Dziewczyny czy macie do polecenia jakieś okulary przeciwsłoneczne dla 1.5 rocznego malucha?
Chce zacząć się rozglądać za okularami dla młodej na lato, w zeszłym roku mieliśmy izipizi i były bardzo fajne, ale teraz szukam czegoś bardziej giętkiego by jak mała będzie je zdejmować to jednak przetrwały. Oczywiście chciałabym by mailu te największą ochronę UV itd.
Corka miala Kietle, sa troche bardziej elastyczne. Na pewno sa wytrzymale bo raz nawet wozkiem na nie najechalam. Ale czesciej je sciagala niz miala na nosie. I chodzila z chustka z daszkiem. To bylo wygodniejsze w zabawie, a okulary tylko w samochodzie
Zawsze kupuje okulary przeciwsłoneczne stacjonarnie w sklepie okulistycznym. Dzięki temu mam pewność , że będą z filtrem. A najważniejsze to dziecko może je przymierzyć i sprawdzić czy będą wygodne. Kiedyś zamówiłam przez internet , wymiary powinny idealnie pasować , no ale jednak nie. Okularów nie chcieli przyjąć i wydalam na marne 150 zł.
My kupowaliśmy siostrzenicy w prezencie u optyka u nas w mieście okularki Babiators zakochałam się w nich wizualnie ale pani optyk je bardzo polecała mięciutkie, z giętką oprawą
Musiałaby zmierzyć małej, bo moja siostrzenica miała 3 latka jak je kupiliśmy
@Hedwiga@Kalusia161 właśnie myślałam o nich w zeszłym roku już @MojeM1@Karcia@Mamamalwi w sumie może pomyśle czy nie pójść z nią do sklepu, w zeszłym roku kupowałam w amko i odbierałam stacjonarnie, ale niestety zamknęli się w Warszawie i mają jakoś mniej tego asortymentu na stronie więc i tak muszę poszukać gdzieś indziej miejsca z tym że ona dość mała jeszcze jest na samodzielne wybory, tak mi się wydaje
Nawet nie chodzi o samodzielne wyboru tylko o to żeby wybrać jej okularki które będą pasować do kształtu jej głowy. Nic nie będzie uwierać i noski będą dobrze dopasowane.
Dokładnie o to chodzi , że to ty ocenisz czy jej pasują pod względem wygody i dopasowania do kształtu głowy. Możesz mieć dwie pary z tego samego rozmiaru a mimo to będą inaczej leżały. Także bardziej mi chodzi o taki rodzaj pasowania a nie to czy córce będą odpowiadały w wyglądzie
No tak tak, dlatego napisałam że chyba macie rację i się wybiorę z nią stacjonarnie, bo tam gdzie kupowałam tamte to już nie ma tego sklepu w Warszawie.
Tutaj o tym że mała za mała na decydowanie to chodziło mi że któraś z was pisała że samej właścicielce się podobają, więc był taki uśmieszek z mojej strony że moja nie zdecyduje
A moje pytanie o te modele jest po to żeby też popatrzeć gdzie mogą podobne mieć i sobie sprawdzić je
Ja moge polecic kilka, ktore u nas sie sprawdzily i wydaja sie fajne na 1,5 r – glebsza ochrona UV i bardziej elastyczne, bo wiem, jak maluchy je sciagaja Izipizi Baby – mielismy w zeszlym roku i byly super – lekkie, wygodne i nie tak sztywne…Babiators – mega elastyczne, prawie sie nie lamia jak maly sciaga i zgniata (sa z gumowego materialu)…I Play By Green Sprouts – tez fajne, bardzo miekki material, duza ochrona UV i nie sprawiaja wrazenia, ze zaraz sie rozwalą jak beda w rączkach Warto szukac takich z oznaczeniem UV400 / 100% UV, bo w tym wieku oczy sa jeszcze bardzo wrazliwe…My dodatkowo bralismy z paskiem na glowe – jak maluch sciagal, to i tak zostawaly na szyi i bylo mniejsze ryzyko zgubienia…
U nas najlepiej sprawdziły się Babiatorsy. Są naprawdę giętkie, mała je ciągle ściągała, wyginała i do tej pory nic się z nimi nie stało. Mają pełną ochronę UV, a do tego polaryzację, więc oczy są dobrze zabezpieczone nawet w mocnym słońcu. Duży plus za to, że dobrze leżą i dziecko nie zrzuca ich po minucie. Mieliśmy też Green Sprouts i też były bardzo ok, miękkie i lekkie, typowo dla maluchów, takie nie do zdarcia. Jeśli zależy Ci na czymś jeszcze bardziej elastycznym niż Izipizi, to naprawdę warto je sprawdzić. Ja zawsze brałam też modele z paskiem na głowę, bo wtedy było mniej nerwów i mniej szukania okularów po wózku.
To byl ten, do tego jest też kostium więc idelany zestaw na plażę. I ze smyka mieliśmy jeszcze takie bawełniane też super były ale w tym roku to już młoda chyba nie da nam sobie takich założyć
Polecam tez Reimy kapelusze- moze nie tak ladniutkie jak hm ale sa mega solidne
Z reszta odziez zimowa tez maja nie do zdarcia
1 polubienie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.