ja nie używałam mąki
Ja sypie jak czerwone się robi a tak to już nie. Na początku tylko sypalam przy każdej zmianie
Ja też tak na codzień to nie sypie a po mące szybko schodzi
I ziemniaczanej używacie ?
MiśkaPyśka dokładnie mąki ziemniaczanej używamy
Tak to jest jeden z najlepszych sposobów
ja nie używałam. i nie robiły się kluski na ciele dziecka ?
Ale z tą maka to jak sypalyscie to xhhba pupa do sucha wytarta po chusteczkach?
Ja nigdy nie stosowalam podobnie jak do kąpieli nie wiem jak się nawet za to bym kiala zabrać gotować krochmal czy poprostu do wody dosypywać?
Ja obsypywałam mąką ziemniaczaną starszego syna a malutkiego tylko krem isdin baby na odparzenia pieluszkowe jest gęsty zostawia fajną gruszą warstwę na skórze
U nas tylko mąka ziemniaczana jest w użyciu
Też słyszałam że mąka ziemniaczana jest najlepsza na odparzenia. Na szczęście jeszcze takich problemów nie mamy.
Mi też nie zdarzyło się używać mąkę ziemniaczaną
naszczescie nie musze jeszcze urzywac takich rzeczy ale słyszałam o cudownym działaniu mąki ziemniaczanej w tym przypadku właśnie mam jakies zasypki tez ,
Ja również z córcia nie miałam jeszcze problemów z odparzeniami. Na szczęście .
Ale podczas wizyt położnej poleciła mi firmę Weleda baby. Jest to niemiecka firma. Może ktoś miał z nią już styczność ?
Zakupiłam sobie płyn do kąpieli z którego jestem zadowolona od pierwszych dni a używamy go już 7 miesiąc, mamy kremik na niepogodę i wiatr ktory przydał się i właśnie zakupiłam polecony krem na odoparzenia ale nie przetestowany. Nadzór używamy na codzien linomag i jest ok. L Ogólnie te produkty są na bazie naturalnych ziół, m.in. nagietek lekarski, olej ze słodkich migdałów, sezamowych, rumianek. Może ktoś już próbował ? :)
Ale o mące ziemnaczej również słyszałam że może zdziałać cuda ☺️☺️
Jeszcze clotrimazolum hasco działa cuda przy odparzeniach
U nas mąkę ziemniaczana to położna polecała że jest najlepsza
Z początku używałam pudru do zasypywania ale strasznie uczulał więc tylko maść
Zależy jak mocne jest oparzenie bo na mocne nie wszystko zadziała
A u nas mimo iż tak mocno bylam przekonana do bepanthenu to w szpitalu były do użytku masci alantan plus i powiem wam ze ta masc jest mega fajna nie droga około 8zl wydajna tłusta i bez zapachu trochę podobna jak linomag tyle ze linomag ma ten specyficzny zapach;/