Mazia a my korzystałyśmy z takiego gryzaka ;)
Jak zabki jej wychodziły i wszystko gryzła;) to żeby się nie zakrztusila jabłkiem czy marchewka to wlasnie tam wkładałam;)
Mazia a my korzystałyśmy z takiego gryzaka ;)
Jak zabki jej wychodziły i wszystko gryzła;) to żeby się nie zakrztusila jabłkiem czy marchewka to wlasnie tam wkładałam;)
Dokładnie na ząbki to było bardzo fajnie wyrzywa się dość mocno
ja tez balam się jej dac winogrono czy kawałek jabłka żeby się nie zakrztusiła
musiala bym z tego zrobić mus
a to bardziej chodziło o to żeby dziasla pomęczyć takim schłodzonym Jabkiem czy winogronem mandarynka itp
no jakaś bałam się jej o tak podać takie owoce w ’całości’
U mnie się sprawdziła papryka surowa na dziąsełka
Tez super pomysł napewno spróbujemy🙂
Ja musze tako gryzak tez kupic co praqda wszystko bylo upaciane bo ciekło po brodzie ale zajecie ciumkanie no i ulga na dziasla;)
Ja dzisiaj podałam kawałek rogala (ponad 7 miesięcy) i wcinał aż mu się uszy trzęsły. Muszę spróbować z tym kawałkiem chleba ze skórką. Teraz mu już 2 ząbki wyszły to myślę że będzie mu to pasowało :)
W ogóle bardzo się stresowałam dawać coś w kawałkach. Przez pierwszy miesiąc gniotłam wszystko widelcem albo blendowałam. A w sobotę jak mi porwał banana w całości to w szoku byłam jak sobie świetnie radzi :)
Xyz a w jakim wieku podawałaś paprykę? I to tak ze skórką?
Aniss ja miałam taki z canpola https://allegro.pl/oferta/canpol-silikonowa-siateczka-karmienie-owoce-9504683165 mała uzywała krótko ale intensywnie własnie przy zebach...
mama Hani włsnie dziwne bo dużego kawałka nie miała ale jednak staneło w przełyku...do tej pory nie lubie bułek u małej zawsze jej kroje na kromki i wyjada srodek
Doniwe właśnie patrzyłam na taki gryzak, wydaje się całkiem spoko:D
Nie pamiętam kiedy zaczęłam . Ale na początku to córka nawet jej nie jadła tylko "memlala" dziąsłami . Skórkę obieraczą odbierałam. Moje dziecko jest z tych co późno ząbkowało więc nie bałam się że ugryzie bo nie miała czym :D
Ja chyba paprykę gotowaną najpierw dawałam młody teraz taką dostaje . W kawałku moja córka np od niedawna dopiero je. Wcześniej ją ta skórka wkurzała i pogryzła , a skórkę wypluwała. Ona z papryka długo była na wojennej ścieżce, ale teraz zajada
mamaem sa o wiele lepsze niz te siateczkowe,maja wymienna gume,łatwą obsugę i sa dobre w czyszczeniu...u mnie sie sprawdził ,pózniej niestety corka wolała jesc bez tego gryzaka
Wlsshie sie zsstanawialam nad gumowymi jak tk z nimo jest one nie pekaja ?
Bo te siateczkowe to szybkonsie brzydkie robia zwlaszcza po marchewce czy jabłku
A ma ktoś ten gumowy gryzak od canpol wyglada jak szczoteczka do zebow ?
wlansie rano go zamówiłam dla córki bo mi szczoteczki do zębów gryzie na ząbki strasznie i do wymiany po paru dniach jest
Doniwe to dobrze wiedzieć, wrzucę do koszyka przy zamówieniu:D
ale po co wy chcecie dawać owoce w takim czymś ? do czego to ma służyć ?
przecież to jest ten gadżet najbardziej wyśmiewany po co został stworzony , lepiej dziecku dać normalnie owoce .
Ja dziś mojemu ugotowałam brokol ziemniaki w kawałku to nie chciał sam jeść otwierał buzie żeby go karmic
Nati no gdzie sie bedzie przemęczać chłopak ha ha ha ale bardzo dobrze ze buzke otwierał
Mazia własny mój mąż też to kiedyś kupił i tak samo go wyśmiałam że już gruba przesada;)
Mazia ale to chodzi o to aby maluch sie nie zadlawil jak jeszcze nie ma zebow ;)
Chodzi o gryzienie i ukojenie przy zabkowaniu
Aniss ja tego nie rozumiem dla mnie to podanie dziecku czegoś w pułapce. Chcesz zjeść owoc, ale do buzi dostaniesz siatkę lub sylikon. Ja bym nie chciała by mi ktoś dał jedzenie w pułapce. Dziecko jak nie ma zębów to i tak zje sobie spokojnie owoce. Dzieci do roku czasem nie mają zębów , a jakoś sobie radzą. Dziąsła ich są naprawdę silne. Na ukojenie zębów bym dała gryzak, a owoc lepiej podać normanie by dziecko się uczyło jeść,
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.