Odparzenia na szyjce

Wiem że post o odparzaniu pupci był ale ja mam problem z odparzoną szyjką u córki :woman_facepalming: miał ktoś też taki problem… czym smarowałyście albo jakie sposoby miałyście na taki problem… smarowałam sudocrem’em ale średnio widzę poprawę :woman_facepalming:

Ja bym zasypała zasypka albo mąka ziemniaczana. Tak też zrobiła moja położna jak miały miał coś na dekoldzie jak był mały.

Można też użyć linomag zielony albo alantan żółty

1 polubienie

Jak karmisz piersią to mlekiem to przemywaj. Później przegotowaną woda na noc k zasyp mąka ziemniaczaną

A to od mleczka czy córka na więcej fałdek :thinking::thinking::wink:? Teraz idzie ciepło więc też bym przemywała wodą zaczerwienienia plus smarowała kremem ziajka med niebieskim :slight_smile:

1 polubienie

Tak, po kąpieli koniecznie wytrzeć do sucha i nakładaliśmy tormentile baby, 3 dni i zniknęło :wink:

My też mamy tormentile baby i też pomaga

U nas beoanthenem zeszło. Próbowałam też linomag ale po nim nie było poprawy

Karmię MM ma więcej fałdek :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Dziękuję za wszystkie rady :kissing_heart: będziemy próbować i zobaczymy co pomoże :grin:

1 polubienie

To jak karmisz mm to thormentiale baby tak jak @Mamuska357 pisała. Przemyj najpierw przegotowaną woda i wytrzyj do sucha a później thormentiale a jak zejdzie to mąka ziemniaczana profilaktycznie

1 polubienie

Dokładnie jak dziewczyny wyżej , higiena wacikiem z czystą wodą bardzo ważna

A jak wygląda codzienna higiena tego miejsca?

No tak właśnie myślałam że ma więcej fałdeczek :hugs: czyli taka klusia :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: a dodasz nam tu foto jak to wygląda ? No oczywiście nie jesteśmy pediatrami , dermatologami , wiesz nasze mamine rady dużo każdej z nas pomagają i chętnie np ja bym zobaczyła jak to wygląda :pleading_face::hugs:

U mnie sprawdzil sie sudokrem , robilam tez pudrem i kapiele w krochmalu . Oczywoscie sudokrem i puder osobno :grin:

U nas odparzenie zaczęło robić się pod paszką i odrazu posmarowałam alantanem i nam pomogło , tak samo odparzenia za uchem także polecam .

U nas też było, pomogło dokładne osuszanie po kąpieli i ten krem :heart:

Posypywałam mąką, ale u nas nie zadziałało :stuck_out_tongue_winking_eye: za to 3 dni posmarowałam tym kremem i szyjka wróciła do formy

U nas sprawdzał się Bepanten i Linomag zielony, po dokładnym osuszeniu :blush:

Codziennie jest mycie i smarowanko oliwką bądź balsamikiem, dzisiaj zmieniłam smarowanko na bephanten (według waszych rad) :wink: i zobaczę jak jutro to będzie wyglądało

1 polubienie

Oooo Oliwka smarujesz maluchy? Ciekawe bo mi odradzano ze zapycha pory……

Nam też odradzano oliwkę bo natłuszcza a nie nawilża i zatyka pory.