Prosimy testerki, które otrzymały wyjątkowy zestaw podróżny Mustela i Canpol babies o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.
Zacznę na temat tego co już (z)użyłam żeby nie zapomnieć. Z czasem dodam czy edytuję ![]()
Kosmetyczka - piękny wzór, miły materiał. Wydaje się malutka ale pomieści pełne butelki kosmetyków mustela, więc taka mała nie jest! Jedyny minus jaki mi przychodzi do głowy to że jeśli coś się wyleje, to cała zalana, bo to materiałowe.
Chusteczki nawilżane - ogromny plus za zamknięcie. Mimo że nie mają plastikowe kliknięcia to się super zamykają i nic nie wysycha. Nie są mokre tak żeby ociekały wodą, takie akurat. Jak dla mnie minus że często wyjmuje się po kilka
Krem SPF - wygodne opakowanie, nie bieli, fajnie pachnie. Ogromny minus za to że bardzo brudzi i nawet nie sądziłam ale się nie spiera.
Plecak - piękny, ogromnie pojemny. Dwie kieszenie termiczne na butelki są dość duże więc też super. Wygodne otwarcie, dużo przegródek. Najbardziej mnie kupiła malutka kieszonka na telefon na plecach
edit: plus za zaczepy do wózka, jednak uważam że są mało praktyczne bo łatwo je zgubić, a plecak bardzo się na nich buja.
Ręczniki jednorazowe
W szpitalu korzystałam z nich i byłam bardzo zadowolona. Są chłonne i zajmują mało miejsca, po porodzie są na prawdę bardzo przydatne .
Woreczki na zużyte pampersy
bardzo przydatna rzecz przy małym dziecku
Idealnie sprawdzają się podczas spacerów , wyjsc z domu
Podkłady higieniczne - super chłonne I rozmiar też ekstra. Bałam się że będą małe, ale używam na przewijaku w domu i są o tyle super że ruchliwe dziecko nie da rady ich łapać, jeść ani kopać a mimo wszystko na tyle duże że złapią co trzeba
Dodatkowo mają idealny rozmiar pod prześcieradło do gondoli ![]()
Jestem zachwycona produktami
jak zwykle testowanie to wielka przyjemności ![]()
Kosmetyczka Mustela
Kosmetyczka jest świetna - ma super wzór, jest kolorowa i materiałową dziecko czemu można ją wyprać. Kolory sprawiają że bez problemu odnajdę ją w torbie czy plecaku
jestem zachwycona wzorem i tym jak bardzo jest pojemna. Bez problemu mieści wszystkie potrzebne kosmetyki. Dużym plusem jest również materiał, z którego
Krem z SPF
Synek ma bardzo wrażliwą skórę, dlatego trochę obawiałam się stosowania nowego kremu z SPF. Na szczęście kosmetyk nie spowodował żadnych zmian skórnych ani podrażnień. Bardzo dobrze się rozsmarowuje, szybko się wchłania i jest wygodny w aplikacji, co ma ogromne znaczenie przy bardzo aktywnym dziecku. Raz podczas aplikacji ubrudziłam białe body (synek uciekał więc to było wyzwanie
) , ale plama bez problemu się sprała i nie zostały żółte ślady.
To krem z filtrem po który będziemy sięgać przez resztę wakacji. A zamknięcie jest świetne - już się nie obawiam, że po wrzuceniu do torby zawartość kremu się rozleje.
Z żadnym innym SPF się tak nie polubiłam jak z tym ![]()
Pianka myjąca
Pianka ma bardzo fajny zapach i trochę się obawiałam, że skóra synka może źle zareagować na nowy kosmetyk, zwłaszcza taki który pachnie, ale na szczęście synek dobrze zareagował
Pianka jest wydajna i ma wygodną pompkę, dzięki której łatwo odmierzyć odpowiednią ilość produktu. Korzystanie z niej jest naprawdę komfortowe. Pompka posiada blokadę więc nie boję się, że synek dla zabawy wyleje pół opakowania ![]()
Plecak
Plecak jest genialny. Do tej pory byłam fanką toreb do wózka, ale bardzo ciężko było się zmieścić w jedną
Plecak jest bardzo pojemny, bez problemu można spakować się na całodniowy wyjazd, ale sprawdza się również podczas krótszych wyjść. Ma mnóstwo kieszonek. Początkowo ciężko było mi zapamiętać, co gdzie schowałam, ale po kilku użyciach wszystko stało się intuicyjne i teraz korzysta mi się z niego bardzo wygodnie.
Na początku miałam też problem z zamocowaniem plecaka do rączki wózka, jednak po krótkiej instrukcji otrzymanej na forum nie było już z tym żadnego problemu. Obawiałam się, że zawieszony plecak będzie przeszkadzał podczas spacerów, ale sprawdza się bardzo dobrze zarówno przypięty do rączki, jak i schowany w koszu pod wózkiem.
Bardzo podobają mi się termiczne kieszonki na butelki oraz boczne kieszenie na napoje. Genialnym rozwiązaniem jest kieszeń na mokre ubrania (chociaż mam nadzieję że nie będę musiała z niej korzystać
). Świetnym dodatkiem jest również mata do przewijania. Jest przyjemna w dotyku i pozwala wygodnie przewinąć dziecko nawet na trawie czy w innych plenerowych warunkach.
Ręczniki jednorazowe
Ręczniki bardzo dobrze sprawdzają się podczas wyjazdów czy pobytu w szpitalu. Są odpowiednio chłonne i mają praktyczny rozmiar. Bardzo podoba mi się to, że nie muszę zabierać własnych ręczników z domu, które zajmują dużo miejsca. To świetna i wygodna alternatywa dla tradycyjnych ręczników. No i przede wszystkim bardziej higieniczna alternatywa ![]()
Woreczki
Woreczki mają przyjemny zapach oraz praktyczne uchwyty. Jedyny drobny minus to fakt, że czasami trudno wyciągnąć tylko jeden woreczek i go otworzyć, szczególnie gdy mam suche dłonie zdarza mi się wyciągnąć od razu dwa. Ale i tak uważam, że są świetne i będziemy z nich regularnie korzystać.
Chusteczki
Chusteczek używamy już od dłuższego czasu i bardzo je lubimy. Są odpowiednio nawilżone, nie powodują podrażnień ani odparzeń i świetnie sprawdzają się w codziennym użytkowaniu.
Podkłady do przewijania
Podkłady świetnie sprawdziły się u nas już w okresie noworodkowym. Rozmiar z testów jest dla nas troszkę za mały, bo synek jest już większy i bardzo aktywny, ale używamy 2 i takie rozwiązanie świetnie się sprawdza, bo jeśli trochę się ubrudzi to wymieniamy tylko jeden mniejszy. Co jest też bardziej ekologicznym rozwiązaniem ![]()
No więc podkłady spełniają swoje zadanie k super że mają taśmę do przyklejania.
Woreczki na pieluszki bardzo fajnie że są tak pakowane bo łatwo zabrać ze sobą a nie trzeba całej rolki.
Ręczniki jednorazowe finalnie nie przetestowałam osobiście bo oddałam znajomej ale była nimi zachwycona i zamówiła jeszcze kilka sztuk żeby mieć na wyjazdy. Pisała że super chłonne, milutkie, nie zostawiają paprochów na skórze i zajmują mało miejsca. Dodatkowo są dwa w zestawie więc wielki plus i są tanie
Polecak idealny do wózka i na wyjazdy, bardzo pojemny, dodatkowa kieszonka Thermo I mata do przewijania w środku to to czego mamy potrzebują najbardziej.
Kosmetyki Mustela z tego zestawu bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Żel do mycia delikatnie oczyszcza skórę, nie powoduje podrażnień i ma przyjemny, subtelny zapach. Krem przeciwsłoneczny SPF 50 łatwo się rozprowadza, szybko się wchłania i skutecznie chroni delikatną skórę dziecka przed słońcem. Nie pozostawia tłustej warstwy ani białych smug, co jest dla mnie dużym plusem. Oba produkty są wydajne i świetnie sprawdzają się w codziennej pielęgnacji. Z przyjemnością będę po nie sięgać ponownie i polecam je innym rodzicom.
Kosmetyczka jako dodatek prześliczna i materiałowa mimo że wydaje się mała pomieści wszystko co trzeba jestem nią mile zaskoczona
Plecak - uwielbiam za tą liczbę kieszonek i za to że jest taki pojemny! Mogę tam spakować co tylko chce, butelki laktatory, pieluchy, bluzy i zakupy z biedronki
jedyne co bym w nim zmieniła to trochę design, + dodałabym trochę koloru! Mógłby byc bardziej żywszy ![]()
Ręczniki jednorazowe - już w ostatnim wpisie pisałam, że super opcja, czy to na jakieś city breaki, czy nawet jak przyjeżdżają do nas goście na noc, chłonne, fajne, sprawdzają się!
Podkłady - nie wiedziałam, że w ofercie są takie małe podkłady! Jestem pozytywnie zaskoczona bo teraz bardzo często ich używamy! Żegnamy się z przewijakiem i te podkłady są idealne żeby podłożyć na łóżku pod tyłeczek maluszka! Uwielbiam i na pewno kupię kolejną paczkę
Chusteczki nawilżane - też już recenzowałam ostatnio, ja jestem za tym żeby pojawiło się plastikowe otwarcie
co do chusteczek - są spoko! Spełniają swoje zadanie
Nakładki na WC - nie wiem za bardzo co o nich napisać, ale sprawdzają się w podróży, robią co mają robić ![]()
Kosmetyczka - myślałam, że będzie mniejsza, ale pozytywnie się zaskoczyłam że jest większa. Cudowny ma print! No i czego chcieć więcej od kosmetyczki? ![]()
Krem Mustela 50 - u nas się niestety nie sprawdza
może coś źle robię ale nam zabarwił ubranko i wgl mi ciężko go zmyć z rąk ![]()
Mustela awokado zel - a tu pozytywne zaskoczenie bo tak jak nam kosmetyki musteli nie siedzą i trochę miała opory przed użyciem tak ten produkt się sprawdził! Jest delikatny, wystarczą dwie pompki i maluch cały wymyty
po użyciu nic się nie dzieje!
Produkty Mustela bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły kosmetyki mają delikatny zapach, dobrze się rozprowadzają i nie podrażniły wrażliwej skóry córki i syna . Chusteczki Canpol babies są miękkie, odpowiednio nawilżone i nie rwą się podczas wyjmowania. Jednorazowe podkłady sprawdziły się podczas przewijania poza domem, a ręczniki jednorazowe okazały się bardzo wygodne na wyjazdy pod domek nad jezioro ![]()
![]()
![]()
Ręczniki jednorazowe - Super są!
Wcale nie takie jednorazowe świetnie sprawdziły się na wakacjach, gdzie testowała je moja szwagierka. Zajmują bardzo mało miejsca, są naprawdę chłonne i szybko schną. Jak dla mnie świetna opcja na wyjazdy ![]()
Podkłady higieniczne - Są bardzo chłonne i dobrze zabezpieczają. Przydały się zarówno w domu, jak i na wyjazdach. Fajnie, że zajmują mało miejsca i można je mieć zawsze pod ręką. Zdecydowanie warto mieć je w domu i w torbie na wyjazd
Woreczki na zużyte pieluchy- bardzo wydajne, zatrzymuje smrodek w środku i nie przepuszczają go na zewnątrz
Chusteczki nawilżające- są dobrze nasączone, delikatne i fajnie sobie radzą na codzień. Bardzo wygodne na spacer, wyjazd czy wakacje, bo można je mieć zawsze pod ręką. Jak dla mnie naprawdę fajne chusteczki, szczególnie na wyjścia z dzieckiem
Plecak- totalny hit macierzyństwa, pojemny i poręczny był już z nami na kilku wyjściach i wszystko co potrzebne było pod ręką. Kieszonka termiczną dobrze izoluje ciepło, i mleczko po 3 godzinach dalej miała dobrą temperaturę! Dodatkowo w plecaku jest mata do przewijania !
Kowmetyki mustella- w trakcie testowania, opinie zaktualizuje w przyszłości
Mi narazie nie jest dane przetestować, ale mogę wypowiedzieć się na temat niektórych produktów ![]()
Kosmetyczka
Jest świetna , bardzo pojemna , bez problemu pomieści wszystkie potrzebne rzeczy. Jest z materiału więc to jest mega plus , można ją spokojnie wyprać. Ten słodki motyw zwierzęcy dodaje uroku . Kosmetyczka jest duża więc nie ma problemu że gdzieś się zgubi .
Kosmetyki Mustella
Firma jest mi bardzo dobrze znana , uwielbiam ją , ale niestety produkty dla dzieci nie są mi znane więc wypowiem się po przetestowaniu .
Plecak
Jest po prostu zachwycający , jest to produkt przydatny dla każdej mamy .
Jest bardzo pojemny , ma mnóstwo kieszonek co pomoże w łatwym odnalezieniu produktu, bez zbędnego bałaganu . Kolor idealny , nie będzie widać śladów użytkowania. Super że jest możliwość przypięcia do wózka, nie trzeba go nosić . Fajnie że jest dołączona dodatkowo mata do przewijania , zajmuje mało miejsca więc nie przeszkadza że coś nie pomieści się . Plecak narazie schowany czeka na swoją kolej do przetestowania , myślę że napewno będę go codziennie używać.
Innych produktów nie mam przetestowanych ale w przyszłości edytuje post lub dodam nowy o kolejnych produktach i tych co już mam przy użytkowaniu. ![]()
![]()
Poniżej przesyłam opinie
plecak - coś rewelacyjnego.
Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to jest zgrany i bardzo ładny. Wygląda naprawdę w porządnie. Wielki plus za to że można go nosić na plecach lub przypinać do wózka.
Kolejny olbrzymi plus za liczne kieszonki na zamek w środku i na zewnątrz. Kieszonki są różnych rozmiarów i naprawdę można fajnie posegregować rzeczy. Game changer to kieszonki na butelki z wkładem termicznym i dodatkowy przewijak.
Plecak jest pojemny i bardzo ładnie wygląda
Polecam wszystkim mamom bo to mega przydatna rzecz przy dziecku w podróżach. Mieści i butelki i akcesoria do przewijania, ubranka i wiele innych rzeczy jak chociażby zabawki.
Podkłady - bardzo lubię te podkłady Canpol. Mają różne wymiary. Są delikatne w dotyku i schludne. Wytrzymałe i chłonne.
Woreczki na pampersy - fajne rozwiązanie na zużyte pampersy. Używamy i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Plus za opakowanie z tą częścią plastikową do łatwego wynajmowania.
Chusteczki nawilżone- super, że mają prosty skład i 99% to woda. Odpowiednio nawilżone. Jedynie brakuje takiego plastikowego otworu by można było łatwiej otwierać i zamykać i by nie wysychały
Ręczniki jednorazowe - strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o te ręczniki jednorazowe. Mozna brać ze sobą na wyjazdy weekendowy czy do szpitala albo jak sie jedzie do kogoś w odwiedziny. Mięciutkie i w dwóch rozmiarach dzięki temu idealne do kąpieli i do twarzy na przykład
Krem UV50 Mustela - używamy kremu nieustannie
w te upalne dni. Łatwo się go rozsmarowuje i nie zostawia białego filmu na skórze. Dobrze się wchłania. Wydajny. Jedynie trzeba uważać bo nieco brudzi ubranka na żółto przy nakładaniu.
Płyn do kąpieli - bardzo się cieszę że mogłam przetestować. Zawsze chciałam go wypróbować ale ten płyn do najtańszych nie należy
Ma dużą pojemność no bo aż 400ml - to plus. Jest wydajny i fajnie się pieni.
Ten zestaw trafił do nas akurat w idealnym momencie latem praktycznie ciągle gdzieś się ruszamy i dopiero przy dziecku człowiek odkrywa, że ”wyjście na chwilę’” oznacza zabranie połowy domu ![]()
Plecak okazał się moim numerem jeden. Jest pojemny, wygodny i wreszcie mam swoje miejsce na pieluszki, ubranka, jedzenie i wszystkie te drobiazgi, wkoncu udało nam się go dobrze przetestować ![]()
![]()
Plyn do kapieli z Musteli pieknie pachnie, duża wydajna butelka Zdecydowanie polecam ![]()
Krem UV50 Mustela - Bardzo dobrze chroni przed promieniami słonecznymi, łatwo się rozsmarowuję jak dla Nas super sie sprawdza ![]()
Chusteczki nawilzone - dobre, miekkie super nawilżone , latwo sie wyciagaja ![]()
Kosmetyczka- piekny motyw w zwierzątka, idealna na wyjazd do spakowania najpotrzebniejszych rzeczy ![]()
Woreczki na zużyte pampersy- super sprawa na zabranie na wyjazd, nie przepuszczaja brzydkiego zapachu ![]()
Plecak- super pojemny, ma sporo przegrodek zeby pochowac rozne rzeczy
fajny uniwersalny kolorek , poreczny mimo wielkaosci , mozliwosc noszenia na plecach albo przypiecia do wozka
Polecam ![]()
Reczniki jednorazowe-milutkie w dotyku super na wyjazd;)
Nakladki na wc- fajna sprawa na zabranie do szpitala czy podroz
Płyn do mycia - duża butelka, bardzo wydajna. Fajna, kremowa konsystencja sprawia że skóra dziecka jest milutka po kąpieli
dodatkowo delikatny zapach, trochę jak zapach bobasa
co bardzo ważne - nie szczypie w oczka ![]()
Woreczki na pieluchy - super produkt, o którego istnieniu nie miałam wcześniej pojęcia
idealna opcja na wyjścia i wyjazdy czy spędzanie długich godzin na świeżym powietrzu! Nie dość że nie ma problemu śmiecenia, bo łatwo zapakować to jeden woreczek pomieści kilka pieluchy, a nawet może być użyty jako mini worek na śmieci ![]()
Wielofunkcyjny plecak dla mamy - HIT! Bardzo dużym plusem jest pojemność, można zmieścić wiele rzeczy a nie wygląda na ogromny, ma wiele przydatnych przegródek dzięki czemu wszystko jest uporządkowane i można łatwo znaleźć. Kolor idealny, pasuje do wózka, do outfitu mamy czy taty. Są w nim uchwyty więc nie trzeba się martwić jak go założyć do wózka czy gdzie je dokupić bo wszystko już w nim jest. Boczne kieszonki bardzo przydatne na wodę. Wypróbowaliśmy zarówno przy wózku jak i jako plecak na wypady weekendowe i sprawdził się idealnie. Zmieścił wszystkie ubranka, zabawki i potrzebne akcesoria dla dziecka.
Jednorazowe ręczniki - duży plus za dwa rozmiary w jednym opakowaniu jest to bardzo dobre rozwiązanie np. na weekendowe wypady czy do auta w razie potrzeby, są miękkie i nie zajmują dużo miejsca więc to duży plus.
Chusteczki nawilżane - niezbędne przy dziecku myślę że na każdym etapie a i ja sama nie raz używałam żeby wyczyścić ręce. Nie podrażniają. Czasem jednak wyciąga się więcej niż jedna.
Podkłady - nie zliczę ile ich już zużyliśmy. Przydają się wszędzie. W podróży, w gościach, w aucie, w gondoli i w domu też. Rozmiar idealny dla maluchów, korzystamy też z tych większych i oba nam się sprawdzają i co najważniejsze są chłonne więc faktycznie nic nie przecieka. Idealne też na wietrzenie.
Woreczki zapachowe na zużyte pieluszki - przydatne na wyjścia. Jak na spacerze trzeba zmienić pieluchę i nie ma w pobliżu kosza to jest to idealne rozwiązanie. Bardzo przydatne w aucie jak trzeba się gdzieś zatrzymać np. w lesie to nawet jak zapomni się potem ją zabrać z auta to nie ma problemu ponieważ jest w woreczku. Plus za to, że woreczek jest z uszami i można zawiązać. W domu przydatny do kosza na przewijaku więc używam nie tylko do pieluch ale i zużytych podczas pielęgnacji wacików, gazików, patyczków itd
Żel do mycia ciała i włosów z awokado Mustela - jest bardzo wydajny. Świetne rozwiązanie z pompką. Nie podrażnia skóry. Fajnie się pieni. Idealny do codziennych kąpieli dla malucha i całej rodziny.
Mleczko przeciwsłoneczne Mustela - ten produkt przetestowałam na sobie. Bardzo dobrze się wchłania, konsystencja na plus. Dałam do smarowania również większym dzieciom i nic na ich skórze się nie wydarzyło więc to na plus.
Kosmetyczka - piękny wzór, pojemna, myślałam że jest mniejsza więc byłam miło zaskoczona, mieści niezbędne pielęgnacyjne rzeczy dla niemowlaka na weekendowy wyjazd
Kosmetyczka Mustela
Kosmetyczka jest świetna! Od razu spodobał mi się jej design - lubię takie proste, estetyczne rozwiązania. Jest również bardzo dobrze wykonana i sprawia wrażenie solidnej, więc bez problemu można korzystać z niej na co dzień. U nas kosmetyczka na stałe zagościła w torbie do wózka. Ma bardzo praktyczny rozmiar - bez problemu mieszczą się w niej kilka pieluszek, podkłady, chusteczki oraz ubranko na zmianę. Dzięki temu wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy mamy zawsze w jednym miejscu i możemy je szybko wyciągnąć, kiedy są potrzebne. Bardzo praktyczny gadżet na codzienne spacery.
Krem z SPF Mustela
Krem z SPF Mustela mieliśmy okazję kilka razy testować podczas spacerów, również na delikatnej skórze naszego noworodka. Produkt dobrze się u nas sprawdził i nie zauważyłam żadnych niepokojących reakcji skóry po jego zastosowaniu. Podczas spacerów skóra była odpowiednio chroniona i nie pojawiły się żadne oznaki poparzenia słonecznego. Przy tak delikatnej skórze maluszka możliwość zastosowania produktu zapewniającego ochronę przed słońcem jest dla mnie bardzo ważna. Jak do tej pory jesteśmy z niego zadowoleni.
Zel myjący Mustela
Używamy od pierwszej kąpieli naszego maluszka. Od początku dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji i jak do tej pory nie zauważyłam żadnego uczulenia ani podrażnienia skóry. Pianka jest delikatna i dobrze sprawdza się podczas kąpieli. Mam poczucie, że odpowiednio pielęgnuje skórę dziecka, która w pierwszych tygodniach życia wymaga przecież szczególnej troski. Używamy jej regularnie i jesteśmy z niej zadowoleni.
Plecak Canpol Babies
Jest bardzo dobrze wykonany i zdecydowanie na plus oceniam jego pojemność. Bez problemu można spakować do niego wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka - pieluszki, ubranka, chusteczki, kosmetyki czy dodatkowe akcesoria. Doceniam również jego wykonanie i funkcjonalność, natomiast mam jedno zastrzeżenie - jak dla mnie plecak jest dość ciężki, szczególnie jeśli ma być używany codziennie. Po spakowaniu wszystkich rzeczy dla dziecka jego waga robi się już odczuwalna. Przy krótszych wyjściach nie jest to duży problem, ale przy codziennym użytkowaniu zdecydowanie wolałabym lżejszą konstrukcję.
Ręczniki jednorazowe
Ręczniki jednorazowe zdecydowanie pozytywnie mnie zaskoczyły. Są bardzo chłonne, a podczas pobytu w szpitalu sprawdziły się wręcz rewelacyjnie. Szczególnie doceniłam je po porodzie, kiedy higiena i komfort są naprawdę bardzo ważne. Ogromnym plusem jest również to, że zajmują niewiele miejsca w torbie, a jednocześnie zawsze mamy dostęp do świeżego ręcznika. Dzięki temu nie trzeba martwić się o pranie czy przechowywanie wilgotnych ręczników. Dla mnie to jeden z tych produktów, które naprawdę warto mieć ze sobą w szpitalu.
Woreczki
Do tego produktu początkowo nie byłam do końca przekonana, a ostatecznie okazał się moim absolutnym HITEM! Używamy ich codziennie i zdecydowanie będziemy do nich wracać. Są bardzo praktyczne i świetnie sprawdzają się nie tylko do pieluszek. W jednym woreczku bez problemu mieszczę również pompkę, podkład czy inne potrzebne waciki i drobiazgi. Dzięki temu wszystko można szybko spakować i mieć w jednym miejscu. Ogromnym plusem jest też ich zapach – jest bardzo przyjemny i skutecznie pomaga ograniczyć nieprzyjemne zapachy. Mam tylko jedno zastrzeżenie – czasami trudno wyciągnąć z opakowania tylko jedną sztukę i zdarza się, że wychodzi ich kilka naraz. To jednak drobny minus przy wszystkich zaletach tego produktu. Zdecydowanie jeden z moich ulubieńców z całego testowania!
Chusteczki nawilżane
Chusteczki spełniają swoje podstawowe zadanie i dobrze sprawdziły się podczas pierwszych dni życia maluszka, szczególnie przy codziennej pielęgnacji pupy noworodka. Duży plus za materiał - chusteczki nie rozrywają się podczas używania i są wygodne w aplikacji. Jedyny minus, jaki zauważyłam, to dla mnie zbyt małe nasączenie. W porównaniu z niektórymi konkurencyjnymi chusteczkami są zdecydowanie mniej wilgotne, a ja osobiście preferuję te bardziej nasączone. Poza tym dobrze spełniają swoją funkcję i można je z powodzeniem wykorzystać do codziennej pielęgnacji.
Podkłady
Moim zdaniem są to jedne z najlepszych podkładów dostępnych na rynku! Miałam okazję testować różne rozmiary - zarówno w szpitalu, jak i później w domu. Korzystałam z nich zarówno dla siebie, jak i dla maluszka i w każdym przypadku świetnie się sprawdziły. Są praktyczne, wygodne i dobrze spełniają swoją funkcję. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń ani minusów, które mogłabym wskazać. To jeden z tych produktów, które po przetestowaniu po prostu na stałe zagościły u nas w domu. Regularnie je zamawiam i cały czas używam, więc zdecydowanie mogę je polecić.
Część opinii, to opinie z poprzednich miesięcy testowania ![]()
zestaw podrozny
kosmetyczka mustela- uwielbiam ją za jej wielkość praktyczność a przede wszystkim piękny wzor. służy nam zawsze do dluzszych wyjść/wyjazdów. pakuje do niej zapas pampersow chusteczki plus po zestawie ubranek dla kazdego z chlopcow. jestem nią zachwycona bo naprawdę duzo miesci.
krem mustela - narazoe ciężko mi wyrobić sobie jednoznaczną opinie bo malo go uzywalismy ale jak dla mnie po prostu krem zabezpieczający przed sloncem
plyn do mycia mustela- uzywamy do kąpieli na zmiane z innymi produktami. wszystko ok nie uczulilo chlopcow , fajnie zaakceptowali aczkolwiek osobiscie wolala bym by mial mniej intensywny zapach. reszta ok
plecak canpol - to jest hiiiit top1 calego zestawu, tak wygodnego duzego plecaka na wlasnych plecach jeszczr nie mialam, balam sie ilości przegrodek ale jest to super wymyślone i kazdy produkt ma swoje miejsce, duzy plus za kieszonkę na mleko bo jednak to zabezpieczenie by mialo odpowiednia temperaturw i super ze ma kieszonke na brudne ubranie czy pieluszkę dzieki temu pozostale czesci. plecaka pozostają czyste. bardzo pomocna mata do przewijania też jest na “awaryjne sytuacje” poza domem. boczne kieszonki sprawdzają sie świetnie użytkujemy na chusteczki i po drugiej stronie na woreczki po pampersach. wszystko co potrzebne pod ręką
chusteczki mokre - juz mielismy kilka opakowan i za każdym razem sprawdzały sie super, swietnie nawilzone i praktyczne otwieranie, 0 problemów skórnych. lubimy je
woreczki na pampersy- super sprawa bo mieszczą nawet 2 pampersy lub ubranka zabrudzone więc dodatkowe zabezpieczenie plecaka przed zabrudzeniami. uwielbiam te woreczki za ich delikatny zapach. pozwalają dodatkowo w lazience zachowac swiezosc bo niwelują zapach pieluszki.
podklady- idealne na szybką zmiane pampersa lub przy mniejszycg dzieciach pod glowke gdy duzo ulewa np
chociaż ja osobiscie kilka razy uzylam jak na brzuchu leżąc bardzo slinil leżąc na kanapie poza domem, bardzo chlonne i wytrzymale
reczniki - super pomysl
to juz kolejne opakowanie, bardzo nam sie sprawdziły mimo ze ja uzywalam w domu. chciałam sprawdzic je na maxa więc pierwsza sztukę nawet wypralam i ku mojemu zaskoczeniu nie rozerwaly sie mimo ze “jednorazowe” więc na wyjazdy szczególnie rodzinne z dziećmi rewelacja
jednak ja bym dolozyla jeszcze inne rozmiary i opakowania z wieksza iloscia sztuk:)
Plecak jest swietny ! Jest idealnie przemyslany i doskonaly w kazdym calu . Idealnie sprawdzil nam sie na wyjazd i sprawdza sie rowniez w trakcie codziennych spacerow . Jest duzy i pojemny ale przy tym bardzo wygodny . Ma sporo roznych przegródek i kieszonek , wiec mozna sobie rozplanowac co gdzie wkladac .ogromnym plusem są termo kieszonki , ktore podtrzymuja temperature mleka oraz kieszonka , ktora jest usztywniana , przez co mozna wlozyc tam dokumenty i nie martwic sie o to , ze sie pogniotą czy zniszcza .
Towarzyszy mi codziennie i moge z pelna odpowiedzialnoscia powiedziec , ze jest to najlepsza opcja z wsyztskich innych toreb ktore mialam przy wozku.
Kosmetyczka mustela jest przesliczna . Uwielbiamy motywy zwierzatek i uzywamy jej na rozne wyjazdy na dziecięce gadzety higieniczne i kosmetyki . Sliczna i pojemna ![]()
Plyn do mycia mustela - uwielbiam ten zapach , przypomina mi zapach swiezo skoszonej trawy . Skora po nim jest delikatna i co najwazniejsze nie uczula
Krem z spf mustela - przyjemny , fajnej pojemnosci , idelany do plecaka na rozne wyjscia / wyjazdy . Spelnia swoja fukcje tj chroni przed sloncem i rowniez nie uczula .
Mokre chusteczki canpol - uwielbiam za poziom nawilzenia , maja super sklad i nie powoduja podraznien ani uczulen .
Reczniki jednorazowe Canpol - genialne rozwiazanie , swietnie chlona wode , zajmuja w torbie bardzo malo miejsca i co najwazniejsze po wyjezdzie po prostu sie wyrzuca . Gdy uda nam sie po raz drugi zostac rodzicami to zdecydowanie potrzebuje ich do szpitala i nie wyobrazam sobie innej opcji . Standardowe reczniki zabieraja zdecydowanie za duzo miejsca a gdy pakuje sie czlowiek do szpitala to jednak kazde miejsce jest na wage zlota .
Woreczki na pampersy - pieknie pachna , uwielbiam ten zapach . Sa bardzk praktyczne i skutecznie blokuja wydostawanie sie nieprzyjemnego zapachu na zewnatrz . To nie jest nasze 1 opakowanie i napewno nie ostatnie
Podklady - niejednokrotnie ratowaly nam sytuacje , zawsze mamy 2 sztuki przy sobie w razie naglej potrzeby zmienienia pieluszki . Duzym plusem jest to , ze sa tak swietnie “sprasowane” i zaimuja naprawde malo miejsca
Dodaje punkt widzenia męża odnośnie plecaka - niestety szelki są zrobione raczej pod kobiety, bo żeby on mógł nieść plecak to bardzo mu się wrzynały ze względu na to że są dość wąskie i krótkie ![]()
serio? to moze zalezy od budowy mezczyzny albo co
moim zdaniem te szelki sa wyjatkowo szerokie i grube no dla mnie bardzo wygodne
mąż nieraz nosil i nie narzekal ![]()