Beata od 2 miesiąca ciąży smaruje dzień w dzień po kąpieli cały brzuszek i piersi
i wszystko jest w porządku ?
Jakie polecacie olejki do masażu?
Mamy z mustelli i jest fajny, wcześniej mieliśmy olejek ze słodkich migdałów ale synkowi nie służył. Teraz przez AZS smarujemy już tylko kremami
My mieliśmy z Musteli ale średnio nam wychodziły
My używamy olejek z migdałów też do ciemieniuchy. Ja kiedyś używałam do masażu krocza.
Jedynie co to, jeśli używamy dla dziecka warto najpierw użyć mała ilość, żeby sprawdzić czy nie uczuli.
Ja używam do masażu krocza, nie pamiętam jakiej firmy, kupiony w Rossmanie. Ogólnie nie jestem fanką olejków stosowanych do smarowania ciała, wolę balsamy, bo po olejku cała się lepię i jeszcze pół łazienki jest w tłustych plamach
Ale może to ja mam dwie lewe ręce do tego.
Co ciekawe, gadałam z moja fizjoterapeutką urofizjo i mówiła, że właśnie kilka lat temu olejek ze słodkich migdałów był polecany do masażu krocza, ale okazało się, że wiele kobiet uczula. Więc rzeczywiście warto wcześniej sprawdzić na niewielkim fragmencie, czy jest ok.
Ja kupiłam tydzień temu i jeśli chodzi o nawilżenie ciała jest rewelacyjny - olej z migdałów z rossmana ![]()