tylko ja śpiewam kolędy ![]()
![]()
Nie tylko mój mąż śpiewa piosenki z pielgrzymek a ja kolędy ![]()
Ja jeszcze na tik toku szukam jakiś ciekawych piosenek i probouje się ich uczyć ![]()
Ja czasem lecę freestyle ![]()
dobrze że nikt mnie wtedy nie słyszy w mały nie rozumie
Maluchom można wszystko śpiewać
ważne by działało .Moja to się tak wsłuchuje ,że jak coś pomyle albo zmyśle to mnie upomina
puszczam jej kołysanki ostatnio na noc do usypiania a ta sobie zaczyna śpiewać ![]()
Najważniejsze , że synkowi się podoba
ja się cieszę , że mieszkam sama i wiem że mnie nikt nie usłyszy ![]()
@Mamaprzygod ja raz włączyłam to usnęłam szybciej od córki ![]()
Ojeny słodziak noo !
to musi być piękny repertuar ![]()
@Mamilove ja jeszcze nie włączyłam żadnej takiej piosenki dla dzieci ,!maz na razie puszcza klasyczną i szum wodospadu jak chce go uspokoić ![]()
![]()
No to ja jak zawsze idę pod prysznic i mała zacznie płakać to też włącza
ale teraz kupił nowe książeczki i dziś czytał to była bardzo zainteresowana jak tatuś czytał
Najważniejsze że jakiś rytm jest i choć trochę zaciekawienie ![]()