Obecność partnera w domu po porodzie

Też nie znam słów więc czasami śpiewam „na na na na „ i powiem wam że to chyba nawet lepsze od śpiewania całych słów bo maluch skupia się na dźwięku a nie na słowach. Gdzieś mi mignęła taka rolka na Ig i stwierdziłam że w sumie to fajnie że nie znam słów i często mu sprawami takie sylaby :joy:

To ja żeby go uspokoić mówię do ucha ciiii siiii , widze ze lubi takie wysokie tony jak sie mu śpiewa :face_holding_back_tears:

1 polubienie

A ja kolędy znam więc śpiewam :smiley: i jakieś religijne piosenki a resztę też zmieniam tekst

Ja tak samo! Nawet jakieś zdania co bym po prostu do małej mówiła to nagle śpiewam :joy:

1 polubienie

Oo to ciekawe , tego nie wiedziałam . Ale no faktycznie takie nananan będzie prostsze .
@karolina27034 ja kolędy też śpiewam i też zawsze coś wymyślę dodatkowego .
@BeataSt ja też tak robię haha :stuck_out_tongue: .
A jak pierwszy raz zaśpiewałam wlazł kotek na płotek to ostatni raz w życiu kiedy to śpiewałam to jako nastolatka w wersji z brzydkimi słowami i o mało mi na język to nie przyszło :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Mój mąż nadal używa tych brzydkich, korzysta ze małolat jeszcze nie powtarza :joy:

1 polubienie

Hahaha no to jeszcze trochę i będzie musiał zmienić wersję bo mała będzie wyłapywać :rofl:.

1 polubienie

To ja tej wersji nie znam :roll_eyes: ale może to I dobrze :relieved:

To się ciesz haha :rofl: . Ja znam kilka piosenek z dzieciństwa przerobionych na brzydkie :rofl:

2 polubienia

To ja tak samo , na bierząco tekst wymyślam aż nieraz syn ma nizly ubaw co ja wymyślam :rofl::rofl:

1 polubienie

Wiesz co myślę jakiego by mama głosu nie miała to on będzie najpiękniejszym dla maluszka :sun_with_face:

1 polubienie

Oo ja też wlansie tak śpiewam :see_no_evil: i wymyślam coś co mi przyjdzie do głowy :rofl: ale to jest słodkie jak się tak fajnie wpatruje tymi pięknymi oczkami i jeszcze uśmiecha :face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts: @Paulina.K myślałam że to tylko ja śpiewam kolędy :rofl::see_no_evil:

2 polubienia

Nie tylko mój mąż śpiewa piosenki z pielgrzymek a ja kolędy :smiley:

Ja jeszcze na tik toku szukam jakiś ciekawych piosenek i probouje się ich uczyć :smiley:

Ja czasem lecę freestyle :face_with_peeking_eye::sweat_smile: dobrze że nikt mnie wtedy nie słyszy w mały nie rozumie

1 polubienie

Maluchom można wszystko śpiewać :smile: ważne by działało .Moja to się tak wsłuchuje ,że jak coś pomyle albo zmyśle to mnie upomina :face_with_peeking_eye: puszczam jej kołysanki ostatnio na noc do usypiania a ta sobie zaczyna śpiewać :smile:

3 polubienia

Najważniejsze , że synkowi się podoba :face_with_hand_over_mouth: ja się cieszę , że mieszkam sama i wiem że mnie nikt nie usłyszy :see_no_evil:
@Mamaprzygod ja raz włączyłam to usnęłam szybciej od córki :see_no_evil:

Ojeny słodziak noo ! :laughing: to musi być piękny repertuar :face_holding_back_tears:
@Mamilove ja jeszcze nie włączyłam żadnej takiej piosenki dla dzieci ,!maz na razie puszcza klasyczną i szum wodospadu jak chce go uspokoić :laughing::laughing:

No to ja jak zawsze idę pod prysznic i mała zacznie płakać to też włącza :face_with_hand_over_mouth: ale teraz kupił nowe książeczki i dziś czytał to była bardzo zainteresowana jak tatuś czytał

Najważniejsze że jakiś rytm jest i choć trochę zaciekawienie :grin:

1 polubienie