Wiem że post o odparzaniu pupci był ale ja mam problem z odparzoną szyjką u córki
miał ktoś też taki problem… czym smarowałyście albo jakie sposoby miałyście na taki problem… smarowałam sudocrem’em ale średnio widzę poprawę ![]()
Ja bym zasypała zasypka albo mąka ziemniaczana. Tak też zrobiła moja położna jak miały miał coś na dekoldzie jak był mały.
Można też użyć linomag zielony albo alantan żółty
Jak karmisz piersią to mlekiem to przemywaj. Później przegotowaną woda na noc k zasyp mąka ziemniaczaną
A to od mleczka czy córka na więcej fałdek ![]()
![]()
? Teraz idzie ciepło więc też bym przemywała wodą zaczerwienienia plus smarowała kremem ziajka med niebieskim ![]()
Tak, po kąpieli koniecznie wytrzeć do sucha i nakładaliśmy tormentile baby, 3 dni i zniknęło ![]()
My też mamy tormentile baby i też pomaga
U nas beoanthenem zeszło. Próbowałam też linomag ale po nim nie było poprawy
Karmię MM ma więcej fałdek ![]()
Dziękuję za wszystkie rady
będziemy próbować i zobaczymy co pomoże ![]()
To jak karmisz mm to thormentiale baby tak jak @Mamuska357 pisała. Przemyj najpierw przegotowaną woda i wytrzyj do sucha a później thormentiale a jak zejdzie to mąka ziemniaczana profilaktycznie
Dokładnie jak dziewczyny wyżej , higiena wacikiem z czystą wodą bardzo ważna
A jak wygląda codzienna higiena tego miejsca?
No tak właśnie myślałam że ma więcej fałdeczek
czyli taka klusia ![]()
a dodasz nam tu foto jak to wygląda ? No oczywiście nie jesteśmy pediatrami , dermatologami , wiesz nasze mamine rady dużo każdej z nas pomagają i chętnie np ja bym zobaczyła jak to wygląda ![]()
![]()
U mnie sprawdzil sie sudokrem , robilam tez pudrem i kapiele w krochmalu . Oczywoscie sudokrem i puder osobno ![]()
U nas odparzenie zaczęło robić się pod paszką i odrazu posmarowałam alantanem i nam pomogło , tak samo odparzenia za uchem także polecam .
U nas też było, pomogło dokładne osuszanie po kąpieli i ten krem ![]()
Posypywałam mąką, ale u nas nie zadziałało
za to 3 dni posmarowałam tym kremem i szyjka wróciła do formy
U nas sprawdzał się Bepanten i Linomag zielony, po dokładnym osuszeniu ![]()
Codziennie jest mycie i smarowanko oliwką bądź balsamikiem, dzisiaj zmieniłam smarowanko na bephanten (według waszych rad)
i zobaczę jak jutro to będzie wyglądało
Oooo Oliwka smarujesz maluchy? Ciekawe bo mi odradzano ze zapycha pory……
Nam też odradzano oliwkę bo natłuszcza a nie nawilża i zatyka pory.