Powiem szczerze, że zapach lubię mieć tylko w łazience i to delikatny. Najczęściej wybieram mały atomizer założony na ścianie z wymiennymi wkładami. psikam nim raz na jakiś czas lub w razie potrzeby szybkiego odświeżenia. W innych pomieszczeniach zapachy działają na mnie drazniaco i chyba razem z mężem jesteśmy w tym absolutnie zgodni. On też tego nie cierpi, nawet świecy zapachowej. Od razu boli go głowa.Jeśli chodzi o maluszka to ja bym uważała... moze nie wyrządzi się mu krzywdy, ale jednak może dzialac drazniąco. Z tego co wiem to olejki eteryczne są dla niemowlęcia bardzo nie wskazane.
Odświeżacz to ja mam w łazience i na korytarzu. W pokojach nie mam
Ja mam synka 6lat i 2latka są alergikami ale po odświeżaczu nic im nie jest , pozatym nie psikam nim.non stop, okna również mam otwarte cały dzień , odświeżać używam zazwyczaj tylko w łazience czasem popsikam po mieszkaniu delikatnie i pachnie delikatnie nie jak perfumy czy też jakoś mocno a dzieciom nic się nie dzieje, wręcz sami chcą psikac;-) ale nie psikam tego za dużo tylko delikatnie psikne i wystarczy;-)
Odswiezacz w łazience to podstawa uważam tez mam ;) wiadomo mieszkanie wietrzone na okrągło;) w sumie w salonie okna wgl nie zamykam ;) po prostu lubie jak ładnie i delikatnie pachnie, nie lubie duszących zapachów, a kadzidełka odpadają, nie lubie ich.. do kontaktu jest fajny bo można ustawić moc albo po prostu odłączyć ;) uwielbiam jak zrobię pranie i mi się zapach roznosi po całym mieszkaniu, ale niestety nie piorę codziennie :D
Gugus.A. mam oczyszczacz powietrza kupiony w rtv euro agd Blueair Blue Pure 411. Jest on do maych powierzchni ale nam wystarcza w zupełności. Ma mozliwość regulacji na 3 poziomy. Ma też wskaźnik wymiany filtra i tj koszt ok 100 zł. Minusem jest to, że nie ma wskaznika zanieczyszczenia ale ja mieszkam w takim miejscu, że niestety powietrze jest cały czas zanieczyszcżone a w zimie to przede wszystkim �
Ewcia my jesteśmy alergikami i niestety mamy całkowity zakaz rozpylania czegokolwiek w pobliżu dziecka nawet dezodorantu czy lakieru do włosów. Byliśmy tez w szpitalu na testach i nawet na wpisie mam zaznaczone , że absolutny zakaz a szcerze mówiac zaczynalo się od marudzenia czy kochania dziecka.
Gugus to może jakiś do kontaktu mama pamiętam kypiwala kiedyś brise czy coa takiego i działało ale osobicie ja nie lubię takich rzeczy w domu w łazience tak ale nie w pokoju
ja w pokojach czy na balkonie mam tylko swieczki zapachowe i nic poza tym ale nie zawsze tez je zapalam ;) jezeli chodzi o korytarz i toalete musze miec zapach ale bardziej delikatny ktory tylko lekko sie unosi nie lubie intensywnych zapachow ani nic co psika samo co jakiś czas bo doprowadza mnie to do szalu
Zapach w łazience to dobra sprawa. W pokojach już nie jest aż tak potrzebny
Ja też jakoś nie potrzebuje takich zapachów w całym domu wystarczająco mi w łazience.
Gugus więc może spróbuj te patyczki
Patka ja w Lidlu na promocji kupiłam moskitierę na ramię przesuwanej.
Ja mam tylko zapach w lazience u znajomych też nie zauważyłam żeby mieli zapach w innych pomieszczeniach . Mam też świeczki zapachowe i ja się kąpie to czasem zapalam z yankee są bardzo długotrwałe i pieknie pachną cena dosyć duża jak za świeczki ale ja swoją już mam dwa lata :)
Te Yankee cenowo to ostra przesada, zapachy ładne, ale co w nich jest ze tyle kosztują..
Dzisiaj u nas leje deszcz , a ze mieszkam kolo lasu to mam taki piekny zapach świeżości ;) szkoda , ze nie ma takich odświeżaczy, tylko jakieś duszace ;) chyba rzeczywiscie taki odświeżacz były dla mnie dobry. Kiedyś zawsze paliliśmy świeczki zapachowe, ale właśnie odkąd się mały urodził to niczego nie używaliśmy jeszcze
A te świeczki z tego Yankee gdzie można zakupić najtaniej polecacie jakas stronkę i czy one są wydajne ;)??
Figa na długo starszczaja więc może i to trochę na cenę wpływa ale myślę że najwięcej marka wpływa na cenę
Dziewczyny nie chce mi się szukać w necie ile kosztują to zdradźcie tajemnice ;)
Ja nie lubię takich rzeczy bo mnie to dusi po prostu i nie dam rady przy tym siedzieć a tym bardziej się zrelaksować
Czasem w promocji można dostać, ale przeważnie za duża świeczkę kolo 1,2l 110h palenia chcą 100ziko.
No to wielkie te świeczki, cena chyba nie aż taka dużo, jak za taka pojemność
Ja jednak wole mniejsze swieczki a kilka rodzajow i roznych zapachow ;)