Ochraniacze na rower

Jakie polecacie pierwsze ochraniacze na rower dla malucha? Roczniak zaczyna przygodę ze Scootandride. Dostaliśmy w spadku ale są za duże. Jedyne jakie znalazłam w Internecie to ochraniacze Scootandride XXS ale kosztują 140zł i nie powiem, wolałabym coś tańszego. Synek jest drobny (15cm obwodu nad łokciem i 22cm nad udem).

1 polubienie

Jeżeli masz możliwość to najlepiej wybrać się stacjonarnie i spróbować dokładnie dobrać rozmiar. Oczywiście można spróbować kupić taniej , jednak ja bym się skupiła żeby faktycznie były idealnie dopasowane i zapewniły bezpieczeństwo. Kiedyś kupiłam ochraniacze przez internet i były tak potwornie twarde , że krępowały ruchy. Dlatego jeśli jest możliwość to najlepiej kupić stacjonarnie w sklepie

A jakiś sklep oprócz Decathlonu? Bo nie wiem gdzie mógłby być duży wybór (osiedlowy rowerowy raczej mały wybór dla takiego malucha).

1 polubienie

Polecam zamówić na allegro. Zawsze można oddać a jak się ma smarta to za darmo. Przymierzasz i jak coś to oddajesz to super opcja.

1 polubienie

Poszukaj na vinted napewno ktos sprzedaje w przestepnej cenie :wink:

1 polubienie

Martes i Decathlon przychodzą mi do głowy jako pierwsze
Intersport (jest w większych miastach)
W tym osiedlowym może będzie mały wybór , ale warto zobaczyć bo przecież można akurat będą dla Was dobre. Także czasem w tych mniejszych sklepach można trafić na to czego się szuka

1 polubienie

Jeśli szukasz coś tańszego to vinted lub olx , na allegro też możesz znaleźć coś tańszego Jeśli włączysz opcję od najtańszych , oczywiście sprawdź jeszcze opinię kupujących bo wiadomo na zdjęciu wszystko ładnie pięknie a w rzeczywistości może to być bubel.

2 polubienia

A kaski rowerowe jakieś polecacie?

A skąd jesteś ? U nas we Wro jest taki sklep centrum rowerowe i tam są takie ochraniacze :grinning: a jak nie to właśnie szukałabym w jakimś Decathlonie :grinning:

@daga1271 u nas chrześniak śmiga w tym on jest z Decathlonu od Btwin :

Ja i mąż też mamy kaski rowerowe z Decathlonu :grinning: dobre ceny :grinning:

3 polubienia

Ja mam kask i ochraniacze ze scootandride, na rower kask mam woom.
Ja bym poszukała na vinted

Co do kasku to naprawdę najlepiej mierzyć. Wiadomo trzeba sugerować się obwodem głowy , ale te kaski naprawdę różnie leżą na głowie. Musisz zwrócić uwagę aby zakrywał tył głowy jak i przód. Ja mierzyłam dzieciom różne modele i niektóre to porażka , do niczego się nie nadają

My mamy kask ze Scootandride i u nas super lezy

1 polubienie

Niestety do Wrocławia mamy całą Polskę🫣

1 polubienie

Myamy kask ale córka wogule nie chce w nim jeździć :see_no_evil: i leży gdzieś w piwnicy.