Odparzenia na szyi

Na moja córeczkę nie działały żadne aptekowe specyfiki. Jedynie mąka i częste przemywanie :slight_smile:

ja też stosowałam mąkę, ale bardzo rzadko, bo nie miałyśmy z tym dużego problemu

Codziennie po kąpieli smarowałam oliwką z Babydream albo Bepanthen Baby i odparzenia zniknęły.

Ja na odparzenia na pupie to głównie mąka, ewentualnie alantan, linomag, bądź bepanthen. Na szyi na szczęście nie zdarzyło nam się ich mieć, ale to samo bym stosowała.

Ja przy synku używałam Bepanthenu i synek ani razu nie miał pupy odparzonej. I przy córci również używam tej maści i jak dotąd nie mieliśmy problemu z zaczerwienioną pupą, czy siuśką czy odparzeniami. Bepanthen na razie daje radę :) Szyjkę jak na razie tylko raz smarowałam małej i też właśnie tą maścią.

U nas przy ulewaniu zdarzały się te odparzenia na szyi ale mąka ziemniaczana nam pomagała 

U nas te odparzenia to dramat doslownie teraz już jest lepiej o niebo ale byl czas ze wygladalo to na prawde strasznie :-( mylam bardzo czesto i smarowalam kremem i oillan 

Oliwcia i jaki u was krem.sue sprawdził? 

Aneczka u nas fajnie sie sprawdzil Z Oillan przeciw odparzenia . 

Ale najwazniejsze Jest czeste mycie indokladne osuszanie wtedy szybciej sie goi 

Oliwcia to prawda. Częściej trezba zmieniać pampersa przemywać i albo mąka zasypać albo jakimś kremem zasypać co pomaga

Ojej, nie spotkałam się z odparzeniemi na szyi. Ja bym zastosowała przemywanie wacikiem zanurzonym w krochmalu. Ewentualnie posmarować jeśli odparzone to sudocremem a jeśli profilaktycznie to np Neodex

U mojego malucha właśnie zauważyłam odparzenie na szyi. Nie dość że nie idzie się tam dostać dobrze bo mały się wierci  i trzeba mu odginać szyję to jeszcze nie wiem czym to smarować. U nas niby na odparzenie na pupce pomógł tormentiol i przemywanie woda z calia więc spróbuję też i tutaj 

Jeśli komuś się to przyda to przemywanie wodą przegotowana z calią i tormentiol w ciągu jednego dnia poradził sobie z odparzeniem na szyi

U nas na odparzenia świetnie się sprawdzał Bepanthen Baby, szybko działał i łagodził zaczerwienia.

U mnie sprawdza sie bepanthen, puder z baby dream i kartoflanka. 

Justynamamajasia kartoflanka?

Tak kartoflanka czyli maka ziemniaczana. 

Jstynamamajasia takiej nazwy nie słyszałam dla mąki ziemniaczanej. W jakim regionie tak mówią ? 

U nas też zawsze pomaga bepanthen. 

Aneczka u mnie też czasem mówią kartoflanka :D

Ja jestem z kujawsko-pomorskiego i tak sie u nas mowi.