Okulary przeciwsłoneczne dla dzieci

Dziewczyny czy macie do polecenia jakieś okulary przeciwsłoneczne dla 1.5 rocznego malucha?

Chce zacząć się rozglądać za okularami dla młodej na lato, w zeszłym roku mieliśmy izipizi i były bardzo fajne, ale teraz szukam czegoś bardziej giętkiego by jak mała będzie je zdejmować to jednak przetrwały. Oczywiście chciałabym by mailu te największą ochronę UV itd.

Macie jakieś sprawdzone firmy i modele?

1 polubienie

Corka miala Kietle, sa troche bardziej elastyczne. Na pewno sa wytrzymale bo raz nawet wozkiem na nie najechalam. Ale czesciej je sciagala niz miala na nosie. I chodzila z chustka z daszkiem. To bylo wygodniejsze w zabawie, a okulary tylko w samochodzie

3 polubienia

Zawsze kupuje okulary przeciwsłoneczne stacjonarnie w sklepie okulistycznym. Dzięki temu mam pewność , że będą z filtrem. A najważniejsze to dziecko może je przymierzyć i sprawdzić czy będą wygodne. Kiedyś zamówiłam przez internet , wymiary powinny idealnie pasować , no ale jednak nie. Okularów nie chcieli przyjąć i wydalam na marne 150 zł.

My kupowaliśmy siostrzenicy w prezencie u optyka u nas w mieście okularki Babiators :heart: zakochałam się w nich wizualnie ale pani optyk je bardzo polecała :cherry_blossom: mięciutkie, z giętką oprawą :smiling_face:
Musiałaby zmierzyć małej, bo moja siostrzenica miała 3 latka jak je kupiliśmy :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja kupowałam w aptece i są super. Najlepiej to wziąć gdzieś dziecko i przymierzyć bo nie każdemu każde będą pasować do kształtu głowy

Synek mial Kietla. A raczej dalej ma. Dużo przetrwały i dalej sa w całości.

1 polubienie

Te są mega śliczne :slight_smile:

1 polubienie

@Mamamamusia Mają wlasnie bardzo dobre opinie :smiling_face_with_three_hearts: a co najważniejsze spodobały się małej właścicielce, że chciała je wszędzie zabierać :heart::sun_with_face:

@Hedwiga @Kalusia161 właśnie myślałam o nich w zeszłym roku już
@MojeM1 @Karcia @Mamamalwi w sumie może pomyśle czy nie pójść z nią do sklepu, w zeszłym roku kupowałam w amko i odbierałam stacjonarnie, ale niestety zamknęli się w Warszawie i mają jakoś mniej tego asortymentu na stronie więc i tak muszę poszukać gdzieś indziej miejsca z tym że ona dość mała jeszcze jest na samodzielne wybory, tak mi się wydaje :wink:

1 polubienie

Nawet nie chodzi o samodzielne wyboru tylko o to żeby wybrać jej okularki które będą pasować do kształtu jej głowy. Nic nie będzie uwierać i noski będą dobrze dopasowane.

1 polubienie

Dokładnie o to chodzi , że to ty ocenisz czy jej pasują pod względem wygody i dopasowania do kształtu głowy. Możesz mieć dwie pary z tego samego rozmiaru a mimo to będą inaczej leżały. Także bardziej mi chodzi o taki rodzaj pasowania a nie to czy córce będą odpowiadały w wyglądzie :slight_smile:

No tak tak, dlatego napisałam że chyba macie rację i się wybiorę z nią stacjonarnie, bo tam gdzie kupowałam tamte to już nie ma tego sklepu w Warszawie.
Tutaj o tym że mała za mała na decydowanie to chodziło mi że któraś z was pisała że samej właścicielce się podobają, więc był taki uśmieszek z mojej strony że moja nie zdecyduje :wink:

A moje pytanie o te modele jest po to żeby też popatrzeć gdzie mogą podobne mieć i sobie sprawdzić je :smile:

Ja moge polecic kilka, ktore u nas sie sprawdzily i wydaja sie fajne na 1,5 r – glebsza ochrona UV i bardziej elastyczne, bo wiem, jak maluchy je sciagaja :sweat_smile:Izipizi Baby – mielismy w zeszlym roku i byly super – lekkie, wygodne i nie tak sztywne…Babiators – mega elastyczne, prawie sie nie lamia jak maly sciaga i zgniata (sa z gumowego materialu)…I Play By Green Sprouts – tez fajne, bardzo miekki material, duza ochrona UV i nie sprawiaja wrazenia, ze zaraz sie rozwalą jak beda w rączkach :rofl: Warto szukac takich z oznaczeniem UV400 / 100% UV, bo w tym wieku oczy sa jeszcze bardzo wrazliwe…My dodatkowo bralismy z paskiem na glowe – jak maluch sciagal, to i tak zostawaly na szyi i bylo mniejsze ryzyko zgubienia…

1 polubienie

Ja w tamtym roku też postawiłam na chustki z daszkiem i były flamastry strzałem w 10!

1 polubienie

U nas najlepiej sprawdziły się Babiatorsy. Są naprawdę giętkie, mała je ciągle ściągała, wyginała i do tej pory nic się z nimi nie stało. Mają pełną ochronę UV, a do tego polaryzację, więc oczy są dobrze zabezpieczone nawet w mocnym słońcu. Duży plus za to, że dobrze leżą i dziecko nie zrzuca ich po minucie. Mieliśmy też Green Sprouts i też były bardzo ok, miękkie i lekkie, typowo dla maluchów, takie nie do zdarcia. Jeśli zależy Ci na czymś jeszcze bardziej elastycznym niż Izipizi, to naprawdę warto je sprawdzić. Ja zawsze brałam też modele z paskiem na głowę, bo wtedy było mniej nerwów i mniej szukania okularów po wózku.

1 polubienie

Czapki ostatnio dotrwałam w Primark w wisienki więc dwie mamy, na pewno będę chciała jej upolowac kapelusz z UV z hm bo nam się super sprawdził :blush:

1 polubienie

O masz gdzieś może screena/link do takiego kapelusika? Myślę że i nam by się przydał :sweat_smile:

To byl ten, do tego jest też kostium więc idelany zestaw na plażę. I ze smyka mieliśmy jeszcze takie bawełniane też super były ale w tym roku to już młoda chyba nie da nam sobie takich założyć :laughing:

Polecam tez Reimy kapelusze- moze nie tak ladniutkie jak hm ale sa mega solidne :slight_smile:
Z reszta odziez zimowa tez maja nie do zdarcia :slight_smile:

1 polubienie